Може да гасите ламБите от 02.03.07

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 05 мар 2007 16:48

kossel написа:Постоянно включените фарове притъпяват вниманието на шофьора и той свиква да 'гледа за коли ' по това дали вижда пуснати фарове. А като знае че може да срещне и такива коли без включени фарове - ясно че ще кара по внимателно ... което е и целта - да се кара внимателно и да се гледа добре пътя, а не като кучето на Павлов да реагираш на светната крушка за това дали има или няма кола.
според теб кое е по-важно - да те видят навреме (рефлекса на Павлов, както го описваш ти) или удовлетворението ти, че дори и без да си включил светлините отсрещния водач не те е връхлетял (внимавал е и е гледал добре пътя)?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 05 мар 2007 17:00

аре па вие са баба ви цел живот на фарове е карала...
аз как съм карал 10 години без фарове и не съм се ударил в нищо??? нито па са ме удряли.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 05 мар 2007 17:17

joro_kem написа:
kossel написа:Постоянно включените фарове притъпяват вниманието на шофьора и той свиква да 'гледа за коли ' по това дали вижда пуснати фарове. А като знае че може да срещне и такива коли без включени фарове - ясно че ще кара по внимателно ... което е и целта - да се кара внимателно и да се гледа добре пътя, а не като кучето на Павлов да реагираш на светната крушка за това дали има или няма кола.
според теб кое е по-важно - да те видят навреме (рефлекса на Павлов, както го описваш ти) или удовлетворението ти, че дори и без да си включил светлините отсрещния водач не те е връхлетял (внимавал е и е гледал добре пътя)?

Темата я обърнахме като спора за пушачите и непушачите ... кой на кого пречи. В ясен и слънчев ден като днешния аз лично не включвам фарове . т.е спазвам закона . Край. Хайде нека всеки спазва закона и толкова, ако ще и коледна елха да си слага, стига да не нарушава закона !

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 05 мар 2007 18:32

Закона трябва да се спазва, той е за всички!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”