gergovprint написа:HarvesteR написа:Направило ми е впечатление, че не ми прави проблем, когато първо натисна старт бутона - без да съм натиснал спирачка и след 2-3 секунди натисна спирачка и запаля. Аз си мислих, че при мен проблемът е от допълнително сложената защита против кражба. Ти описваш точно това, което става и при мен, но на B8 с keyless.
и аз съм с keyless, ...карам три години тази кола, ...и проблема е от 2-3 месеца, ..... сега 2-3 дни не е имало проблем ...но понякога на ден е по 1-2 пъти
май ще видя да чистя дросела, ...но чрез сваляне и чистене, ...пробвах с водородно почистване (Carbon Clean) - но не помогна .... несъм ходил да четат пак дали има грешка на дросела (но след като направи водородното чистене - пак 2 пъти направи този номер с паленето)
предполагам че проблема с паленето е от дросела а именно тази грешка
5286 throttle position sensor (g69)
p0121 00 (096) Implausible Signal
...дали дросела би могъл да предизвика този проблем с паленето (като искам да кажа колата няма никакви други проблеми с обороти и т.н.) ...освен проблемното палене (и то рядко, ..без значение дали е на студена или топла кола)
- относно непаленето от 1-вия път ( проблема се зачести) - оказа се слаб акумулатор, свалих го и го заредих
- относно дросела (след няколко дни каране вече светна и "чек енджина") - свалихме дроселовата клапа, почистихме я - имаше немалко сажди, ...след почистването на дроселовата клапа (тъй като преди имах проблем, когато изгася двигателя, колата леко притриса, все едно прави още 1-2 оборота) ....след чистенето пробема с притрисането изчезна, ..автомобила стана като нов, ..чистенето става много бързо