Подобренеия при АБФ/ И всякакви въпроси свързани с голф3 16v
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
За скоростите вече ясно - търся от 9А! Ако намеря читави мисля да ги сложа първоначално както са си. След това да правя компилация. Но истината е че максималната скорост не ме вълнува много.
Сега имам питане и за спирачките. Решил съм да взема ето тези дискове http://www.brembo.com/ENG/catalogo_AM/2007/index.html
Струват 98 лв бройката, та кажете дали си струва и има ли по добро.
Сега имам питане и за спирачките. Решил съм да взема ето тези дискове http://www.brembo.com/ENG/catalogo_AM/2007/index.html
Струват 98 лв бройката, та кажете дали си струва и има ли по добро.
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Tishku написа:Не ми зарежда сайта, но ако става въпрос за брембо макс - слагай нямат грешка! Сложих такива преди 2 месеца вече и се държат страшно добре.. 2 3 пъти се налагаше да спирам екстремно и ... СЛАГАЙ !!!
Абе аз до са за брембо макс не съм чул добър отзив ма карай.Иначе брембо е истината взимай!
- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 1.8 написа:Tishku написа:Не ми зарежда сайта, но ако става въпрос за брембо макс - слагай нямат грешка! Сложих такива преди 2 месеца вече и се държат страшно добре.. 2 3 пъти се налагаше да спирам екстремно и ... СЛАГАЙ !!!
Абе аз до са за брембо макс не съм чул добър отзив ма карай.Иначе брембо е истината взимай!
Пробвал ли си? Па знам ли може на рацерите да им куцат нещо, аз няколко пъти спирах от над 160 до 0 и няма никакъв проблем.... ти с кви караш????
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Tishku написа:Golf 3 1.8 написа:Tishku написа:Не ми зарежда сайта, но ако става въпрос за брембо макс - слагай нямат грешка! Сложих такива преди 2 месеца вече и се държат страшно добре.. 2 3 пъти се налагаше да спирам екстремно и ... СЛАГАЙ !!!
Пробвал ли си? Па знам ли може на рацерите да им куцат нещо, аз няколко пъти спирах от над 160 до 0 и няма никакъв проблем.... ти с кви караш????
Мойте са си сток ма на АБФ-а са големи и си спират доста добре.А принципно от смяна само на дискове колата няма как да спира по добре, шот ако са същия размер,но са нарязани единственото нещо е че се охлаждат по добре.За по добро спиране трябват по големи с по големи апарати(може и 4 бутални вместо 2 примерно), и така само от дискове нищо.....
- group®
- Темерут
Малко развитие:
Вчера се сдобих със скорости от 9А корадо
Кода е AGC. Ето предавателните числа на новите и старите скорости:
AGC====3.778 =2.105= 1.345= 0.971= 0.795 = 3.944 = Passat 16V
CDA====3.300 =1.944= 1.308= 1.029= 0.838 = 3.68 =MK3 ABF
Тук ги дават от пасат с 9A
та може и да са сменяни на корадото.
Засега мисля да ги сложа директно и да видя какъв ще е резултата, а по нататък може да се прави компилация от двете
Монтажа и описването на впечатленията предстои през идната седмица
Дано са читави скоростите
П.С. приемам коментари за числата на AGC-то
П.С. има и друго дребно подобрение, което забравих: спортен панелен филтър J&R - колата диша по-добре и за да е ясно и да няма недоразбрали - за коне, ала бала неможе и дума да става
Вчера се сдобих със скорости от 9А корадо

Тук ги дават от пасат с 9A

Засега мисля да ги сложа директно и да видя какъв ще е резултата, а по нататък може да се прави компилация от двете
Монтажа и описването на впечатленията предстои през идната седмица

Дано са читави скоростите

П.С. има и друго дребно подобрение, което забравих: спортен панелен филтър J&R - колата диша по-добре и за да е ясно и да няма недоразбрали - за коне, ала бала неможе и дума да става

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
group® написа:Малко развитие:
Вчера се сдобих със скорости от 9А корадо![]()
Тук ги дават от пасат с 9Aта може и да са сменяни на корадото.
Монтажа и описването на впечатленията предстои през идната седмица![]()
Дано са читави скоростите![]()
Екстра да са ти честити и кат я сглобиш требе да напрайме едно стартче че и аз съм с такава кутия и ми е интерестно как ще вървиме с тебе.....
- group®
- Темерут
Скоростната кутия е сложена
Ефекта на първо четене е умопомрачителен. Изтрелва се значително по-добре. 2ра е много по-силна. Ниските обороти не са толкова мъчително дълги. Абе доволен засега
(по-нататък повече инфо)
Несъм я тествал още на драг и незнам какъв ще е ефекта срещу стоковата кутия, но откъм усещане го докарва
. Това което засега видях е 1ва - 55км/ч, но по-нататък ще опиша всяка, колко е.
За слагането:
Нещата не са съвсем както писахме и си мислихме - сваляш-слагаш. Различават се 2те кутии. Има разлика в захващането - стоковата се държи на 6 болта а тази от 9А е на 4 болта, като ги няма дупките за долните 2 болта на кожуха. Различава се и захващането към жилата - наложи се употребата на свински опашки(по-нататък ще го мисля как да стане - ако някой има опит да каже). Разлика има и в джаджата за километража и използвахме тази от старата кутия(добре, че стана). Отне 1 цял ден, но важното накрая е, че стана
Другия аспект на смяната беше маслото. Благодарение на Ваското1 разбрах, че е 75W90 пълна синтетика. Не е евтино никак - 1л. на Мотул 39лв. По каталог дадоха 2.2л. и аз взех 2л масло и 1 добавка за скорости на STP(17 лв)-150гр и накрая даже ми останаха 100гр
Сега вече се целя към колектора
Решил съм да е на Суперспринт - 4-2-1 рейсинг модела, но 600 евро засега са ми мношко та ще видим дали няма да е 2ра ръка
Това е засега
Поздрави
Благодаря на всички, които се ангажират да пишат в темата и дават мнения, съвети и подкрепа

Ефекта на първо четене е умопомрачителен. Изтрелва се значително по-добре. 2ра е много по-силна. Ниските обороти не са толкова мъчително дълги. Абе доволен засега

Несъм я тествал още на драг и незнам какъв ще е ефекта срещу стоковата кутия, но откъм усещане го докарва

За слагането:
Нещата не са съвсем както писахме и си мислихме - сваляш-слагаш. Различават се 2те кутии. Има разлика в захващането - стоковата се държи на 6 болта а тази от 9А е на 4 болта, като ги няма дупките за долните 2 болта на кожуха. Различава се и захващането към жилата - наложи се употребата на свински опашки(по-нататък ще го мисля как да стане - ако някой има опит да каже). Разлика има и в джаджата за километража и използвахме тази от старата кутия(добре, че стана). Отне 1 цял ден, но важното накрая е, че стана

Другия аспект на смяната беше маслото. Благодарение на Ваското1 разбрах, че е 75W90 пълна синтетика. Не е евтино никак - 1л. на Мотул 39лв. По каталог дадоха 2.2л. и аз взех 2л масло и 1 добавка за скорости на STP(17 лв)-150гр и накрая даже ми останаха 100гр

Сега вече се целя към колектора

Решил съм да е на Суперспринт - 4-2-1 рейсинг модела, но 600 евро засега са ми мношко та ще видим дали няма да е 2ра ръка

Това е засега
Поздрави
Благодаря на всички, които се ангажират да пишат в темата и дават мнения, съвети и подкрепа