Здравейте колеги , от скоро съм член на вашия форум .
Искам да си закупия Vw Tuareg 2.5 r5 TDI , 2005 - 2008 година . Искам да попитам какви са слабите места на този мотор , и какво трябва да гледам при закупуване на Tuareg като цяло ? Ще си търся Tuareg автоматик и на въздух.
Vw Tuareg 2.5 r5 TDI избор на джип
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Vw Tuareg 2.5 r5 TDI избор на джип
Всички стандартни болежки по 2.5 ПД мотор са валидни и тук.
Минуси: слаб е за купето, за умерени шофьори бива. Папка стабилно заради тежкото купе и слабия мотор. Това въздушно окачване си е малък таралеж дето го искаш, но щом така си решил ( или решила ? ) . Но спор няма, че е хубаво да го има , лично бих избрал с пружини и ръчка , вместо автомат ( дават дефекти автоматите ) . Имат и други неща за дялане
Плюсове: Няма ремъци. Може да се вади главата на място
не се налага да вадиш мотора , както е при другите.
За повече инфо, болежки , отзиви - https://www.touareg-club.net/forum/index.php
Минуси: слаб е за купето, за умерени шофьори бива. Папка стабилно заради тежкото купе и слабия мотор. Това въздушно окачване си е малък таралеж дето го искаш, но щом така си решил ( или решила ? ) . Но спор няма, че е хубаво да го има , лично бих избрал с пружини и ръчка , вместо автомат ( дават дефекти автоматите ) . Имат и други неща за дялане
Плюсове: Няма ремъци. Може да се вади главата на място

За повече инфо, болежки , отзиви - https://www.touareg-club.net/forum/index.php
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Пешка точно обратното е -автомат и въздух е истината,мотора е слаб сток но гори най малко ,но кутия не се чупи(еднаква с по големите мотори)въздушното е най голямата екстра като повечето пъти е проблем с компресора.проблема с лошата слава е най вече от механиците-слабо познават задвижващия агрегат
п.п като цяло читавите са на 5цифрена сума,евтините после я минават..................................
п.п като цяло читавите са на 5цифрена сума,евтините после я минават..................................
Въздушното окачване не ме плаши ,карам Мерцедес S320 CDI на въздух.
Така , че това не ме плаши , просто за мотора 2,5 TDI повечето маистори казват , че е чуплив , за това реших да попитам тук преди да се хвърла с главата напред.
Така , че това не ме плаши , просто за мотора 2,5 TDI повечето маистори казват , че е чуплив , за това реших да попитам тук преди да се хвърла с главата напред.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
niks76 написа:Пешка точно обратното е -автомат и въздух е истината,мотора е слаб сток но гори най малко ,но кутия не се чупи(еднаква с по големите мотори)въздушното е най голямата екстра като повечето пъти е проблем с компресора.проблема с лошата слава е най вече от механиците-слабо познават задвижващия агрегат
Може и моя човек да е случил на проблемен. Точно компресора отказа и компа на кутията. Въпреки, че имам нелошо мнение за въздушното, аз го и написах де
. После бра други проблеми, вади тиква два пъти. Оправи я и я продаде. Взе си тойота тлк и рахатяса .samo_pechka написа:Но спор няма, че е хубаво да го има
Ако беше за мен , щеше да е задължително с ръчка ( не обичам никак автомат, колкото и хубав да е) ) и с пружини. Имам си причини за такъв избор, смятам, че е по-добре така предвид грубата експлоатация, на която ще е подложен такъв тип автомобил при мен. ... Но не е за мен

Мен най-вече ме интересува , дали двигателя е толкова чуплив колкото го изкарват , всички монтьори?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
много е индивидуално всичко и според мен опира до редовна и качествена поддръжка. на твое място бих търсил кола, купувана нова в България и по възможност с един собственик (въпреки, че вече са на годинки). успех!
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
iva_f87 написа:Мен най-вече ме интересува , дали двигателя е толкова чуплив колкото го изкарват , всички монтьори?
Не, това не е популярният "душегуП". Дори и при него, последните модификации са доста надеждни.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
според мен най-добре търси 3.0 реален на около 200-250 к км със сервизна история
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”