Passat B8 - подобрения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
beboyan
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот beboyan » Пет 03 яну 2020 18:24

President написа:Някой слагал ли е допълнително TPMS (система за следене на налягането в гумите)?
Имам опция от менюто само да запаметявам налягането без да ми показва точно колко е. Виждал съм че има опция да се направи да се виждат точноте налягания на всяка гума.

Аз се радвам, че нямам от тая система. Тия безжични вентили са голяма мъка, ако се развали нещо по тях. Бях в Порше един човек питаше за стар Туарег за подмяна на вентилити, обявиха му цена от над 1000 лв.

Изискване на ЕС е всички коли след някоя година да са оборудвани със система за следене на налягането на гумите. Статистически са изчислили, че ще намалят парниковите газове и значителен брой катастрофи, ако гумите на колите на континента са правилно напомпани по всяко време.

Слава на тези вързали системата към АБС модулите, безжичните вентили са проклятие за портфейла.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пет 03 яну 2020 18:29

Никой не те кара да ходиш в предствителството за тпмс винтили. Има решение на проблема с батерията на мнооого приемливи цени.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 03 яну 2020 18:32

Напоследък имам чуството, че (почти) всички официални сервизи лъжат много здраво.
Автомобил купен през 2017г с първа регистрация 2013г и щампа с дата на производство на извадения въздушен филтър от 01.11.2012 (втора смяна с раб. време от 14:00 до 22:00 часа).
В сервизната книжка и фактурите за обслужване са вписани четири смени на въздушен филтър.
Същото беше и положението с филтър купе.

Общо около 190€ с ДДС са били взети от първия собственик без да са сменени филтрите.
Прикачени файлове
IMG_2146.JPG
IMG_2146.JPG (74.8 KиБ) Видяна 1233 пъти

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 03 яну 2020 19:44

Аз не мога да си го представя това по никакъв начин?!
Филтърът трябва да е тотал щета.
Не е ли възможно да са извадени някакви стари партиди с филтри?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 03 яну 2020 20:00

За съжаление нямам снимка на филтърната част. Аз толкова замърсен филтър не бях виждал през живота си. След кореспонденция с дилъра, защото автомобила беше закупен с новоизвършена инспекция и нов преглед (TÜV), той си призна че не са сменяни и прати по пощата филтри, които собственика си монтира.

Положението с филтрите на колата на жена ми е същото. Тя е първи собственик. Тази година беше третото обслужване - нито един филтър (освен масления, да се надявам) не е сменян.
Още след първото обслужване, като видях че не са сменени, си купих филтри и ги смених, като запазих оригиналните. И преди всяко обслужване поставям оригиналните, за да видя кога смятат да ги сменят.

Потребителски аватар
kiko26
Автомобил: VW
Двигател: Passat B8

Мнениеот kiko26 » Пет 03 яну 2020 20:17

Малко мисля,пресолявате нещата.Специално за Порше смея да твърдя че на всяко обслужване на около 30000км се предлагат да се сменят освен масления филтър,въздушен и поленов филтър,но клиента има крайното решение дали да се сменят.Смея да твърдя,че това с изписването им,но не слагането на колата също са само приказки и слухове.Снимката горе на един колега с дата е на пластмасата филтъра си има на него също дата на производство.Също така всеки търговец има за цел да ви продаде колкото се може повече неща.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пет 03 яну 2020 22:23

След прочетеното, съм щастлив да напиша, че имам само една смяна на масло и филтри в Порше, за 4.5 г. и 83к. Срещу 600 лв :mhihi Иначе сменям на 13-14к...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 04 яну 2020 10:36

Не бъди, ще тръгнеш да я продаваш тази кола някога. Не бих купил Р-ка, която не е поддържана в официалния сервиз. Това е автомобил, обикновено мачкан. Аз лично инструктирам приемчиците да ми оставят амбалажа в багажника и така се случва. Исках да им видя сериините номера, не че съм мислил за някаква измама. Следващия път, ако не забравя ще мацна въздушния с нещо. :mhihi

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Съб 04 яну 2020 13:51

Наскоро затвориха представителствата на тойота за Търново и Габрово, според слуховете за точно такива тарикатщини на дребно.

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Съб 04 яну 2020 16:54

hooligan_sk написа: Не бих купил Р-ка, която не е поддържана в официалния сервиз. . :mhihi

Ти не би, но много хора биха. И аз вкл. Не ме интересуват +- 1000лв. при продажбата, която не е ясно кога ще се случи. По-важно ми е да си пестя времето и нервите. А 600 лева за фиктивно обслужване, при положение, че с оригинални филтри и с масла Мотул или Равенол ми е малко над 200 - без коментар :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 04 яну 2020 17:42

Силно се съмнявам, че обслужванията по 600лв са фиктивни. Сигурно има и такива случай, но да правиш такова обобщение е несериозно. Моят голф си замина за около 70% от оригиналната цена, 4 годишен, като новия внос беше с около 10 000лв по-евтин. Престоя на обява по-малко от 12 часа. Е, предполагам че ако ще караш колата, докато заструва 9000лв, по-изгодно е да си я обслужваш сам.

ПС: Винаги можеш да си занесеш Равенол пълна синтетика в дилърството и да ти сложат него. Стига маслото да отговаря на 504/507 нормата, гаранцията ти важи и сервиза няма против. Аз лично обмислям този среден от към цена и по-добър от към качество вариант.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот netizen » Съб 04 яну 2020 19:02

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Съб 04 яну 2020 20:55

hooligan_sk написа: Моят голф си замина за около 70% от оригиналната цена, .
Може би си имал късмет, но така или иначе, при продажба на почти нова кола се губят пари. Освен ако не я продадеш за повече от колкото си я купил :mhihi Аз наистина не смятам скоро да продавам, защото ежедневката ми ме кефи много, всеки ден :th_up

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Съб 04 яну 2020 21:09

Дали Порше в България прави фиктивни смени на филтри и/или други консумативи, аз няма как да зная.
Виждал съм обаче фактури за 350€ с несменени въздушни филтри.
Виждам несменен въздушен филтър и на автомобил в семейството ми. Поне не присъства в листата със сменени консумативи, а е отбелязан като Ok и първите ми четири обслужвания не ги плащам.

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Вто 07 яну 2020 17:14

Привет,
Имам питанка за амбиенте лайта - имам в краката, в дръжките на вратите и по дължина в лайсните на вратите, обаче в лайсната на таблото не свети. Гледам в клипчета, че на някой светят и лайсните на таблото. Идея дали мога да го отключа това, както и да пусна някои цветове (имам само бял) ?

Това всъщност спестява използването на кабел ли? Ако е така, ми се струва необосновано скъпо. Друга бира е ако отключва Carplay-а ...

Върни се в “Passat”