Голф 3 1.4 АБД Въпрос за темперетура.
- Барон Мюнхаузен
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADB
Голф 3 1.4 АБД Въпрос за темперетура.
Здравейте Колеги и за много години!!! Имам един въпрос за темперетурата на антифриза. Откакто стана студено, колата доста трудно взе да вдига градуси. Градско трябва да покарам над 10 км за да стигне 80 градуса и нагоре,за извънградско кове 70 градуса и не мърда оттам. В байра нагоре вдига до 75-80 , а надолу смъква под 70 градуса. Четох насам - натам, и смъкнах термостата да го видя - уви на 87-88 градуса отваря. Някой ако може да даде идея защо не ще да вдига темперетура.
Антифриза е чист като сълза, няма ръжди или боклуци из него.
Антифриза е чист като сълза, няма ръжди или боклуци из него.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.4 АБД Въпрос за темперетура.
Измери температурата на двигателя със същия термометър.
Парното добре ли работи?
Парното добре ли работи?
- Барон Мюнхаузен
ktamen написа:Измери температурата на двигателя със същия термометър.
Парното добре ли работи?
Парното също е слабо. Като го включа , когато пътувам извънградско , темперетурата пада под 70 градуса.
Утре ще измеря темперетурата на двигателя.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Хвърляй го тоя термостат и взимай един нов.Поне е на лесно място при теб 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Докато термостатът е бил в тенджерата, сети ли се да го оставиш да изстива заедно с водата и да видиш при колко градуса ще се затвори? Аз съм карал с такъв дето отваряше при 87 и затваряше при 70, демек прецакан термостат, но всичко си ми работеше добре и температурата не ми е спадала, поне докато съм извънградско. Ама при теб може това да е проблема.
Аз имах отлично парно и при 60гр, радиаторчето ти оригинално ли е или китайско менте?
Аз имах отлично парно и при 60гр, радиаторчето ти оригинално ли е или китайско менте?
- Барон Мюнхаузен
Термостата затваря , но на колко градуса незнам. Но колата не загравя,преди да е отворил. Аз имах съмнения да не би да е засякъл и да стой отворен, но не. Радиатора е оригиналния,не е сменян.
Днес засичах, за колко време ще започне да се мърда стрелката на таблото,която мери темперетурата. За 6 минути беше на второто деление на циферблата. Оттам нататък - 70 градуса и това е.
Имам спомен , че бащата слагаше един балатум на решетката пред радиатора на жигулата. Ще го питам защо?
Другото е , че карам с антифриз C12 , той е универсален, но и миналата година карах с него такъв проблем не съм имал.
Днес засичах, за колко време ще започне да се мърда стрелката на таблото,която мери темперетурата. За 6 минути беше на второто деление на циферблата. Оттам нататък - 70 градуса и това е.
Имам спомен , че бащата слагаше един балатум на решетката пред радиатора на жигулата. Ще го питам защо?
Другото е , че карам с антифриз C12 , той е универсален, но и миналата година карах с него такъв проблем не съм имал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Барон Мюнхаузен написа:
Не се занимавай с глупости, колега

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Как го видя че затваря?Щом температурата пада на 70,значи не затваря много добре.15 лв струва нов,по дяволите 

- Барон Мюнхаузен
Колега, свалих термостата и го сложих на котлона да заври водата. Меря с електронен термометър темперетурата. След като измерих ,и видях че отваря, го гледам дали ще затвори....е затвори. Купил съм нов , но ако проблема е беше в термостата, би трябвало да стой отворен, а той си затваря плътно. Проблема е , не че пада темперетурата, а че трудно се двига над 70 градуса.
Малко предистория. Имах проблем преди година и половина, че колата вдигаше над 100 градуса при нормално градско каране. Промих цялата система с един препарат за котлен камък и други , предназначен за охладителни системи. После я промих много добре,да махна препарата. Знаех , че предния собственик е бил някакъв урко , дето само кара без да мисли и беше карал само с вода, та отвътре излезе ръжда,боклуци и други фъшкии. Купих един антифриз G11 , разредих го, налях го, и запалих колата да я обездуша. От разшителния съд започна да се пени все едно веро има. Върнах го,взех друг G11,пак същото. И накрая налях C12 и всичко си дойде на мястото. Колата градско стигаше до 95,100 градуса много рядко,обикновено държеше 90 градуса,след като се включи вентилатора. Извънградско 80 градуса , само в байр вдигаше до 90-95. Това и зиме и лете.
Тая зима какво й стана, откачи.
Днес ще смъкна термодатчика да видя да не би да се е наслоило нещо по него и да не мери като хората.
Малко предистория. Имах проблем преди година и половина, че колата вдигаше над 100 градуса при нормално градско каране. Промих цялата система с един препарат за котлен камък и други , предназначен за охладителни системи. После я промих много добре,да махна препарата. Знаех , че предния собственик е бил някакъв урко , дето само кара без да мисли и беше карал само с вода, та отвътре излезе ръжда,боклуци и други фъшкии. Купих един антифриз G11 , разредих го, налях го, и запалих колата да я обездуша. От разшителния съд започна да се пени все едно веро има. Върнах го,взех друг G11,пак същото. И накрая налях C12 и всичко си дойде на мястото. Колата градско стигаше до 95,100 градуса много рядко,обикновено държеше 90 градуса,след като се включи вентилатора. Извънградско 80 градуса , само в байр вдигаше до 90-95. Това и зиме и лете.
Тая зима какво й стана, откачи.
Днес ще смъкна термодатчика да видя да не би да се е наслоило нещо по него и да не мери като хората.
- Барон Мюнхаузен
Малко снимки. Едната е на кожуха на двигателя, но вдигаше още,а термометъра ми е до 140 градуса. Другата е от кожуха на изпарителя.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Здравей! За много години!
Търсиш причина в колата работната температура на 1.4 АБД е 75-90 градуса в този студ като се движиш загряване няма 75-85гр. остави колата да работи на празен ход и ще видиш 90гр. Проблем с парно. При мен на 70гр. духа горещо а на 90 още по горещо.
И аз като тебе 3г. си промивах оригиналния воден радиатор и нямах парно, смених го с нов и сега 2г. имам парно.
Търсиш причина в колата работната температура на 1.4 АБД е 75-90 градуса в този студ като се движиш загряване няма 75-85гр. остави колата да работи на празен ход и ще видиш 90гр. Проблем с парно. При мен на 70гр. духа горещо а на 90 още по горещо.
И аз като тебе 3г. си промивах оригиналния воден радиатор и нямах парно, смених го с нов и сега 2г. имам парно.
- Барон Мюнхаузен
kirobg написа:Здравей! За много години!
Колата загрява,всичко нормално.Явно такъв и типа на антифриза. Двигател,всичко работи като по часовник,просто не вдига темпрететура. Говорих с един комшия , вика че едно време се продавали маски за коли,да не изтиват!!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Много поздрави на комшията ти. Одеала дали продават, да завиеш цялата да не изстине.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Барон Мюнхаузен написа:Малко снимки. Едната е на кожуха на двигателя, но вдигаше още,а термометъра ми е до 140 градуса. Другата е от кожуха на изпарителя.
Я обясни по-подробно как мериш температурата, как и къде закрепваш сондата на термометъра? Не разбрах какви са тези кожуси. Ако сондата не е правилно закрепена е нормално да покаже по-ниска температура. Аз залепям сондата с изолирбанд за горния маркуч, после старателно я топлоизолирам с парцал от външния въздух и чакам докато температурата спре да нараства.
Антифризът наистина не е за тази кола, ама това не може да е причина да не загрява. Тези маски и одеала ги забрави.
Не ми отговори дали радиаторчет е оригинално

Поне засега залагам на китайско радиаторче и прецакан датчик, ама не сменяй нищо преди да си обяснил как мериш температурата.
Последна промяна от ktamen на Пет 17 яну 2020 21:41, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Не знам колко год. по ред съм с разрязана торбичка на лидъл на решетката ина равно дига 80-85 а в града в задръстванията съм постоянно на перка -88-90.Ако я мяма навън кове на 70, на надолно пада към 50, верно на 70 духа топло обаче на 90 е още по топло,,,това на ланча, сменил съм 3 термостата за 130 000 и все тва. Лятото на място кове 88-90 обаче на баир /Маказа за насам спирам и дигам капака. Има резон с одеалото на решетката особено сега когато нямат жалузи колите. Щото форума е за вагини гоуфа ляттото на място си ги прави 110 и вече спрях да се паникьосвам. Колега перката да ти се включва рано=рано?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”