samo ra4na na zavoite написа:205-ца ли е разпръсквача на ALH? Ако е така може да попушва малко ,но не и да не върви. Има нещо друго.
Не, не . Никога не са били толкова. Значи на автомат АЛХ са около 0.158, на ръчка са около 0.170 . Някъде пишат, че били 184 ма дали са толкова, съмнявам се, но не отричам, че има и такава вероятност. Аз ги знам 0.170.
На АХУ и 1З са 0.184, на АФН и АХФ са 0.205 , на АЕЛ са 0.210 и 0.212 . Преди мислех, че са 0.216 , но съм се бъркал . 0.216 са на бусовете Т4 със 150коня мотор, но само предните версии, следващите са с по-малки 0.202 ( и с по-голямо налягане ) , въпреки, че се водят пак 150коня ( и са доста по-спънати м/у другото, как ги замериха тия коне... )
Проблемно е и на мотор ( и софт) предназначен да работи на по-ниско налягане, да се сложат дюзи с по-голямо налягане, без да се бара размера на разпъсквача ( в смисъл на размера на дупките ) . Спъва се , налагат се изкуствени настройки с неясен изход . Или нов софт, но е напълно безмислено и финансово неоправдано .
Но пък примерно на АФН , който оригинал е с 0.205, е добре, ако ще се минава на 0.216, да се вдигне налягането на 210, 215 до 220 бара ( и софт нов ) .
За различните пазари са възможни други комбинации .
п.п. извинявам се, че поразмих малко темата.
п.п.2 Ааа ... някой да не се обиди, че не сме споменали за ASV . Значи те са 0.179, но и зависи за коя страна са ( за кой пазар са предназначени ) . Има и с по-големи.
viewtopic.php?t=476809