Овлажнител за въздух - какъв и от къде?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 05 мар 2007 22:06

dobrinb написа:
One написа:...

А издава ли някакъв звук, че не мога да трая да ми бръмчи, трака, цъка или други подобни работи...затова в къщи стенни часовници няма...mhihi
:да: :да: :да: :да: :да:
И на мен ми бъркат незнам къде с това тракане!!!!!
:офф наскоро в офиса ми попадна един рекламен на ......... ( без излишни реклами) който не ЦЪКА ами стрелката му се движи плавно и безшумно!!!
по въпроса : най лесния вариянт с канчето вода го знаеш ! грозно но е полезно да се прави от медицинска гледна точка особенно в помещения в които се спи вечер.Системното изсушаване на лигавицата в носоглъдката има някакви негативни последици все пак .

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 05 мар 2007 22:38

kristian112 написа:Системното изсушаване на лигавицата в носоглъдката има някакви негативни последици все пак .

Точно това е причината да прибегна до използването на такъв уред. Обикновените варианти, които имам в къщи в момента, са пластмасови и се поставят върху маслените радиатори, но те нямат достатъчен ефект. Освен това в спалнята съм с конвекторен радиатор, на който няма как да се постави такова нещо...

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 06 мар 2007 2:54

dobrinb написа:Освен това в спалнята съм с конвекторен радиатор, на който няма как да се постави такова нещо...

Аз съм по същия начин, и до сега не се бя замислял, мерси и аз ще потъся нещо

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 06 мар 2007 9:27

kossel написа:виждал съм едни руски овлажнители .... приличат на чиния , наливат се с вода , включват се в контакта и през една тръбичка почва да излиза водна пара .... все едно като от запалена цигара ...

е те точно за такова нещо говоря
вечер си го пускам за час в спалнята с малко ароматни масла във водата и става разкош :)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 06 мар 2007 16:06

http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =30&f=3686
Това използваме в момента вкъщи и работи прилично (то не че има някаква философия в него) :wink:
Две години ползвахме и предния му модел, но се оказа несполучлив - не издържа килограмите ми като стъпя върху него mhihi

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Re: Овлажнител за въздух - какъв и от къде?

Мнениеот kimif2008 » Пет 07 яну 2011 19:01

някой да препоръча овлажнител ,че темата е доста стара а на мен ми трябва по_прясно мнение

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пет 07 яну 2011 19:16

Жена ми след задълбочено проучване на форумите взе от Метро два овлажнителя FAIRLINE единична цена около 40 лева специално за целта взехме и метеостанция с хидромер на HAMA от tehnopolis /15 лева/ уредите се регулират и след като работят известно време се променя показанието на хидромера което означава, че вършат работа.От това по -евтино според мен няма. Но лично на мен не ми харесва и бих предпочел да караме без тях, имам чувството, че ми се запушва носа на сутринта ама жената и малкото са на друго мнение и ги търпя за сега.Добре е да вземеш предварително хидромер за да установиш дали е необходима някаква промяна на микро климата, но аз опитах няколко преди този с който сме сега и показанията бяха доста различни.Не са много шумни и когато работят над тях излиза студена пара.

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 07 яну 2011 20:00

при мене овлажнител за въздуха е аквариума на костенурките....поддуржа се постоянна температура около 27-30 градуса и от смяна до смяна на водата(3-4дни) половината се е изпарила.....не ме боли гърло или каквото и да било....преди като нямаше тази влажност сякаш ми беше по-зле.....Ето сега се сещам ,че имат 2 плюса тия костенурки....единия интериорен ,другия овляжняващ!

Потребителски аватар
yori
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот yori » Пет 07 яну 2011 20:10

овлажнители има по бебешките магазини! цени( фирмите, с които аз съм запознат) от 90 лева нагоре, италиански!

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 07 яну 2011 20:52

kimif2008 написа:някой да препоръча овлажнител ,че темата е доста стара а на мен ми трябва по_прясно мнение

преди месец купих това: http://zora.bg/main.php?search_word=%EE ... ral_search

доволен съм, овлажнява добре, можеше да е по-тих, но за тия пари толкова.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 08 яну 2011 0:40

Сега се замислих, знае ли се каква е оптималната влажност, която трябва да се поддържа в едно помещение? А и най-вероятно, тя е различна за спални и друг тип помещения ... :roll:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 08 яну 2011 10:19

Оптималната влажност е между 40 - 60%.Аз имам и съм много доволен .Купих го ог метро преди 2 години и струва 50 лв с некви си филтри ,с пиезо изпаряване/има някои които са с нагряване и харчат бая ток/.Стои в стаята на малкия и усещането за топлина е много различно и е полезно за лигавицата на носа.Може да се слагат и билки вътре.Шибнал съм и едно таймерче ...да включва и изключва само.Обмислям закупуването на второ .Марката е ФАРЛАЙН

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 08 яну 2011 13:50

Колеги, спя на около 27 градуса. Отоплявам се в момента с парно. Всяка сутрин гърлото ми е сухо и се побърквам. Чак си боли да си кажа. Дали ще помогне овлажнител за този проблем?

Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Мнениеот golf2949 » Съб 08 яну 2011 16:54

joro_kem написа:
kimif2008 написа:някой да препоръча овлажнител ,че темата е доста стара а на мен ми трябва по_прясно мнение

преди месец купих това: http://zora.bg/main.php?search_word=%EE ... ral_search

доволен съм, овлажнява добре, можеше да е по-тих, но за тия пари толкова.

И аз съм с такъв овлажнител.Взех го заради сина ми,който е на 7 месеца.Отоплявам се склиматик и постоянно малкия беше с запушен нос и не можеше да спи.От както го купих мисля че се оправи носа му.Обаче наистина е малко шумен,но за мен не е проблем,зависи кой как е свикнал да спи на тихо или на някакъв малък шум.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 08 яну 2011 17:20

chefito написа:Колеги, спя на около 27 градуса. Отоплявам се в момента с парно. Всяка сутрин гърлото ми е сухо и се побърквам. Чак си боли да си кажа. Дали ще помогне овлажнител за този проблем?

ного жега, бе Чефи :shock ще ти помогне, и ние спим на парно на около 24 градуса заради щерката и има голям ефект. влагата излиза студена, но е парообразна и количеството й се регулира плавно с потенциометър. докато нацелим дозата, понамокрихме няколко пъти паркета, но няма пълно щастие.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”