Проблем тресе при натискане на спирачките при висока скорост
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ами рискуваш ако не се спраскат дисковете при резките натоварвания и освобождавания, дето ще се получат заради кривините по време на спирането, то най-малко да се отлепи накладка по същите причини!
И ако се вклини там, м/у диска и челюста ще ти блокира колелото и като нищо ще се завъртиш.
Ако имаш възможност, сменяй преди да е станала белята! Проблема е, че дискове и/или накладки винаги се сменят комплект на даденя мост, примерно, и двете предни или и двете задни. Което качва цената двойно, ама... няма начин.
Иначе, чисто теоретично, съществува и вариант престъргване на дисковете на струг с цел изправяне, но това също е рисковано, защото намаляш дебелината на дисковете и пак могат да се сцепят. А и ефекта е ужасно несигурен. Може дори по-зле да стане.
И ако се вклини там, м/у диска и челюста ще ти блокира колелото и като нищо ще се завъртиш.
Ако имаш възможност, сменяй преди да е станала белята! Проблема е, че дискове и/или накладки винаги се сменят комплект на даденя мост, примерно, и двете предни или и двете задни. Което качва цената двойно, ама... няма начин.

Иначе, чисто теоретично, съществува и вариант престъргване на дисковете на струг с цел изправяне, но това също е рисковано, защото намаляш дебелината на дисковете и пак могат да се сцепят. А и ефекта е ужасно несигурен. Може дори по-зле да стане.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да се уточни кога точно тресе и по-точно при какво усилие на педала! При мен например съм забелязал че като спускам мостовете на магистралата София-Правец по инерция обикновенно с 140км/ч и лееекичко натисна спирачката като приближавам някой отпред се усеща треперене във волана но ако натисна малко по-силно изчезва и си намалява плавно. Така че мисля засега може да си карам така/а и ти ако и при теб е така/ при положение че само в конкретен случай се получава когато контакта на накладките с диска е доста хлабав. Виж ако се усеща при всяко по-серизно спиране тогава се налага смяна.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- GG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1
На Опела имах такъв проблем. Минах дисковете на хубав струг и изчезна.
- SiEtE818
- Автомобил:
- Двигател:
golfarata написа:нови дискве брат. разбира4ите ве4е ти отгвориха. НОВИ ДИСКОВЕ И накладки същевременно !

Обикновено при криви джанти или гуми тресе на по-ниска скорост , при дебаланс - на по-високаrexpitbul написа:Andrian_VT написа:Можеш да провериш дали и джантите не са ти криви.
Ако джантите са криви ще има вибрации постоянно при по-високите сгорости!

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
haitian™ написа:golfarata написа:нови дискве брат. разбира4ите ве4е ти отгвориха. НОВИ ДИСКОВЕ И накладки същевременно !
Обикновено при криви джанти или гуми тресе на по-ниска скорост , при дебаланс - на по-високаrexpitbul написа:Andrian_VT написа:Можеш да провериш дали и джантите не са ти криви.
Ако джантите са криви ще има вибрации постоянно при по-високите сгорости!
Ми да ти кажа карал с изкривена предна джанта около километът и не се усещаше нищо,разбрах че джантата е крива кокато гумата ми се отлепи от нея и спадна.
Stivi написа:Трябва да се уточни кога точно тресе и по-точно при какво усилие на педала! При мен например съм забелязал че като спускам мостовете на магистралата София-Правец по инерция обикновенно с 140км/ч и лееекичко натисна спирачката като приближавам някой отпред се усеща треперене във волана но ако натисна малко по-силно изчезва и си намалява плавно. Така че мисля засега може да си карам така/а и ти ако и при теб е така/ при положение че само в конкретен случай се получава когато контакта на накладките с диска е доста хлабав. Виж ако се усеща при всяко по-серизно спиране тогава се налага смяна.
Ми май има нещо такова и при мен, защото при каране в града това тресене не се осеща, а и при спускане се осеща доста повече от колкото когато натискам спирачка на прав път,ма говорим за скорост над 100км/ч.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да има пулсации в спирачния педал ако е от дисковете, но по принцип няма от какво друго да е освен от спирачките.Ако дисковете са с добра дебелина(трябва да се види каква е минималната и да се измерят) се носят на стругар и работата спи..........
П.П.Научете се да ползвате търсачката, всичко което искате да знаете го "пише" в ТЪРСАЧКАТА

П.П.Научете се да ползвате търсачката, всичко което искате да знаете го "пише" в ТЪРСАЧКАТА

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
NovobranecGT написа:Трябва да има пулсации в спирачния педал ако е от дисковете, но по принцип няма от какво друго да е освен от спирачките.Ако дисковете са с добра дебелина(трябва да се види каква е минималната и да се измерят) се носят на стругар и работата спи..........
![]()
Човека има ABS . като набие яко спирачки педала на прашасял участък започва да му тропа и без да са му криви дисковете.
За струг забрави - не могат да ги центроват и после става по зле.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”