Здравейте колеги , имам конкретен въпрос за някои от вас , които са вещи в тази свера или за такива които знаят със сигурност.
Трябва ли гражданска застраховка и винетка за ремарке с обща маса до 750 кг.?
Не мога да се позовавам на стари теми , защото от личен опит знам, повярвайте ми , че законите в БГ се менят всеки месец. За това питам как е към днешна дата.
Единственото което зная само е че се управлява с категория " В".
Thank you. And have a nice day.
Ремарке до 750 кг.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Re: Ремарке до 750 кг.
Мн. Благодаря .
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
да ама винетка да . Хиля се.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Преди два месеца се занимавах с това. Ремаркето се прехвърля без нотариус. Движи се със гражд.отговорност на автомобила. Преглед на две години.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Много благодаря на отзовалите се. Ще купувам ремарке само дилемата е ново за около 1100 лв. Някакви полски с торсион ,или тези старите с ресорите има с регистраци почват от 700 по приличните но са
по къси .
по къси .
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Според мен ,тия ''нашенските'' с ресори са по-надеждни. Някои имат даже и амортисьори. Тия торсиони,някак не са за товарене. Ако ,не бързаш ,изчакай да ти изпадне някое с рег.номер от твоята област. После само талоните в КАТ и за 1час си готов.Добре е в договора ''на коляно'' да има и двама свидетели.Плюс това,след като е регистрирано веднъж,може да го издължаваш,да го преправяш и т.н.
Преди година-две и аз търсех сигурно няколко месеца по обявите втора употреба.Ходих и на огледи и накрая взех ново. Имах и старо заводско с ресори и амортесьори и опираше на тампоните при сравнително малък товар. Новото тежи 100кг., влачиш си го на ръка без проблем, даже може да се изправя вертикално да не заема място, товари повече, регистрираш си го направо с документите даже в кат ме питаха защо съм им го закарал щото било от магазина. Цената е близка с тази на старите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Имам някой и друг опит с ремаркета от почти 30 години .
Често закачам и навън ( извън Бг ) като излизам .
Моят съвет е да си вземеш някое стабилно , истинско ремарке . Има и нови такива . Води се 750кг обща маса, но моста им е от преизчислените, направено е стабилно, рама, страници , с "магаре" отпред ( някой и отзад ) .
Тия повечето нови от Бг дето съм ги гледал, са често много кекави и с ламарина по-тънка от капачка на буркан. Леки са да, но само до там , правени са да носят отпадъци от градините , тревата от райграс и т.н.
Със сигурност има предлагане и на хубави нови и при нас, но цената няма как да е 1100-1200 , невъзможно е. Качеството е пари. А ремаркето е добре, да е направено като хората, щото коли се сменят , но ремаркетата и след 100 години няма да имат сериозни дизайнерски промени.
Да не става реклама, виждал съм , пипал съм тези наживо https://www.dresia-anhaenger.de/anh%C3% ... mst-750kg/ . Препоръчвам ги с две ръце. Но не са евтини. И пак са по-евтини от "доказани" и стари марки с подобно качество ( аналогични такива са минимум 900 евро и нагоре, и то от малките с два метра дължина на пода)
В момента имаме в семейството ни три ремаркета , последното го взех употребявано, да пренеса един мотор от немско и уж щях да го продам след това , но се отказахме . Уникално вървеше след колата и натоварено освен с мотора и с друга техника ( около 790 кг пълна маса го изтеглих ) . Изминах с прилично темпо почти 2300км . За два дни се прибрах . Мостът му е за 1300кг натоварване .
П.п. намерих една снимка натоварено :)
Често закачам и навън ( извън Бг ) като излизам .
Моят съвет е да си вземеш някое стабилно , истинско ремарке . Има и нови такива . Води се 750кг обща маса, но моста им е от преизчислените, направено е стабилно, рама, страници , с "магаре" отпред ( някой и отзад ) .
Тия повечето нови от Бг дето съм ги гледал, са често много кекави и с ламарина по-тънка от капачка на буркан. Леки са да, но само до там , правени са да носят отпадъци от градините , тревата от райграс и т.н.
Със сигурност има предлагане и на хубави нови и при нас, но цената няма как да е 1100-1200 , невъзможно е. Качеството е пари. А ремаркето е добре, да е направено като хората, щото коли се сменят , но ремаркетата и след 100 години няма да имат сериозни дизайнерски промени.
Да не става реклама, виждал съм , пипал съм тези наживо https://www.dresia-anhaenger.de/anh%C3% ... mst-750kg/ . Препоръчвам ги с две ръце. Но не са евтини. И пак са по-евтини от "доказани" и стари марки с подобно качество ( аналогични такива са минимум 900 евро и нагоре, и то от малките с два метра дължина на пода)
В момента имаме в семейството ни три ремаркета , последното го взех употребявано, да пренеса един мотор от немско и уж щях да го продам след това , но се отказахме . Уникално вървеше след колата и натоварено освен с мотора и с друга техника ( около 790 кг пълна маса го изтеглих ) . Изминах с прилично темпо почти 2300км . За два дни се прибрах . Мостът му е за 1300кг натоварване .
П.п. намерих една снимка натоварено :)
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Здравейте колеги,
Да повдигна темата на колегата...
Другата седмица се прибираме (живот и здраве) от Германия с лек автомобил с прикачено ремарке (до 750 кг.) с БГ регистрация.
Имам следните въпроси:
- На влизане в България, трябва ли да плаща отделна винетка за ремаркето или не ?
- Понеже искам да бъде прехвърлено на мое име, каква е процедурата по прехвърляне и какви документи се изискват, след това, каква е процедурата в КАТ - София, Данък и ГО плаща ли се и колко, технически преглед на колко години се минава ?
Само да вметна, че ремаркето е на баща ми на името и дали си заслужава цялата бумащина по прехвърляне...!?
Съжалявам за тъпите въпроси, но за първи път се сблъсквам с такива неща.
Благодаря ви предварително
Да повдигна темата на колегата...
Другата седмица се прибираме (живот и здраве) от Германия с лек автомобил с прикачено ремарке (до 750 кг.) с БГ регистрация.
Имам следните въпроси:
- На влизане в България, трябва ли да плаща отделна винетка за ремаркето или не ?
- Понеже искам да бъде прехвърлено на мое име, каква е процедурата по прехвърляне и какви документи се изискват, след това, каква е процедурата в КАТ - София, Данък и ГО плаща ли се и колко, технически преглед на колко години се минава ?
Само да вметна, че ремаркето е на баща ми на името и дали си заслужава цялата бумащина по прехвърляне...!?
Съжалявам за тъпите въпроси, но за първи път се сблъсквам с такива неща.
Благодаря ви предварително

Здравей колега.Преди години се наложи да прехвърлям ремарке(туристическо, до 750кг), защото татко почина ...Та трябва съгласието на всички наследници, искаха платен данък и гражданска отговорност,без да ходим с него до КАТ-освен ако не сменяш номерата.Дано твоят случай не е такъв, иначе няма смисъл да даваш излишни пари!Това което знам е , че технически преглед се минава на две години, данъка не е голям(при нас е 4.75лв.), а винетка не се плаща за ремаркета до 750кг.Това знам аз.Успех и безаварийно каране.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Благодаря колега