Здравейте!
Въпроса ми е дали бравите на вратите са различни на Венто/Голф 3? Също четох, че имало разлика в бравите на Венто(може би и на Голф 3) за моделите след 95' в елемент наречен "актуатор". Идеята ми е, ако си търся брави дали трябва да са за Венто след 95' задължително?
VW Vento 1997г. 1.8 АAM - предните врати не се отварят
VW Vento 1997г. 1.8 АAM - предните врати не се отварят
Последна промяна от bobiwan1 на Вто 04 фев 2020 15:43, променено общо 1 път.
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Брава Венто/Голф 3
Някой не е чел правилата.... 

-
apolon
Re: VW Vento 1997г. 1.8 АAM - предните врати не се отварят
Аха,значи можело да се напише по правилата.Получаваш бонус-линк за продажбите на VW Vento на части:https://www.olx.bg/avtomobili-karavani-lodki/avtomobili-avtochasti/q-vw-vento/?search%5Bdescription%5D=1
На всяка обява отдолу има раздел:"Изпрати съобщение на продавача".Съответно питаш за наличието,състоянието и цената за отпределената част от колата.Съответните заапитвания могат да се направят и с "копи-пейст" на няколко обяви за да имаш избор.Изпитано лично от мен и работи!Успех и
На всяка обява отдолу има раздел:"Изпрати съобщение на продавача".Съответно питаш за наличието,състоянието и цената за отпределената част от колата.Съответните заапитвания могат да се направят и с "копи-пейст" на няколко обяви за да имаш избор.Изпитано лично от мен и работи!Успех и

Благодаря ви за подробния отговор, макар да няма много общо с въпроса ми.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
1Н0 837 207 В това е парт номера на дръжката на Голф '95, Голф '97 и Венто '97-98г.
Т.е. - еднакви са
Но говорим само за дръжката!
На другите компоненти номерата не съм ги гледал, защото са много
Уточни какво точно ти трябва
Т.е. - еднакви са
Но говорим само за дръжката!
На другите компоненти номерата не съм ги гледал, защото са много
Уточни какво точно ти трябва
Не дръжката или заключващия/отключващия механизъм, където се върти ключа, ами самата брава.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Става сложна работата
Те виж и избирай... и сравнявай:
http://www.oemepc.com/vw/part_single/ca ... ng/e#sec_1
А иначе - начина, дето колегата ти го е казал е най-лесния и безпроблемния, мисла
Те виж и избирай... и сравнявай:
http://www.oemepc.com/vw/part_single/ca ... ng/e#sec_1
А иначе - начина, дето колегата ти го е казал е най-лесния и безпроблемния, мисла
-
apolon
Явно колегата bobiwan1 иска да си купи брава предназначена за друга кола,която да става и за неговата(но не и такава,предназначена за неговата).Ами приятно търсене.Вече съжаляван,че се опитах да помогна. 

- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Бравите Голф - Венто сигурно са еднакви. Единствено трябва да провериш дали твоите имат допълнително заключване (тоя актуатор за който говориш) и да търсиш такива. Представлява допълнителен соленоид вътре в бравата който отмества една пластина.
Слагам инфо и от един стар мой пост:
Така закакво са всичките кабели, малката букса горната(май беше с 3 кабела) е за командване
на централното( отключено-заключено ) с ключа в ключалката. Голямата( с четитите кабела )
двата са ключе което следи крайното положение при изпомпване(май заключването), а напомването
компресора сигор си го следи по ток. А сега познайте за какво са другите два кабела, оказа
се че са намотката на един соленоид чиято сърцевина освобождава някакъв механизъм за допълнително
заключване.
Слагам инфо и от един стар мой пост:
Така закакво са всичките кабели, малката букса горната(май беше с 3 кабела) е за командване
на централното( отключено-заключено ) с ключа в ключалката. Голямата( с четитите кабела )
двата са ключе което следи крайното положение при изпомпване(май заключването), а напомването
компресора сигор си го следи по ток. А сега познайте за какво са другите два кабела, оказа
се че са намотката на един соленоид чиято сърцевина освобождава някакъв механизъм за допълнително
заключване.
Да, много благодаря, ще се опитам да проверя. Въпроса ми е мотивиран от простата причина, че търся за Венто брави, но всички на части автомобили и брави по сайтовете за части втора ръка са за модели до 95' и реално ситуацията ми в момента е да закупя или преди фейслифт(заради наличието на въпросния акутатор след 95' може да не стават) или да търся от голф ако стават. Благодаря на всички отзовали се до този момент.