Пастиране

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Пастиране

Мнениеот DAXC » Пон 05 мар 2007 22:16

Предполагам, че доста колеги биха искали да пробват да си пастират ръчно автомобилите. В този форум има хора които са се занимавали или в момента се занимават с пастиране.
Предлагам в тази тема всеки който има знания в тази област да сподели опита, като опише кой номер паста за какво се ползва, каква е цялата процедура за пастиране и какви пасти ползва.
Знам, че има различни теми свързани с пастирането, но те не са подробни и човек не става с ясно впечатление "как" (от "а-я").

Последна промяна от DAXC на Вто 06 мар 2007 0:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 05 мар 2007 23:06

Аз имам една доста дълбока драскотина (закача с нокът) на единия калник и много ще се радвам на някой коментар по темата как точно се пастира,с каква паста,коя е по-добра като марка и т.н.
Благодаря и на колегата за идеята за подобна тема! :bowdown

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 06 мар 2007 9:14

Намокрете драскотините с вода. Ако не се заличат, хич не си правете труда да пастирвате. За по-дълбоки проблеми В ЛАКА или премахване на така нареченият "портокал" използвайте водна шкурка 2000 на 3М. За проверка на резултата подсушете повърхността. Не се опитвайте да изчистите проблема на 100% само със шкурката - Ще протъркате! След дова се почва с пастите. Не използвайте Силиконови, а тикива на водна основа. Препоръчвам 3М и не пропускайте номер (1,2,3).Ако сте се справили добре ефекта ще бъде огледален :roll:

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Чет 08 мар 2007 21:13

Dobromirski написа:Намокрете драскотините с вода. Ако не се заличат, хич не си правете труда да пастирвате. За по-дълбоки проблеми В ЛАКА или премахване на така нареченият "портокал" използвайте водна шкурка 2000 на 3М. За проверка на резултата подсушете повърхността. Не се опитвайте да изчистите проблема на 100% само със шкурката - Ще протъркате! След дова се почва с пастите. Не използвайте Силиконови, а тикива на водна основа. Препоръчвам 3М и не пропускайте номер (1,2,3).Ако сте се справили добре ефекта ще бъде огледален :roll:

ште го пробвам колега мерси :talk: :talk:

Потребителски аватар
bronzito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bronzito » Пон 12 май 2008 17:45

Искам да попитам Dobromirski нещо защото виждам че е запознат с пастирането значи предният ми капак е много зле няма никакъв гланц явно лака ми е паднал и стои сякаш някой го е минал със шкурка може ли да се оправи с някаква паста.

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Вто 13 май 2008 21:15

Пастирал сам си колата 3 пати с лак паста, те пастите са два вида вакси и за драскотини...аз сам е пастирал и с двете.За драскотините имах едно пожълтяло по бялата боя и с нея го махнах пастата беше 3М абразивна те са доста видове зависимост от драскотините и какво тр да се заличи, а другата се слага върху здрав лак и просто го заздравява,мойта е Turtle Wax.За там кадето няма лак и взимата една 3М и туркате доста и избистря лака....а за Turtle Wax-a за 3 часа си е мажа и истурквам няма нищо сложно просто малко ръката ти се уморява доката търкаш.Иначе се маже, оставя се да изъхне и с парцал се бута сухото...хамалогия

Потребителски аватар
bronzito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bronzito » Вто 13 май 2008 21:29

Значи първо я минавам с абразивна на ЗМ и слет това с Turtle Wax за гланц така ли или само с ЗМ абразивната и то се получава гланца питам щото не съм много запознат с това извинявай за тъпия въпрос ама...

Потребителски аватар
ninja_pz84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_pz84 » Вто 13 май 2008 21:53

Да за да си искараш гланц ако нямаш мини е с абразивна 3М , адругата после с времето можеш да си е пастираш за да си го запазиш. а и след пастиране с вакса паста, капките от вода стоят мн красиво

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Сря 14 май 2008 0:13

Днес се мъчих с една паста.Още като не стоеше у гаража,а пред блока котките я надраха по багажника.Имам и други драскотини.Градски, ти можеш ли да ми кажеш къде по-точно в Свищов има и какво да търся ?!? Ако може едно лично съобщение.
Поздрави

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Сря 14 май 2008 8:50

на сфетофара на Свобода тръгваш нагоре към болницата и на 30 метра в ляво 1 магазинче за бои, пасти и вс такова. другия е като тръгнеш от колежа към корпус ЮГ и точно преди кръстовището на улицата за корпус юг и болницата в дясно пак подобно магазинче

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 14 май 2008 14:18

И аз да споделя.......пастирах си сам колата с паста номер 3 на 3М, демек само за гланц и съм много доволен !!! Процедурата я направих с бормашина със съответната приставка за гъбичка която се лепи ! ...........миналата година за тази процедура дадох 50 лева !

Пастата за цялата кола ми струва 5 лева !..........приставката 5 лева и 9 гъбичката, но те са за мнооооого употреби !!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 14 май 2008 17:03

а бе аз съм невежа...моля ви обяснете ми тези пасти на ЗМ ли са 3М ли са
номерата кое какво и как са?
"Пастирай с първи 2ри 10ти номер". ма коя за какво е?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 14 май 2008 17:13

Номерацията е според абразивността.........1 маха големи надрасквания, но и сваля от лака на колата........3 е за много малки и просто за слой върху лака.....май най-фината е 4-ка.....говоря за пастите на 3М(фирма) !!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 14 май 2008 17:15

т.е. колкото по-голям номера на пастата то тя става все по-подходяща за полиране ?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 14 май 2008 17:16

Да

Върни се в “Направи си сам!”