Предполагам, че доста колеги биха искали да пробват да си пастират ръчно автомобилите. В този форум има хора които са се занимавали или в момента се занимават с пастиране.
Предлагам в тази тема всеки който има знания в тази област да сподели опита, като опише кой номер паста за какво се ползва, каква е цялата процедура за пастиране и какви пасти ползва.
Знам, че има различни теми свързани с пастирането, но те не са подробни и човек не става с ясно впечатление "как" (от "а-я").
Пастиране
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Намокрете драскотините с вода. Ако не се заличат, хич не си правете труда да пастирвате. За по-дълбоки проблеми В ЛАКА или премахване на така нареченият "портокал" използвайте водна шкурка 2000 на 3М. За проверка на резултата подсушете повърхността. Не се опитвайте да изчистите проблема на 100% само със шкурката - Ще протъркате! След дова се почва с пастите. Не използвайте Силиконови, а тикива на водна основа. Препоръчвам 3М и не пропускайте номер (1,2,3).Ако сте се справили добре ефекта ще бъде огледален 

- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Dobromirski написа:Намокрете драскотините с вода. Ако не се заличат, хич не си правете труда да пастирвате. За по-дълбоки проблеми В ЛАКА или премахване на така нареченият "портокал" използвайте водна шкурка 2000 на 3М. За проверка на резултата подсушете повърхността. Не се опитвайте да изчистите проблема на 100% само със шкурката - Ще протъркате! След дова се почва с пастите. Не използвайте Силиконови, а тикива на водна основа. Препоръчвам 3М и не пропускайте номер (1,2,3).Ако сте се справили добре ефекта ще бъде огледален
ште го пробвам колега мерси

- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Пастирал сам си колата 3 пати с лак паста, те пастите са два вида вакси и за драскотини...аз сам е пастирал и с двете.За драскотините имах едно пожълтяло по бялата боя и с нея го махнах пастата беше 3М абразивна те са доста видове зависимост от драскотините и какво тр да се заличи, а другата се слага върху здрав лак и просто го заздравява,мойта е Turtle Wax.За там кадето няма лак и взимата една 3М и туркате доста и избистря лака....а за Turtle Wax-a за 3 часа си е мажа и истурквам няма нищо сложно просто малко ръката ти се уморява доката търкаш.Иначе се маже, оставя се да изъхне и с парцал се бута сухото...хамалогия
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз да споделя.......пастирах си сам колата с паста номер 3 на 3М, демек само за гланц и съм много доволен !!! Процедурата я направих с бормашина със съответната приставка за гъбичка която се лепи ! ...........миналата година за тази процедура дадох 50 лева !
Пастата за цялата кола ми струва 5 лева !..........приставката 5 лева и 9 гъбичката, но те са за мнооооого употреби !!!
Пастата за цялата кола ми струва 5 лева !..........приставката 5 лева и 9 гъбичката, но те са за мнооооого употреби !!!