Vw3 1.9 td липса на излишно гориво
- BobiValentinov
- Автомобил:
- Двигател:
Vw3 1.9 td липса на излишно гориво
Сичко са почна с леко почукване в ниски обороти наподобяващо на клапани то се появява ще за няколко секунди и изчезване за няколко секунди и се тата слет което се появи и трудно палене прекъсване на двигателя диузи те са сменени колата не пуши и най странното е че няма никакво излишно гориво дори и като я форсирам
Последна промяна от dobrin на Нед 23 фев 2020 20:36, променено общо 1 път.
Причина: Оправи правописа и напиши за какъв модел ФВ става въпрос.
Причина: Оправи правописа и напиши за какъв модел ФВ става въпрос.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw3 1.9 td липса на излишно гориво
Къде гледаш, че няма?
Ако вадиш маркуча след дюзите и го няма, значи не влиза достатъчно.
Има една цедка с клапан на входа на помпата, виж я. Забравил съм какво беше точно.
Ако вадиш маркуча след дюзите и го няма, значи не влиза достатъчно.
Има една цедка с клапан на входа на помпата, виж я. Забравил съм какво беше точно.
- BobiValentinov
- Автомобил:
- Двигател:
Да маркуч след дюзите като отвия тръбичката на която и да е дюза пръска много гориво.
Имам помпичка за подкачване преди като работеше нормално колата докато работеше можех да помпа помпичката без никакво усилие и виждах как се връща излишното горива а сега помпата стои твърда и не позволява да помпа на нея
Имам помпичка за подкачване преди като работеше нормално колата докато работеше можех да помпа помпичката без никакво усилие и виждах как се връща излишното горива а сега помпата стои твърда и не позволява да помпа на нея
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Извади маркуч на обратната, най-добре след помпата и виж дали има.
Не знам дали съм те разбрал, но ми изглежда като че нещо не пуска обратната.
Има един клапан над филтъра, най-добре виж преди и след него дали има.
Не знам дали съм те разбрал, но ми изглежда като че нещо не пуска обратната.
Има един клапан над филтъра, най-добре виж преди и след него дали има.
- BobiValentinov
- Автомобил:
- Двигател:
Или не идва достатъчно гориво до диузите което е невъзможно защото колата зе ворсира доста добре върви но в ниски обороти почуква и маркуч за излишната навта е безцветен и няма никакво изнишно гориво помпата испраща гориво до диузите и предполагам те определят колко гориво е излишно и го пускат по маркуч за излишното проблема е че не мога да повярвам че и четирите диузи са се скапали и да не вращат гориво дайте мнение че вече се побърквам
Последна промяна от Pichaga на Пон 24 фев 2020 19:03, променено общо 1 път.
Причина: не, не може да се пише така! Гугъл преводач ли ползваш?
Причина: не, не може да се пише така! Гугъл преводач ли ползваш?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
В маркучлетата от дюзите няма нафта с голям дебит. Не очаквай от там да тече като ги разкачиш.
Мисля, че почукването което те притеснява няма нищо общо с горивната система.
Мерил ли си налягането на маслото?
Мисля, че почукването което те притеснява няма нищо общо с горивната система.
Мерил ли си налягането на маслото?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Очаквай изведнъш ( всеки момент ) да избие помпата от капак, глава и т.н. , ако не вземеш мерки. Имаш проблем с изхода от ГНП , блокирал е.
- BobiValentinov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес оставих дюзите на стенд
- samo_pechka
Нищо им няма на дюзите ти човече
Но пак си огледай захранването , щом има трудно палене , може да не стига нафта.
Ако всичко там е наред. Ако няма проблем със захранването , аз поне така разбирам от описанието ти .
:
Виж си
Има един винт със странична дупка, пише OUT на него , задръстен/блокирал е. Ако не знаеш де се намира, търси отде излиза "обратната нафта" от ГНП-ето.
Но пак си огледай захранването , щом има трудно палене , може да не стига нафта.
Ако всичко там е наред. Ако няма проблем със захранването , аз поне така разбирам от описанието ти .
BobiValentinov написа:Или не идва достатъчно гориво до диузите което е невъзможно защото колата зе ворсира доста добре върви
:
Виж си
samo_pechka написа:Имаш проблем с изхода от ГНП , блокирал е.
Има един винт със странична дупка, пише OUT на него , задръстен/блокирал е. Ако не знаеш де се намира, търси отде излиза "обратната нафта" от ГНП-ето.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Аз,пък нищо не разбирам от описанието- липса на грамотност, КАК да помогнеш на човек,който не може да напише две думи правилно.
- BobiValentinov
- Автомобил:
- Двигател:
Захранването е ок горивни филтър днес го смених чакам резолтатите от диузите най вероятно утре ходих и се консутирах с майстор и той каза че това почукване е от възможно заял повдигач възможно ли е да има два различни проблема като заял повдигач и недостиг на гориво последно като я карах като я оставя на ниски обороти на място и прекъсване и испушваше и пак прекъсване и пак испушваше струва ми се че помпата не прави достатъчно вакум че да си издърма гориво като помпа за да поткача се стабилизира но чукане то продължава а и като изгуби обороти за секунда и пак се оправя и после пак губи обороти докато го прави изпушва сив дим през ауспуха и като и поткача гориво се стабилизира а и колкото и пъти да я паля днес толкова пъти трябва да и дръпна обогатителя иначе не пали някои казват че това е аванс а не обогатителл но без него дори и загряла само припалва
Дайте снимки кои места е вазможно да се запишат около фхода на помпата щото ми се струва че сте прави че не достига гориво но не мога да разбера аз и пот качвам гориво рапоти добре и после сякаш изгаря това което съм и подкачил и като и пак трябва да и поткача сякъш тя не може сама да си дърпа гориво
Дайте снимки кои места е вазможно да се запишат около фхода на помпата щото ми се струва че сте прави че не достига гориво но не мога да разбера аз и пот качвам гориво рапоти добре и после сякаш изгаря това което съм и подкачил и като и пак трябва да и поткача сякъш тя не може сама да си дърпа гориво
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Тук вече съвсем се обърках - какъв е тоя обогатител? Това помпа без електрика ли е?
Възможно е да е от семеринга на оста.
При недостиг на гориво има пушек. Вземи една ел. помпа втора ръка от нещо по-ново и я сложи и пробвай как е с нея.
При недостиг на гориво има пушек. Вземи една ел. помпа втора ръка от нещо по-ново и я сложи и пробвай как е с нея.
Здравейте колеги имам един спешен проблем имам голф 4 1.4 колата се гаси по време на движение само в градско моля докарах я на всеки майстор не може да намерят проблема моля ви ако някой знае за кво става въпрос да ми помогне!!!! И дали някой е имал същия проблем
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
mshbul написа:Тук вече съвсем се обърках - какъв е тоя обогатител? Това помпа без електрика ли е?
1.9TD 75кс е без електроника.
Не е ли по лесно да пробва с нафта от бутилка?
- samo_pechka
Един път върви, втори път не върви и не пали ... много объркани обяснения, най-добре плати си на някой спец една пара и да я оправя. За непаленето и почукването има два три проблема , вкл. и демферната шайба - разбита шийка на вала.
Дали е недостиг , проблем по ГНП /уплътнения или сонда , вече който разбира ще го хване.
Намери човек наясно с дизел по ФВ . Щото утре ще има тема: изтропа нещо отпреде.
Да, лесно е , ама не е за всеки. Щото има една малка подробност и ще я пропусне колегата, сигурен съм на 95% .
И пак казвам: провери си изхода от ГНП за излишната нафта , не може да няма по изходящия маркуч нафта, дори и въздух да беше, трябваше да е адски смесена нафта с мехури.
Осен ако пластинчатата помпа в ГНП е дала тотално фира и не качва налягане, не дърпа нафта и грам.
Дали е недостиг , проблем по ГНП /уплътнения или сонда , вече който разбира ще го хване.
Намери човек наясно с дизел по ФВ . Щото утре ще има тема: изтропа нещо отпреде.
goppa написа:...
Не е ли по лесно да пробва с нафта от бутилка?
Да, лесно е , ама не е за всеки. Щото има една малка подробност и ще я пропусне колегата, сигурен съм на 95% .
И пак казвам: провери си изхода от ГНП за излишната нафта , не може да няма по изходящия маркуч нафта, дори и въздух да беше, трябваше да е адски смесена нафта с мехури.
Осен ако пластинчатата помпа в ГНП е дала тотално фира и не качва налягане, не дърпа нафта и грам.
Върни се в “Дизелови агрегати”