Кога ще слагаме летните гуми?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 06 мар 2007 9:06

BlackStar написа:разликата в зимни и летни гуми не е само граифера и неговият вид а това че различните смеси от които са направени имат различни своиства при температурите съответно зима и лете

колегата е прав, аз снощи пътувах за Асеновград и на Вакарел беше 0.5 градуса, още малко ще изчакам все пак сме в женския месец, може да има някоя изненада :)

Последна промяна от shenko на Вто 06 мар 2007 13:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 06 мар 2007 12:37

Боже много мъка по тоя свят... чета и се двоумя дали по пограшка не съм попаднал в сайта на WRC .... като се почене от мъчене със зимни гуми посред март месец до съкс зимни гуми и дрън дрън дрън... та ако перефразирам адна поговрка кой си нема пишка си мери гумите... :D що не вземете да се освестите...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 06 мар 2007 12:48

Кат гледам прогнозите за района - най-рано през април се очертава да ги слагам.

Изображение

Потребителски аватар
ANDREYO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANDREYO » Вто 06 мар 2007 12:53

А Язе не съм ги свалял!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 06 мар 2007 12:54

ANDREYO написа:А Язе не съм ги свалял!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Е не си единствения ;) и Тиан и той луТ mhihi

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Вто 06 мар 2007 13:00

musura написа:
Cherepaha написа:Митология е, че като било под нам си колко си градуса зимните са по-добри от летните. Зимните гуми са за сняг и лед ....

Щом казваш ... ако си убеден в думите си и си готов да заложиш някой лев, може да направим експеримент с хубави зимни и хубави летни гуми на сух път, при примерно -5 градуса температура, да видим какво става ...

Гледах някакво сравнение м/у летни и зимни при сухо и при мокро, под 7 и над 7 градуса. Излизаше, че зимните държат повече само на мокро и под 7 градуса. Тагава летните бяха като шейни. Иначе при сухо под 7 градуса летните бяха една идея по-добри от зимните. А пък, който си мисли, че да караш със зимни гуми лятото не толкова опасно жестоко се лъже. То е като да караш с летни зимата.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 06 мар 2007 13:05

mishu написа:
musura написа:
Cherepaha написа:Митология е, че като било под нам си колко си градуса зимните са по-добри от летните. Зимните гуми са за сняг и лед ....

Щом казваш ... ако си убеден в думите си и си готов да заложиш някой лев, може да направим експеримент с хубави зимни и хубави летни гуми на сух път, при примерно -5 градуса температура, да видим какво става ...

Гледах някакво сравнение м/у летни и зимни при сухо и при мокро, под 7 и над 7 градуса. Излизаше, че зимните държат повече само на мокро и под 7 градуса. Тагава летните бяха като шейни. Иначе при сухо под 7 градуса летните бяха една идея по-добри от зимните. А пък, който си мисли, че да караш със зимни гуми лятото не толкова опасно жестоко се лъже. То е като да караш с летни зимата.

Tyan са може и аутобилд пак да изкара, да покаже, че летните на сухо и мокро при 0 градуса са по добри mhihi майтапа на страна, тва което тиан бе пуснал от аутобилд наистина показва, че летните при сухо и мокро са по добри от зимни, въпроса е при какви температури са правени тестовете. Абе аз за себе си съм сигурен, че още ще карам със зимни...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 мар 2007 13:11

Е аз покарах няколко пъти на мокро и киша при температури около 0 и разбрах ,чи зимните за мокро са самоубийство.

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Вто 06 мар 2007 13:26

Rabbit_TDI написа:Е аз покарах няколко пъти на мокро и киша при температури около 0 и разбрах ,чи зимните за мокро са самоубийство.

Представи си тогава с летни какво щеше да е :roll: ... :024: :024:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 мар 2007 13:36

Сега съм с летни и при 0-5 градуса няма особенни проблеми ,а по дъжда по съвсем друг начин минава/е верно беше 10 градуса ,ама в тоя случей зимните не могат да зацепат на светофара/

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Вто 06 мар 2007 14:39

buFka написа:
ANDREYO написа:А Язе не съм ги свалял!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Е не си единствения ;) и Тиан и той луТ mhihi

и аз чаках да навали та да сложа зимните ама вече няма смисал+ ако бях със зимни да са станали на тарлъци досега

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 06 мар 2007 22:56

buFka май успя да ме накара да се замиля и да изчакам с гумите :?

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Сря 07 мар 2007 8:46

Аз карам със зимните гуми и още не са станали на "търлъци". Производителите ясно и точно са казали при какви параметри " работи" каучуковата смес. Единственото дразнещо е , че са доста "музикални" на завоите. Стане ли обаче април ги сменям.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 07 мар 2007 8:53

Tishku написа:buFka май успя да ме накара да се замиля и да изчакам с гумите :?

Е чекни как е температурата по район дет караш най-често....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 07 мар 2007 8:54

silent написа:Боже много мъка по тоя свят... чета и се двоумя дали по пограшка не съм попаднал в сайта на WRC .... като се почене от мъчене със зимни гуми посред март месец до съкс зимни гуми и дрън дрън дрън... та ако перефразирам адна поговрка кой си нема пишка си мери гумите... :D що не вземете да се освестите...

..........
изобщо няма значение дали е март, декември, или юни ....има оптимални условия за едните и оптимални за другите ... стига с това март, юни.... и изобщо зимни и летни гуми не го разбирайте като: зимна гума - ноември, декември,януари, февруари........ лятна - лятото ..... т.нар ви лятна гума е перфектна на сухо и мокро, а на сняг е гола вода а т.нар ви зимна е перфектна на сняг заради ламерите, но губи на мокро и сухо с много ...от тука нататъка как ще се държи дадената гума при дадени температури зависи от смеската има т.нар летни гуми дето са си добри и при 0 има и такива дето умират под 10 има зимни дето при 10 са екстра има такива дето след 4 са ялови ....има и всесезонни дето са у средата........ нито са толко добри на вода и слънце нито са толко добри на сняг :)

Последна промяна от Tyan на Сря 07 мар 2007 9:09, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”