АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: АГУ - пререгистрация и смяна на талон бензин/газ
Значи нямаш грижи, караш и си свиркаш.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Така де, ама с кои документи? Малкият талон, картончетата на ГО и ГТП достатъчни ли са? От там ми тръгна въпроса.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Достатъчни са, аз друго не нося. Имаш книжка, нали? 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Имам един макрокомикс с Чичо Скрудж :) . Ама никой не ме е питал имаш ли книжка. Всичките искат шофьорска книжка.
Баща ми днес е минал процедурата за половин час в КАТ Дупница. Искали са му само големия талон от ГТП. Газовата е стара, бутилката я смени миналата година.
Musaka9 написа:Ако колата е с газово от 2010 и е вписана в големия талон, че е на Бензин/Газ и е упоменато газовото в ГТП? Сменям бутилката и в ГТП се вписва новата бутилка предполагам или?
?

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Отиваш в сервиз за газови,за да ти сменят бутилката,след което в лицензиран пункт за проверка на газови,за да ти "озаконят монтажа" и издадът протокол,след което на ГТП,за да ти впишат новата бутилка в прегледа и след това в КАТ за смянан а талоните.Приготви си около 300-350 лева за това удоволствие.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Musaka9 написа:Musaka9 написа:Ако колата е с газово от 2010 и е вписана в големия талон, че е на Бензин/Газ и е упоменато газовото в ГТП? Сменям бутилката и в ГТП се вписва новата бутилка предполагам или?
?
За хората на чиито голям регистрационен талон пише газ-бензин не мисля, че се отнася тази тема.
Сега, че бутилката ти е стара и подлежи на подмяна - това е друга работа.
beuchat написа:Отиваш в сервиз за газови,за да ти сменят бутилката,след което в лицензиран пункт за проверка на газови,за да ти "озаконят монтажа" и издадът протокол,след което на ГТП,за да ти впишат новата бутилка в прегледа и след това в КАТ за смянан а талоните.Приготви си около 300-350 лева за това удоволствие.
Защо да си сменям талоните, като на големия талон пише, че е газ/бензин? Смяната на бутилката нали се отразява в ГТП, на талоните не пише серийни номера на бутилки или нещо такова.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Защото в системата на КАТ щом е вписано газ/бензин,значи от някъде имат информация за бутилката,а след като я смениш данните няма да отговарят на техните в системата.
- Drakezoid
- Автомобил: Passat B5_5
- Двигател: 1_8Т AWT 2002
Здравей,
Колеги днес минах въпросната процедура по регистрация на газовото в КАТ Бургас.
Сутринта беше лудница. Руенския балкан и околията се бяха изсипали там. Към 3 часа имаше около 10 човека.
Първо се чака на гишетата до каналите. За газово се редите на гише 1,2. Документите искани от тях в моя случай(газова след 2014) са голям и малък талон на автомобила, розов сертификат за първичен преглед на газовата(оригинал и копие), гражданска отговорност, лична карта. Попълват ти те декларацията и ти я дават, задно с другите документи. После минаваш на гише 3, където един баш катаджия проверява втори път нещата. Редиш се на гише 5,6 за плащане. Там пак искат лична карта, освен останалите документи посочени преди малко. Може да се плаща с дебитна карта българска. После се редиш на гише 3,4 за получаване на документите. Там ред няма. Общо взето се завираш сред всички мангали, батки, турци и чакаш да ти извика служителката името или някой да ти го повтори та да се усетиш, че си ти наред. Гледаш да се бъзикаш и да плюеш държавата и КАТ, за да ти е весело сред запотените гореспоменати персонажи. Пак ти искат лична карта за сверка и си взимаш талоните.
Вече си горд собственик на легална АГУ........................засега.
Колеги днес минах въпросната процедура по регистрация на газовото в КАТ Бургас.
Сутринта беше лудница. Руенския балкан и околията се бяха изсипали там. Към 3 часа имаше около 10 човека.
Първо се чака на гишетата до каналите. За газово се редите на гише 1,2. Документите искани от тях в моя случай(газова след 2014) са голям и малък талон на автомобила, розов сертификат за първичен преглед на газовата(оригинал и копие), гражданска отговорност, лична карта. Попълват ти те декларацията и ти я дават, задно с другите документи. После минаваш на гише 3, където един баш катаджия проверява втори път нещата. Редиш се на гише 5,6 за плащане. Там пак искат лична карта, освен останалите документи посочени преди малко. Може да се плаща с дебитна карта българска. После се редиш на гише 3,4 за получаване на документите. Там ред няма. Общо взето се завираш сред всички мангали, батки, турци и чакаш да ти извика служителката името или някой да ти го повтори та да се усетиш, че си ти наред. Гледаш да се бъзикаш и да плюеш държавата и КАТ, за да ти е весело сред запотените гореспоменати персонажи. Пак ти искат лична карта за сверка и си взимаш талоните.
Вече си горд собственик на легална АГУ........................засега.
Ако махна бутилката при проверка ще ме глобят ли
wasntmeer написа:Ако махна бутилката при проверка ще ме глобят ли
На ГТП не глобяват, проблема е на пътя ако нямаш бутилка само заедлив може да те глоби..
- Петър.Георгиев
- Автомобил: Vw sharan
- Двигател: 2000
А вярно ли е,че метановите бутилкисе сменят на 20 год.?
-
- Автомобил: Seat-Leon
- Двигател: 1i8-20v-2002-gas-automatic
Здравейте, имам въпрос за регистрациите на АГУ в КАТ.
Ситуацията е следната:
АГУ е поставяна юли 2014 от предишния собственик,
и аз купувам колата октомври 2015, сменям талони(АГУ не фигурира там, тогава никой не ми е казал, че трябва да фигурира, не съм се и замилял,нз за изискването от кога е),взимам всички документи от него за АГУ- паспорт, гаранционни карти и т.н.
минавам ГТП същия месец, нося всички документи - всичко ОК, дават ми и по-голям син талон от ГТП, че уредбата е годна и ми казват да го нося с мен за КАТажиите,ако случайно го искат,
и така всяка година досега, нося само този по-голям син талон на ГТП и минавам,
като са ме спирали, никога не са ми го искали този по-голям талон за АГУ
в малкия от ГТП никъде не фигурира АГУ, не фигурира и в големия и малкия от КАТ,
реално КАТажииите трудно могат да разберат, че имам АГУ, защото не съм лепнал и лепенка(знам че трябва) уредбата е скрита в резервната гумата, бутона ми за минаване към газ, е също скрит.
Та някои, които е минал по този път, може ли пак да ми каже, какви точно документи трябва да имам и какъв е този "розов лист за пъровначална регистрация на АГУ" и как се вади(и дали този по-големия син талон, с които съм минавал ГТП, ще ми свърши работа за регистрация пред КАТ, като в него фигурира че АГУ е поставяна на еди коя си дата и е годна за експлоатация)???
п.с1. сега чета, че ства въпрос за АГУ монтиране след 1 сеп 2014, моята е юли 2014 т.е. не подлежа на смяна на талони, така ли?
п.с2. бях сложил нова тема, беше преместена в друга, сега я слагам и тук.
Ситуацията е следната:
АГУ е поставяна юли 2014 от предишния собственик,
и аз купувам колата октомври 2015, сменям талони(АГУ не фигурира там, тогава никой не ми е казал, че трябва да фигурира, не съм се и замилял,нз за изискването от кога е),взимам всички документи от него за АГУ- паспорт, гаранционни карти и т.н.
минавам ГТП същия месец, нося всички документи - всичко ОК, дават ми и по-голям син талон от ГТП, че уредбата е годна и ми казват да го нося с мен за КАТажиите,ако случайно го искат,
и така всяка година досега, нося само този по-голям син талон на ГТП и минавам,
като са ме спирали, никога не са ми го искали този по-голям талон за АГУ
в малкия от ГТП никъде не фигурира АГУ, не фигурира и в големия и малкия от КАТ,
реално КАТажииите трудно могат да разберат, че имам АГУ, защото не съм лепнал и лепенка(знам че трябва) уредбата е скрита в резервната гумата, бутона ми за минаване към газ, е също скрит.
Та някои, които е минал по този път, може ли пак да ми каже, какви точно документи трябва да имам и какъв е този "розов лист за пъровначална регистрация на АГУ" и как се вади(и дали този по-големия син талон, с които съм минавал ГТП, ще ми свърши работа за регистрация пред КАТ, като в него фигурира че АГУ е поставяна на еди коя си дата и е годна за експлоатация)???
п.с1. сега чета, че ства въпрос за АГУ монтиране след 1 сеп 2014, моята е юли 2014 т.е. не подлежа на смяна на талони, така ли?
п.с2. бях сложил нова тема, беше преместена в друга, сега я слагам и тук.
Върни се в “Автогазови уредби”