jordan17772 написа:dafi написа:Ще е интересно някой със сервиз да се включи и да каже колко 1,8 и колко 2ки е направил.
Аз за двойки не съм чувал. Познат има б7ца 211коня, купувана нова - в момента е на около 140к и няма проблеми.
Колко масло гори в момента? Всички tsi 211 коня горят масло макс към 170-180к километра. С едни 4к лева ребилд на двигателя всичко си идва на мястото.
Не забелязва да има загуби на масло като го кара нормално, но ми е казвал, че като отиде в Германия и там като навърти едни 800-1000км. с 170-180-200 по магистралата веднага спада с около половин литър. Но това мисля, че е нормално за повечето коли.
hooligan_sk написа:2.0TDI след 2006г и особено след 2009г са си чук. Единствено трябва да се карат много и издържат астрономически пробези. Градското каране им се отразява зле обаче.
Моторите са еднакви. Имаме и тук колега, който не отдавна продаде Б7 1.8ТСИ на подобен пробег, без извънреден разход на масло. Той си знаеше за "особеностите" на мотора и го щадеше максимално - чести смени на масло, никакво настъпване без да е напълно загряла и тн. Но това са еденични изключения, експлоатирани на лонг лайф цикъл, тези двигатели скапват бързо.
Той също сменя на 15к маслото. Не настъпването на колата преди да е загряла не мисля, че е нещо специално, би трябвало всеки уважаващ себе си шофьор да го прави това. Както и други дребни неща - при първо палене, да оставиш колата да поработи на място 30-40сек. преди да тръгнеш, да не гасиш турбо кола веднага, да изчакаш минутка и т.н.
Дори и да трябва ремонт, не е кой знае какво, да сумата не е малка, но не е фрапираща. При положение, че всеки си купива дизел, който е на 200-300к и може да ти се наложат една камара скъпи ремонти (съединители, дюзи, EGR, DPF), не знам защо всеки бяга от бензинов като дявол от тамян.