Влязох в забранена улица...колко ще...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Влязох в забранена улица...колко ще...
Влязох в забранена улица...и ме хванаха.....колко ще ме глобят?

-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:
1. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
2. неправилно паркира върху тротоара;
3. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
4. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;
P.S. Отдели малко време да прочетеш по-подробно ЗДП и ППЗДП.Ще ти е от полза. В случея е трябвало да се постараеш да ти пишат фишче щото по него няма отнемане на точки.То и за неправилно паркиране няма точки но лично на мен ми взеха такива! и ходи се разправяй после. таксата в съда за обжалване на наказателно постановление е 50 лв и не се знае камилата или камиларя, а за 80 (по спомени) ще си възтановиш още цели 13 точки !!!Така че за маловажни направи всичко възможно да е фиш!Още повече че често вообще не излизат за плащане!
1. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
2. неправилно паркира върху тротоара;
3. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
4. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.);
5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;
P.S. Отдели малко време да прочетеш по-подробно ЗДП и ППЗДП.Ще ти е от полза. В случея е трябвало да се постараеш да ти пишат фишче щото по него няма отнемане на точки.То и за неправилно паркиране няма точки но лично на мен ми взеха такива! и ходи се разправяй после. таксата в съда за обжалване на наказателно постановление е 50 лв и не се знае камилата или камиларя, а за 80 (по спомени) ще си възтановиш още цели 13 точки !!!Така че за маловажни направи всичко възможно да е фиш!Още повече че често вообще не излизат за плащане!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
затова ако все пак ви се налага да влезете в забранена по възможност влизайте НАЗАД
................................................................
Чл. 40. (1) Преди да започне движение назад, водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението.
(2) По време на движението си назад водачът е длъжен непрекъснато да наблюдава пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, той е длъжен да осигури лице, което да му сигнализира за опасности.
..................................
т.е. Глоба няма
Чл. 40. (1) Преди да започне движение назад, водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението.
(2) По време на движението си назад водачът е длъжен непрекъснато да наблюдава пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, той е длъжен да осигури лице, което да му сигнализира за опасности.
т.е. Глоба няма
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
kristian112 написа:затова ако все пак ви се налага да влезете в забранена по възможност влизайте НАЗАД
т.е. Глоба няма
е добре де, ама нали пак навлизаш срещу знака? Просто се движиш на заден ход?
В законът пише:
или се движи в забранената посока на еднопосочен път
тоест и на заден ход пак се движиш в забранената посока.
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
-
kristian112
- Автомобил:
- Двигател:
Insect-® написа:Я кажи къдеДа дойда да го правим заедно
![]()
![]()
![]()
Доста забавно ми звучи![]()
![]()
Драгоман. за да вляза от към М.Луиза по Антим минавам десния на 3456-тото зелено а от горе по Съборни никакъв проблем
а вечер ако съм паркирал по шкорпил си давам назад до драгоман и излизам от същото място щото докато ме пуснат да се включа по Антим и после да се престроя за ляв ми пониква брадата така че газ на задна и нема грижи ! правя го след като ме глобиха като си карах нормално ( с предницата напред)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”