Камион с амонит експлодира край рудник и образува извънземен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Камион с амонит експлодира край рудник и образува извънземен

Мнениеот Hertz » Вто 06 мар 2007 19:04

Камион с амонит експлодира край рудник и образува извънземен кратер

http://dnes.bg/article.php?id=33716
Изображение
    Камион, превозващ взривни вещества, избухна 11,40 ч. край пернишкия рудник "Република", предаде БГНЕС.

Петима са пострадали при експлозията, обяви говорителят на ОДП-Перник Венцислав Алексов.

Гръмналият товарен автомобил е ЗИЛ, за който се предполага, че се е самозапалил.

От камиона, превозвал взривните материали, не е останало нищо. На мястото има огромна елипсовидна дупка с приблизителни размери 10 метра дължина и 2-3 метра широчина.

В момента на инцидента камионът не е работел. Шофьорът и придружаващия го работник усетили, че нещо става в каросерията и избягали.

Шофьорът е само с хипертонична криза, уточниха от пернишката болница за БТА.

Пострадалите са работници, намиращи се наблизо до мястото на инцидента.

В здравното заведение са настанени трима от тях - В.М.К. /49г./ с политравма, М.Б.И. /49г./, в очите на който са попаднали чужди тела, и А.Б.С. /43г./ , който е с контузия на главата. Няма опасност за живота им, увери директорът на болницата д-р Симеон Василев.

Останалите двама също са леко пострадали, оказана им е медицинска помощ.

От ударната вълна се изпочупени много прозорци на жилищни входове в близкия квартал "Изток", а в района има огромен прашен облак.

Гърмежът беше много силен, помислихме, че става земетресение, коментираха жители на квартала.

По случая е започнато досъдебно производство. Дознатели извършват оглед на място под наблюдение на Окръжна прокуратура- Перник.

Заради експлозията на камиона РИОСВ–София следи с повишено внимание качеството на атмосферния въздух в Перник, съобщиха от инспекцията.

Данните се получават в реално време в инспекцията от Автоматичната измервателна станция в Димова махала в гр. Перник. Към момента няма данни за превишение на следените показатели, уверяват от РИОСВ-София.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 06 мар 2007 19:08

Ужас :roll:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 06 мар 2007 19:18

Гадна работа - 3.5 тона амонит не е хич малко, и не дупка, не кратер а не знам какво може да стане от такова количество!!!

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 06 мар 2007 19:23

Добре че няма загинали!!!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 06 мар 2007 19:24

Добре,че е избягало брже шАфьорчето :cry:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 06 мар 2007 19:25

Абе не е толкова зле колкото го обясняват,по разните масмедии!!!Камиона е бил натоварен с 3 тона амонит.Наистина има доста счупени стъкла но сериозно пострадали хора няма!!!А това за въздуха са пълни глупости,няма нищо подобно!Информацията която имом е 100% сигурна!!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 06 мар 2007 19:32

Даскала™ написа:Добре,че е избягало брже шАфьорчето :cry:

Даскале неможаха да открият шофьора на камиона доста време!!!То е било бяг,то е било чудо!!!Но това е логично,и аз да видя че зад гърба ми всеки момент ще избухнат 3 тона експлозив и аз бих ударил един спринт,та чак Бен Джонсън да ми завиди :!: :D

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 06 мар 2007 19:32

егати :(

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 06 мар 2007 19:34

da6o_amvr написа:Абе не е толкова зле колкото го обясняват,по разните масмедии!!!Камиона е бил натоварен с 3 тона амонит.Наистина има доста счупени стъкла но сериозно пострадали хора няма!!!А това за въздуха са пълни глупости,няма нищо подобно!Информацията която имом е 100% сигурна!!!
Абре момко ти имаш ли си представа колко е това 3 тона амонит?!? И не смей да говориш че не е било толкова зле! Това си е АД!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 06 мар 2007 19:38

Незнам за вас , но точно когато е гръмнал камиона се намирах пред х-л Шампион в Овча Купел и вратите се разтресоха :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 06 мар 2007 19:42

trunner написа: Абре момко ти имаш ли си представа колко е това 3 тона амонит?!? И не смей да говориш че не е било толкова зле! Това си е АД!

Колега спокойно ве!Аз живея на 1,5 километра от местопроизшествието,а гаджето живее на има-нема 200метра от мястото където се намира въпросния рудник!И пак казвам че не е чак толкова зле,защото пораженията са няколко уплашени човека и счупени прозорци,А НЯМА СЕРИОЗНО ПОСТРАДАЛИ ХОРА!!!Та в такъв смисъл случилото се не е чак толкова зле,щото да не дърпам дявола за опашката но можеше нещата да са много,много по-зле :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Вто 06 мар 2007 19:54

ем не е зле, ама на половината квартал са им заминали стъклата и на цяло Бучино. Та и включително и на един наш магазин. Реално от камиона няма нищо останало. Само малки късчета :D Ма иначе не е зле :lol:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 06 мар 2007 21:18

Аз си спомням кво праи ракета 300-400 кила кат падна у Горна Баня преди години, ти ми говориш за 3000кг !!!! Не си е играчка, па добре че тия са бегали бързо и надалече.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 06 мар 2007 21:23

prj57 написа:Аз си спомням кво праи ракета 300-400 кила кат падна у Горна Баня преди години,.
тая ракета мина през къщата на един приятел и се вряза в съседната :shock тоя ми е разправял как си е лежал на леглото и през стената над него е прелетяла ракетата :shock :shock изкарал си е акъла :lol: но после стана медиина звезда... :lol: :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 06 мар 2007 22:46

има доста счупени прозорци.
интересно ми стана, че има поражения в доста по-отдалечени места.
примерно.
da6o_amvr написа:а гаджето живее на има-нема 200метра от мястото където се намира въпросния рудник!И пак казвам че не е чак толкова зле

приятели от района ми казаха, че блоковете са се разклатили, де що е имало врата прозорец са се отворили. гаранция има и напукани панели. 3 тона са сериозна работа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”