Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
Я обясни какво точно е анулирано. Пратка която е заминала по пощите не може да се "анулира". В Алиекспрес ако нещо е маркирано като пратено също май не може да се анулира. Какъв точно е проблема?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Може, имах пратка, която беше изпратена и после беше отбелязана като канселирана от продавача. Пуснах диспут и ми върнаха парите.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:Може, имах пратка, която беше изпратена и после беше отбелязана като канселирана от продавача. Пуснах диспут и ми върнаха парите.
И на мен ми се е случвало същото преди година.
Маркирана, като изпратена и наистина изпратена са различни неща. Не знам как им работи системата, ама знам, че лъжат.
Преди 3 месеца поръчах едни батерийки 14500, след няколко часа бяха ,,изпратени,, след няколко дни забелязах, че адресът май е непълен и писах на продавача, той ми отговори, че ще го поправи. Как ще поправи адрес на пътуващо пакетче не ми стана ясно. Така или иначе нищо не пристигна. Тракинг номера е на Ройал Мейл, като се опитам да проверя ми изписва, че пратката е още в Китай, заседнала е там от 3 месеца и не мърда. Така или иначе преди месец отворих диспут и ми върнаха парите, въпреки че продавача се опита да изкара вирусите виновни.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Статус на колета пратката се анулира от продавача
Дестинация
България
произход
Китай
Пратката е анулирана
2020-03-27 11:56:49
Данни, предоставени от CAINIAO
По-горе е оптимизирана информация Вижте оригиналната информация
Проследяващ номер:
UW557700026CN
Логистична компания:
China Post обикновени малки пакети плюс
Време за изпращане:
2020-03-17 21:16:14
До колегата brum - това ми излиза за пратката, копирал съм го от проследяването.
Дестинация
България
произход
Китай
Пратката е анулирана
2020-03-27 11:56:49
Данни, предоставени от CAINIAO
По-горе е оптимизирана информация Вижте оригиналната информация
Проследяващ номер:
UW557700026CN
Логистична компания:
China Post обикновени малки пакети плюс
Време за изпращане:
2020-03-17 21:16:14
До колегата brum - това ми излиза за пратката, копирал съм го от проследяването.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отвори диспут и ти връщат парите. Пратката ти е отказана от China Post, не от продавача. Възможни причини:
1. Създадена логистична поръчка, но физически не е предадена на куриера в определен срок.
2. Неосигурен достъп от изпращача до куриера в три последователни опита. В такъв случай China Post просто анулират пратките и не правят четвърти опит да ги вземат.
3. Отказ поради деклариране на стока, която е забранена за износ в момента.
1. Създадена логистична поръчка, но физически не е предадена на куриера в определен срок.
2. Неосигурен достъп от изпращача до куриера в три последователни опита. В такъв случай China Post просто анулират пратките и не правят четвърти опит да ги вземат.
3. Отказ поради деклариране на стока, която е забранена за износ в момента.
-
Пратката никога не е била изпратена. Търговеца е уведомил куриера, че ще пуска пратка. 9 дни по-късно пратка все още не е имало и куриера служебно я е минала в статус "cancelled".
Пускай си dispute-а. После бих му дал и 1 звездичка с коментар, че не е изпратил пратката.
Това са 2те събития по тракинг номера:
* 2020-03-18 11:57:01 - Logistics order has been created (AliExpress platform)
* 2020-03-27 11:56:49 - Shipment cancelled
Пускай си dispute-а. После бих му дал и 1 звездичка с коментар, че не е изпратил пратката.
Това са 2те събития по тракинг номера:
* 2020-03-18 11:57:01 - Logistics order has been created (AliExpress platform)
* 2020-03-27 11:56:49 - Shipment cancelled
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Благодаря за помощта. Пуснах диспута преди обяд, и вече е решен в моя полза.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Когато китайците изпращат стока поръчана от Али от техен склад в Чехия (вместо от Китай с Aliexpress Standart Shipping), ясно че при влизането и тук не се дължат никакви такси, но пак ли с пощите влиза в България?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Най-вероятно - да.
-
Зависи от начина на доставка. Ако е Seller Shipping - CZ нещо си е DHL до България и там го предават на Speedy. Точно така ми влязоха последните две неща поръчани от Чехия.
Има и един недостатък - трябва да си получиш известието от Speedy и да си насочиш пратката към най-близкият офис. При мен всичките влизат към централният офис в София и седят там докато не ги взема или пренасоча.
Има и един недостатък - трябва да си получиш известието от Speedy и да си насочиш пратката към най-близкият офис. При мен всичките влизат към централният офис в София и седят там докато не ги взема или пренасоча.
- Каспър
По-горе писах че след като е от склад в Чехия няма да се плащат никакви такси, но не е така. В описанието на пощите ясно пише че се гледа страната на произход на стоката, а не от къде пристига. Тоест за китайска стока внесена от държава в Европа също е много вероятно да се наложи плащане на митническо представителство, ДДС, мито и т.н, а щом е с DHL това е почти сигурно, тъй като стоката е над 30 лв.
https://www.bgpost.bg/bg/485
Иначе в условията за доставка на стоката до България пишеше Seller Shipping CZ и като ги попитах как влиза в България, тръгнаха нещо да ми обесняват за DHL, та вероятно така ще влезне у нас.
https://www.bgpost.bg/bg/485
Иначе в условията за доставка на стоката до България пишеше Seller Shipping CZ и като ги попитах как влиза в България, тръгнаха нещо да ми обесняват за DHL, та вероятно така ще влезне у нас.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип тези, които имат склад в Европа вече са платили нужните такси, а ти си плащаш само това, което пише без допълнителни главоболия. То и това е целта на цялото упражнение - бърза доставка и без да се занимаваш с митници. Повечето стоки от такива складове са и малко по-скъпи, но продавачите гарантират, че няма да има митница.
- Каспър
Поръчал съм стоката, ще видим като пристигне. Всъщност става въпрос за обикновени медицински маски които идват на около левче бройката, ако поръчаш 50 броя с доставка от Чехия. Същите маски в кварталната аптека са по 2 лв. бройката. Ако ги поръчам от Китай с Aliexpress Standart Shipping цената е още по-ниска, но времето за доставка ще е по-дълго и вероятността да се занимавам с митниците още по-голяма.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За маски от чужбина не разчитайте много.
В първите дни на ИП в България беше забранен абсолютно всякакъв износ на лични предпазни средства.С ПМС от 26.03 беше променено,лееко,маските могат да се изнасят,но само за страни от ЕС.За останалите страни трябва разрешение за износ.
Та с оглед на ситуацията,нищо чудно скоро Чехия да забрани износа,особено ако ситуацията ескалира.
В първите дни на ИП в България беше забранен абсолютно всякакъв износ на лични предпазни средства.С ПМС от 26.03 беше променено,лееко,маските могат да се изнасят,но само за страни от ЕС.За останалите страни трябва разрешение за износ.
Та с оглед на ситуацията,нищо чудно скоро Чехия да забрани износа,особено ако ситуацията ескалира.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”