Мнение за секретни гайки McGard
Мнение за секретни гайки McGard
Много се чудя дали да ги слагам, има ли риск тези "резби" да се изронят? И наистина ли тогава нямат сваляне, както пише производителя? 

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: Мнение за секретни гайки McGard
Няма секретен болт, който да няма сваляне. Колкото е по-трудно свалянето му - толкова повече парички трябва да си приготвиш в случай, че загубиш секрета. Не разчитай на опцията за издаване на дубликат ...
А качествени ли са все пак? Тези са към 50 лв, гледах и някакви китайски за 25 в най близкия магазин за авточасти..
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Моите оригинални изглеждат подобни. Шарката е малко по-различна но пак същата идея. Нямам никакви проблеми. Никога не позволявам на гумаджии да ги развиват с ударните пистолети. Нито на развиване нито на завиване. Нямам никакви грижи.
По отношение на прецакани секрети. Не се тревожи. Повечето сервизи имат сетове за развиване на такива. Лично съм се възползвал от такава услуга на качествен немски секрет, на който му прецаках главата. 12 лв. на бройка струва в ЕМК33 развиването им. Става за по-малко от минута на джанта.
По отношение на прецакани секрети. Не се тревожи. Повечето сервизи имат сетове за развиване на такива. Лично съм се възползвал от такава услуга на качествен немски секрет, на който му прецаках главата. 12 лв. на бройка струва в ЕМК33 развиването им. Става за по-малко от минута на джанта.
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Купи си оригинални от Фолксваген. 50 евро струват. Болтовете стягай с метричен ключ 150-160 Nm.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
В олх се намират оригинални за 35-40лв. При това с кутийката и черните декоративни вложки.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Със същите съм болтове обаче.Водят ги висок клас.Стягаш си ги сам нормално.Ако я оставяш във сервиз си ги отвиваш и си ги прибираш.Гледай да не загубиш секрета и няма да имаш проблеми.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
jordan17772 написа:Купи си оригинални от Фолксваген. 50 евро струват. Болтовете стягай с метричен ключ 150-160 Nm.
Много са Nm рите за секретен болт.,
Само за инфо на Шаран за железни джанти 140Nm , за алуминиеви 170 Nm и това за щатните болтове , а не за секретни.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
rld написа:А качествени ли са все пак? Тези са към 50 лв, гледах и някакви китайски за 25 в най близкия магазин за авточасти..
Качествени са! Ако искаш оригинални - в Еуратек имаше за около 60 лв. Аз за пасата си взех точно такива.
Re: RE: Re: Мнение за секретни гайки McGard
kris11 написа:jordan17772 написа:Купи си оригинални от Фолксваген. 50 евро струват. Болтовете стягай с метричен ключ 150-160 Nm.
Много са Nm рите за секретен болт.,
Само за инфо на Шаран за железни джанти 140Nm , за алуминиеви 170 Nm и това за щатните болтове , а не за секретни.
Това само за Шарана ли важи? Досега колкото пъти съм сменял гуми, ги стягат с винтоверта и после на ръка. Не знаех че при гумите Нютонметрите имат значение [emoji849]
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Имат значение. Всеки сам си преценява, колко да стяга. На гумаджийниците на въздух късат болтове, както зимен гъз къса стари прани летни гащи.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Ползвал съм такива, загубих секрета, но на кутийката си има код, имат си сайт, и пращат по пощата...нещо като 12-13 евро беше... Но това в Германия де, в България не знам дали пращат, май на сайта им може да се провери.
И да, не е зор да се стягат колкото нормалните...
И да, не е зор да се стягат колкото нормалните...
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Преди две години затрих някъде секрета. В най-близкия представител на VW (дето по принцип цените са 3-4 пъти по-високи от нормалните) ми смениха секретните болтове с нормални безплатно. Платих единствено четирите болта. Та не е лошо де се пита и официалния представител. Понякога има и изненади.
Надявам се единствено загуба на секрета да е проблема на гайките и с отвиване/завиване всичко да е наред
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”