пасат 1.9тди 2004г. 101кс. - Не знам как да боравя с климатроника
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат 1.9тди 2004г. 101кс. - Не знам как да боравя с климатроника
Здравейте, извинявам се ако има подобна тема, но търсих доста и не открих. Взех си първата кола пасат 1.9тди 2004г. 101кс. Не знам как да боравя с климатроника, как се пуска само парно, без да работи климатика. Има econ и auto и не разбирам кое как точно работи. Някой може ли да обясни?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: пасат 1.9тди 2004г. 101кс. - Не знам как да боравя с климатроника
Екон,като парно. На Ауто работи компресора. Лично аз го държа на 22°С.
При над 3°С като натиснеш бутона за стъклата се пуска компресора. Съветвам те да активираш режим ауто само на празен ход.
При над 3°С като натиснеш бутона за стъклата се пуска компресора. Съветвам те да активираш режим ауто само на празен ход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Включвайки econ е парното, така да го разбирам. А защо като е в този режим не мога да контролирам от къде да духа. Натисна ли да духа на краката или отпред и веднага ми изключва econ-a. Ще огледам утре пак,да не би аз да съм индианец нещо. А режим ауто какво е точно,и какво имаш предвид под празен ход?
Не изчезва econ-a а auto-то като сменяш духалките или скороста на вентилатора, понеже един вид вече минаваш на ръчно управление.
-
- VW експерт
Виж сега,почнеш ли да натискаш бутоните излизаш от автоматичния режим.Какъвто е смисълът на климатроника.
В режим ЕКОН отопляваш/охлаждаш купето без работа на климатичния компресор.Имаш няколко датчика,чрез които работи системата.Датчик за външна температура,датчик за температурата на въздуха,които влиза в купето.Датчик за слънчево греене,онова на таблото по средата на духалката.Датчик за температурата вътре в купето,в панела за управление на климатроника,решетката.Зимно време при ниски температури в ЕКОН,системата подава топъл въздух в краката основно.При АУТО в ден като днешния,хладния въздух се подава основно през централните и страничните духалки.
В режим ЕКОН отопляваш/охлаждаш купето без работа на климатичния компресор.Имаш няколко датчика,чрез които работи системата.Датчик за външна температура,датчик за температурата на въздуха,които влиза в купето.Датчик за слънчево греене,онова на таблото по средата на духалката.Датчик за температурата вътре в купето,в панела за управление на климатроника,решетката.Зимно време при ниски температури в ЕКОН,системата подава топъл въздух в краката основно.При АУТО в ден като днешния,хладния въздух се подава основно през централните и страничните духалки.
- M.Georgiev
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX-109hp-2009
A пък AC е обратното на Econ при други модели.
-
- VW експерт
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
С две думи ако пише Екон значи не работи компресора, ако пише ауто или не пише нищо значи работи компресора.