Здравейте отново , колеги. Искам да попитам има ли възможност на Уин 10 Home да се сложи приложението отдалечен достъп (remote desktop )? Във варианта на компа , на който сложа отдалечения достъп, да мога да влизам в него от друг. Ще ми трябва и търся решение. Ще съм благодарен на всякаква помощ.
Предполагам ,че не го използваш постоянно, затова не ти иска да го плащаш. Ако почнеш да го ползваш всеки ден, по няколко (5-6) часа, следващия месец вече почва да те блокира като сесията трае по 3-5 минути. Аз съм доволен от Ammyy Admin.
Интересен факт за AnyDesk-а е, че при наличие на VPN (в моят случай OpenVPN), при осъществяване на връзка, цялата информация минава през VPN-а, което мен лично, като системен администратор, много ме радва. Там, където работя, поради заповед за работа от дома на някои служители (125бр.) ползваме VPN връзка + AnyDesk вече 1 месец и всички са доволни. Така че аз подкрепям AnyDesk.
П.С.: VPN-а не пушва гейтуейя, пушва само DNS-ите и някои статични пътища, поради някои услуги в служебната мрежа.