Температура на маслото ?!?!?!
Температура на маслото ?!?!?!
Колата е голф 3 1.6 АФТ и миналия ден когато карах по Хемус реших да си проверя какво показава компютъра, и се оказа че ми показва температура на маслото 100 градуса
Нямам си никаква представа за това нещо но не ми се струва нормално 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Температура на маслото ?!?!?!
pokeer написа:Колата е голф 3 1.6 АФТ и миналия ден когато карах по Хемус реших да си проверя какво показава компютъра, и се оказа че ми показва температура на маслото 100 градусаНямам си никаква представа за това нещо но не ми се струва нормално
Няма страшно като залепя над 170км /ч лятно време на магистала постоянна скорост и на мен ми скача температурата, а преди 2 седмици беше хладно и при около 200км /ч почти постоянна скорост пак минах 100 градуса. /98км - за28 мин.
Но освен термометър имам и манометър на маслото
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Kozunak написа:А колко е долната граница в този ред на мисли, при която е разумно да се дава стабилно газ.При 70-75 на маслото и загряла вода има ли проблем?!
Питам щото сяка сутрин чакам да загрее и се изнервям да карам до 1500 4-5 та и повече километра.
Аха да загрее и съм стигнал до работа
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:и се изнервям да карам до 1500 4-5 та и повече километра.
ами аз съм чел на доста места, включително и тук, че точно карането на 1000-1500 оборота е много по-вредно за двигателя. Повечето препоръчват да не се юрка колата, но 2500-3000 оборота се приема за нормално сутрин (поне за мен)
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Температура на маслото ?!?!?!
pokeer написа:Колата е голф 3 1.6 АФТ и миналия ден когато карах по Хемус реших да си проверя какво показава компютъра, и се оказа че ми показва температура на маслото 100 градусаНямам си никаква представа за това нещо но не ми се струва нормално
не си казал само как си я карал колцата, щото аз като карах едно такова AFT със 180 по магистрала Хемус, и вдигна температурата на маслото до 105-106 градуса. После като върнах на 120-130 и падна до 90 - 95.
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”