Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
62
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
2%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
7
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 332
Roni_V
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот Roni_V » Чет 30 апр 2020 14:32

stefan4o написа:Здравей, колега. Колко е по-ниска цената на Дебиката спрямо читавите гуми, които сте изброил след нея? Дебика е посредствена марка гуми с качества сравними с най-евтините гуми на пазара като Тигър, Ориум и разни китайци.

Разликата в цената е около 35-40 лева на гума, между Debica и другите изброени и съм доста раздвоен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 апр 2020 17:59

Аз бих я дал тази разлика. Но ти си прецени най-добре. Потърси отстъпки в някоя гумаджийница, колега. Все пак за кой размер идва реч?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 30 апр 2020 18:08

Стефане,щом човека пита,явно това е бюджета.
И аз бих ги купил тези гуми.
Нови са нали?
А не амнайста употреба.Ма маркови.
40лв разлика на гума,си е сериозна разлика.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 30 апр 2020 18:31

Лятната Дебица е трагична на спиране и на старт, на всичко отгоре се износва много бързо.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 апр 2020 18:51

Здравко, човекът е раздвоен и се чуди, доколкото го разбирам. Затова си позволих да му дам личното си мнение. А, че новата гума е по-добре от амнайста употреба - спор няма. Ако изборът е пред карана гума и нова Дебика аз бих дал глас за новата. Но ако няма да фалира със 140 лева отгоре - смятам, че средната хубост марка е по-доброто решение. Почти съм сигурен, че няма да съжали, че е дал тези пари отгоре.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Чет 30 апр 2020 19:45

Аз не мога да се съглася, че Дебица е лоша гума, камо ли трагична.
Поне на 3 различни коли съм си купувал - летни, зимни. Абсолютно са адекватни във всяко едно отношение, ако ти сече пипето за шоферлък. Е отделно съм правил и простотий, за щастие съм имал късмет.

Така за леко сравнение, като си купух Мерцедеса беше обут с Мишелин, само че ДОТ 2013 - състоянието и наличие на грайфер -> що горе читаво, но пък напълно опечени от жаркото италианско слънце. Бяха ужастни. Сега я обух в 4 бр чисто нови Taurus и разликата е огромна, почти не ми се пуска Traction control-a вече, но ще ги видим с времето. Аз си купих XL версията с усиления борд. Още не съм имал даже възможност извън града да изляза с тях (този месец ги купих) и ще видим с това извънредно положение до кога.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 30 апр 2020 19:46

muns61 написа:Лятната Дебица е трагична на спиране и на старт, на всичко отгоре се износва много бързо.

Кой модел?

Roni_V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Roni_V » Чет 30 апр 2020 19:48

Благодаря още въднъж за мненията!

Размера на гумите е 235/45 R17, а колата е VW Passat седан 2012г.
Става въпрос за 4 чисто нови гуми, никога до сега не съм взимал втора употреба гуми.
Добре, след като виждам повечето от мненията ако дам малко повече и реша да се спра на един от тези 3 модела: UNIROYAL RAINSPORT 5, FULDA SPORTCONTROL 2 или VREDESTEIN ULTRAC SATIN, кои бихте препоръчали вие?
Задавам ви този въпрос, защото както споменах във първият ми коментар, никога не съм карал среден или нисък клас гума, имал съм възможност и съм взимал винаги най-доброто (Michelin, Continental, Goodyear), но във момента нямам тази възможност.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 апр 2020 20:22

От мен глас за Фулда.

@nTon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот @nTon » Чет 30 апр 2020 20:31

+1 за Фулдата, много добро представяне!

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Чет 30 апр 2020 20:42

Аз няма да изказвам мнение за гумите, щото не съм ползвал този размер, но за колегата ако ще ги взима от Диана или Медина мед, да каже клиентски номер на А1 (ако няма да ми пише да му дам моя) за да ползва по голяма отстъпка ( с малко но все пак). Иначе аз ако трябваше да си купувам гуми на тоя размер, дебицата бих я пропуснал защото има Дейтън на къде къде по-добра цена. Ако ще е дебица бих взел дипломат, който е същото, но на цена като тигри и корморани. Иначе и клебера, и семперит и други средняци(които напоследък по показатели са на ниво на премиум) са на прилична цена.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 30 апр 2020 20:47

Унироял.

Roni_V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Roni_V » Чет 30 апр 2020 20:51

powerade написа:Аз няма да изказвам мнение за гумите, щото не съм ползвал този размер, но за колегата ако ще ги взима от Диана или Медина мед, да каже клиентски номер на А1 (ако няма да ми пише да му дам моя) за да ползва по голяма отстъпка ( с малко но все пак). Иначе аз ако трябваше да си купувам гуми на тоя размер, дебицата бих я пропуснал защото има Дейтън на къде къде по-добра цена. Ако ще е дебица бих взел дипломат, който е същото, но на цена като тигри и корморани. Иначе и клебера, и семперит и други средняци(които напоследък по показатели са на ниво на премиум) са на прилична цена.

Ползвам отстъпка в Диана, чрез на един приятел фирмата. Отделно имам и клиентски номер на А1, но не съм знаел, че и по такъв начин има отстъпка.
Иначе много ти благодаря!

Да, аз за това съм доста раздвоен, защото има голям избор на пазара, особено от средният клас гуми, но най-вече се двуомя между тези 3-те модела които съм описал по-горе.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 01 май 2020 8:30

Аз бих ти препоръчал Унироял. На мокро са изключително добри. Изтъркал съм 2 комплекта Rainsport 3 и съм много доволен, а преди няколко седмици сложих Rainsport 5, за който още няма как да дам впечатления.
Харесвам премиум марките и зимата карам с Континентал, мога да си позволя и летни гуми от премиум марките, но Унироялите ми допадат толкова, че към момента изобщо не бих погледнал друга марка за летни гуми.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 01 май 2020 8:58

Аз лично повече никога няма да взема Toyo.2018-та взех за 3-ката 4 почти нови гуми 15-ки.Перфектни,още им се виждаха шарените лентички по грайфера и на места стояха мустачките.Да съм и минал не повече от 20 000 км за две лета и вече не приличат на нищо.Предните са целите изронени и с напукан каучук.Задните са по-добре,съответно им смених местата.
На мокро са гадни и свирят по завоите като линейка.Предполагам,че каучука им твърде мек,понеже бързо се износиха.Още като ги дадох на гумаджията да ги качи,ми каза че са гадни :mhihi Аз си помислих,че нарочно казва така,понеже не съм купил от него.
На двойката съм с 4 почти нови Dayton и вече два пъти ми се налага да карам в силен дъжд и се държат перфектно спрямо Toyo-то.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”