Здравейте колеги,
Проблемът е, че в два сервиза твърдят, че на колата нищо и няма, но тя гасне по време на движение и след това зора е голям докато запали! Първия път когато угасна по време на движение и не запали изобщо, смениха горивната помпа, която уж била изгоряла и всичко точно, ама след един месец пак изгасна и не искаше да запали. Закарах я в същия сервиз(с пътна помощ) тъй като горивната помпа беше в гаранция. Запалили я без проблем и колата била перфектна, на диагностика никакви грешки.Съответно колата отиде при друг майстор и понеже беше за смяна на масло, беше обслужена и майстора заяви, че проблема бил в горивния филтър, който бил много зле. Всичко точно, докато на втория ден след обслужване пак угасна. Запали след голям зор и пак при майстора!Всичко проверено: дюзи, маркучета, горивна помпа и тн. Гориво си стига до двигателя, няма въздух и никакви грешки на диагностика. Не знам къде да я закарам вече, но варианта да откажела напълно и тогава евентуално може ли да открият проблема, не е ми е ок. Ориентирала съм се да я карам на диагностика в Порше, но не знам и там дали ще ми помогнат? Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще се радвам да сподели :(
Golf plus 1.9 TDI (105 Hp) Гасне по време на движение и след това трудно пали.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf plus 1.9 TDI (105 Hp) Гасне по време на движение и след това трудно пали.
Хм, и на мен ми се е случвало. По време на движение гаснеше като пуснех мигача. Обаче си палеше веднага, оказа се клеморед. Като пусна мигач и се натоварва и гасне. Случвало ми се е, да пали много трудно, беше от разяден маркуч за горивото отдолу дето минава по купето. Трябва да намерите някакви симптоми при които гасне, за да се разбере къде може да е проблема. Иначе в последно време майсторите все дават някви отчайващи решения- ще сменим това, после онова, после друго. Имам и една Корса, която и изключваше таблото в движение, гаснеше обаче колата си вървеше, докато не загасиш. След това се молех да запали. Ядосах се веднъж, и ударих таблото,светна. Отворих го и се оказа,че от дупките по пътищата, буксата отзад се измъква и така. Дребни проблеми, а при майсторите сменяш все едри неща. Щом не изкарва на диагностика, значи е нещо такова. Кабел,тръбичка. На диагностика би отчело проблем в някоя част.
- sneja81
- Автомобил: VW Golf Plus
- Двигател: 2007
Re: Golf plus 1.9 TDI (105 Hp) Гасне по време на движение и след това трудно пали.
Уж са прегледали всичко и видимо няма нещо, от което да дава проблем! Иначе съм обяснила на майстора симптомите преди да угасне, колата се държи все едно съм на по-висока предавка и трябва да мина на по-ниска, но оборотите не падат!
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Гасненето как се получаваше след ускорение и после като изключиш от скорост и тя гасне или както си караш изведнъж губи мошност и угасва.След гасненето пробвана ли е да запали на скорост сподели.
- sneja81
Сега като се замисля по-скоро гасне, като не е на скорост, но преди да угасне по време на движение и на скорост, както съм написала горе се държи така все едно, че иска по-ниска предавка, но оборотите са си ок. Аз като я мъча да я запаля след това, не е на скорост, но предполагам, че в сервизите са я палили на скорост!
-
Турбина забива ли ти тоест като даваш газ и набираш случва ли се както си набира както трябва и изведнъж да забие и да не иска да върви после след като спреш угасиш и запалиш отново всичко да си е наред и колатаа пак да върви както трябва и така до следващия път.
-
Гледам че си дала локация София нека колегите от София да споделят кои са читавите форумни майстори там,защото дай да сменим това дай да сменим онова без да са сигурни в ефекта не говори добре за сервизите които посещаваш.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Имах същия проблем от датчик за позиция на колянов вал. Като загрее угасва и после няма палене освен с бутане (което се май не се препоръчва за тези мотори). Като изстине и си пали перфектно. При мен беше на 3 цилиндрово ТДИ, но вероятно е подобен датчикът и на този мотор. Не помня даваше ли грешка на диагностиката.
- sneja81
kukata_pasat написа:Турбина забива ли ти тоест като даваш газ и набираш случва ли се както си набира както трябва и изведнъж да забие и да не иска да върви после след като спреш угасиш и запалиш отново всичко да си е наред и колатаа пак да върви както трябва и така до следващия път.
Не се е случвало турбината да забива, тоест ускорява си без проблем и не е забивала изведнъж.
-
Хм не това което си мислих.Намери свесте вагаджия в София има такива,чувал съм добри отзиви за Никси сервиза му беше някъде към Герман но нека колегите от София да си дадат мненията да не излезе,че правя реклама все пак не съм софиянец и не съм посещавал форумните сервизи в София.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да си зареждала от съмнителна бензиностанция, не че от веригите не може да се случи? Смени горивния филтър особено ако не е сменян скоро.
Датчик за позиция на вала, ако е би записала грешка. Проверете и релетата.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Снежи, след като изгасне обърни внимание при даване на контакт дали светва лампата за подгревните свещи.
- sneja81
Zinoto написа:Да си зареждала от съмнителна бензиностанция, не че от веригите не може да се случи? Смени горивния филтър особено ако не е сменян скоро.
Горивния филтър е сменен преди седмица, проблема пак си го има, на втория ден пак угасна.
pe6o__ написа:Снежи, след като изгасне обърни внимание при даване на контакт дали светва лампата за подгревните свещи.
Нищо не светва на таблото! Свещите са проверени и уж няма проблем!
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Щом не светва подгрева проблема е реле 202 мисля. Смяната му ще ти реши проблема.
Върни се в “Дизелови агрегати”