Chrysler Grand Voyager V-та серия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Gospodin0v
Автомобил: VW Touran
Двигател: 1600 TDI 90кс 2014г

Re: Chrysler Grand Voyager V-та серия

Мнениеот Gospodin0v » Пон 04 май 2020 17:09

Много благодаря на всичко за мненията,коментарите и вижданията! Ще се радвам ако разбирасе има и други :) ! Изчетох всичко написано от всеки и определено се замислих! Но бе разбрах някой от вас който споделя мнениято си за Крайслера дали говори от първи лице т.е е бил с такъв автомобил?
Все пак мисля,че е най-логично след толкова лоши реценции то поне някой от вас е изпробвал въпросният автомобил или всичко просто са лични мнения?

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пон 04 май 2020 18:29

forski написа:... V5 бензиновия двигател който се слага в този S-Max не е на Форд а на Волво!
Редови 5 цилиндров с 20 клапана.

По темата, возил съм се в такъв ван. Беше 7 местен, 2+2+3 места. Втори и трети ред седалки се прибират в пода, и става товарен бус. Разход градско около 20/100 газ. За четиричленно семейство с куче е доста голям според мен .

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Пон 04 май 2020 20:34

Колега, може да гледаш и Dodge Grand Caravan, същата кола е.

Потребителски аватар
Gospodin0v

Мнениеот Gospodin0v » Пон 04 май 2020 23:04

Ицку® написа:
forski написа:... V5 бензиновия двигател който се слага в този S-Max не е на Форд а на Волво!
Редови 5 цилиндров с 20 клапана.

По темата, возил съм се в такъв ван. Беше 7 местен, 2+2+3 места. Втори и трети ред седалки се прибират в пода, и става товарен бус. Разход градско около 20/100 газ. За четиричленно семейство с куче е доста голям според мен .

Благодаря за мнението Ви. Радвам се,че все пак човек който поне е имал досег до автомобила писа. Жалко наистина за всичките негативни мнения за автомобила.Доста бях го харесал, предвид големината,екстрите,годините му и възможността да се постави газов инжекцион без да взима място от багажника. Защото определено искам да взема максимално по-нова кола с цел да я задържа по-дълго време евентуално. Затова и гледам модели минимум 2010г. Най-лесно щеше да бъде да закупя един стар шаран и да си реша проблема,но определено не целях това.
За сега определено ме върнахате почти в начална позиция.

Благодаря,ти(Ви) на всички който споделихте мнение за автомобила.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 05 май 2020 7:32

По-добре няколко пъти в начална позиция, отколкото да се нагърмиш с нещо като Крайслер, които от 1970г. са постоянно във фалит. То дори няма да си купиш и Крайслер а някакъв Франкенщайн на Фиат, Пежо, Даймлер или там който ги е притежавал в този период.
Ти най добре си знаеш нуждите, но мисля че излишно се презапасяваш с място в колата.

Потребителски аватар
Gospodin0v

Мнениеот Gospodin0v » Вто 05 май 2020 8:58

За бюджет до 14хил. Какво бихте препоръчали. Като основните ми виждания е да бъде,бензинов двигател (с цел монтаж на газов инжекцион по възможност бутилката да може да се монтира на място което не заема половината багажник,както съм сега :( ),7-местна (близнаци + багаж + голямо куче) и да е производство след 2010г. защото определено търся възможно най-нова кола с цел възможно най-дълъг период на каране и да не я сменям. Крайслера определено имаше и екстри който не бях ги виждал в други коли с тези параметри и бюджет,това също ме привлече в него :)

Потребителски аватар
darknessevil
Автомобил: Passat B6 DSG 2009
Двигател: CBBB 170hp

Мнениеот darknessevil » Вто 05 май 2020 9:43

В този бюджет влиза ли монтаж на газовата, обслужване, прехвърляне и регистрация, и т.н. ... или за всичко това си подготвен отделно? Защото, ако в 14 хил. искаш да влезеш с газовата и т.н. ... нещата не отиват на добре.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 05 май 2020 10:39

За нещо от рода на Volvo XC70 не си ли се замислял, в багажника освен куче и багаж, може и средно на ръст магаренце да влезе :biggrin
Инъче твоята работа отива към малък бус от рода на Т5, което не е никак лош вариант само че бензиновият мотор не се вписва, инъче всичко друго и при двете е екстра, като бонус и 4х4.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 05 май 2020 10:51

И аз съм с близнаци и като се ходи някъде се пренася половин апартамент, защото са на година и половина и мъкнем и колички, до скоро легълца, обиколници и т.н. Но с пасата от аватара с един куфар 650 литра на тавана не е имало случай да не се побере целия багаж. Иначе без куфара са виждах в чудо от редене на всичко по разни празни пространства вътре в купето, което не беше ок. Бензина те ограничава много в тези поколения , в които се целиш. И аз обичах бензин на газ, но в крайна сметка взех дизел. Вариантите за Газ в тия години са доста ограничени, форд, субару, бмв, мерцедес, пестиш от газ но пък освен форд на останалите подръжката е значително по-висока.

Потребителски аватар
Gospodin0v

Мнениеот Gospodin0v » Вто 05 май 2020 12:54

darknessevil написа:В този бюджет влиза ли монтаж на газовата, обслужване, прехвърляне и регистрация, и т.н. ... или за всичко това си подготвен отделно? Защото, ако в 14 хил. искаш да влезеш с газовата и т.н. ... нещата не отиват на добре.

Не,не влизат. Това е бюджета за автомобила само! Ако вече успея да го намеря с инжекцион ще е супер ха-ха :) !

Потребителски аватар
Gospodin0v

Мнениеот Gospodin0v » Вто 05 май 2020 13:23

DoH_KuXoT написа:И аз съм с близнаци и като се ходи някъде се пренася половин апартамент, защото са на година и половина и мъкнем и колички, до скоро легълца, обиколници и т.н. Но с пасата от аватара с един куфар 650 литра на тавана не е имало случай да не се побере целия багаж. Иначе без куфара са виждах в чудо от редене на всичко по разни празни пространства вътре в купето, което не беше ок. Бензина те ограничава много в тези поколения , в които се целиш. И аз обичах бензин на газ, но в крайна сметка взех дизел. Вариантите за Газ в тия години са доста ограничени, форд, субару, бмв, мерцедес, пестиш от газ но пък освен форд на останалите подръжката е значително по-висока.

Първата ми мисъл беше Пасат 6-ца комби. Ходих да я гледам,но отпадна варианта като видях багажника. В момента в който 30кг ми бебе(куче лабрадор) влезе вътре и се настани и половиният багажни,че и малко повече се заема. Количката за близнати предполагам знаеш колко място заема( да кажем няма да е за дълго тя,но все пак.) и затова варианта с комбитата отпадна. Затова се насочих към вановете.Казаха ми да погледна Вито Мерцедес,но като видях това бусче се отказах,защото просто не искам бус :D.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 05 май 2020 13:28

Аз точно заради количката взех багажника за покрива , с най-компактната сме , Mountain Buggy duet и горе долу 70% от багажника си отива за нея ако искаш и щората да е затворена над нея. Докато са малки и сте с кошове, жена ти стои отзад и реално предна дясна седалка се ползва за място за багаж , в краката отзад също. Абе комбинации има всякакви, но кучето не го виждам в цялата картинка честно... Пак накланям мислите ти към багажник за покрива , разкараш ли количката от багажника проблема ти се решава.

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Вто 05 май 2020 16:16

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fairxp

Това е малко или проблема е дизела?

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 05 май 2020 17:25

Може и да разгледаш Дачийте . Единия ми комшия е с такава и има две малки дечица . Или Сеата който колегата ти даде линк на обявата също е много добро решение .
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fajkza
Само пример , иначе имат и 1.6 става много добре на газ , но ще е куцата Мария

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 май 2020 17:44

Лоджи е доста по-малко от Шаран-Алхамбра.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”