Audi Q5 2.0 TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
boris.kiurkchiev
Автомобил:
Двигател:

Audi Q5 2.0 TDI

Мнениеот boris.kiurkchiev » Пон 04 май 2020 12:58

Здравейте !

Надъхал съм се да си купя въпросното Q5 (като това е твърдият ми избор) до скоро подлежеше на коментар какъв двигател да избера и се спрях на 2000 кубика 170 к.с.

Та въпросът ми е преди да съм си дал паричките дали и според вас това е най правилният избор ?

https://m.mobile.de/auto-inserat/audi-q ... #desImages

Това е автомобилът. Очаквам вашите мнения и препоръки !

Благодаря предварително !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Audi Q5 2.0 TDI

Мнениеот Stivi » Пон 04 май 2020 15:17

За мен си струва парите,щом не те плаши поддръжката на 9 годишен премиум с 200 000км зад гърба :th_up

Потребителски аватар
darknessevil
Автомобил: Passat B6 DSG 2009
Двигател: CBBB 170hp

Мнениеот darknessevil » Пон 04 май 2020 15:23

Според мен на тая кола и отива 3.0 тди-то, но не ми харесва скоростната кутия (с-троник). И имам чувството, че е повдигнат Пасат за повече пари. Бих погледнал Туарег 2.
Иначе същия двигател ... или хайде поне 2.0 тди кр 170 коня карам в момента в Пасат с дсг и съм доволен от динамиката на мотора, обмислям обаче да му "помогна" малко в близко бъдеще, както и на скоростната кутия. Ку5-цата е с 300 кила отгоре, но ръчка - предплагам, че динамиката ще е близка, може би една идея по-муден, но само предполагам. Всичко това обаче е до лична преценка, ако си карал преди това 535д - надали ще ти хареса динамиката.

mhi406vt
Автомобил: VW Touareg 3.0 TDI 240hp
Двигател:

Мнениеот mhi406vt » Пон 04 май 2020 21:39

Аз миналата година взех подобно уж за жената, макар повече аз да го карам, 2.0 тди с панорама, това бяха изискванията, същата като твоята от обявата. Много ми харесва като возия колата, разбира се с този двигател не става за адреналин, но си върви и ускорява доволно. Градско 10, извън - 7.3/100. За мен лично твоят избор има един сериозен недостатък - че е с ръчни скорости, но като знам че има туарези с ръчни, не се учудвам, въпрос на избор.
Има вътрешен и външен с-лайн, черрен таван, панорама, навигация. Не видях подлакетника. Направи ми впечатление, че пише че има преден парктроник и камера, а няма. Аз ретрофитвах на нашата преден и заден оригинални - доста пари и мъки, а такава голяма кола без преден парктроник не си е работа. Уникално ме кефят джантите, моите летни са същите - s-line off road. Обърни внимание на панормания покрив - дали скърца като се движи, и дали трака когато е отворен и се движиш по неравности.
Както са ти споменали, води се премиум автомобил, може ремонти или някакви козметични неща да ти излязат соленичко.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 05 май 2020 10:53

mhi406vt написа:..
За мен лично твоят избор има един сериозен недостатък - че е с ръчни скорости..

А защо да е сериозен недостатък това? Питам за обща култура . Автомата какъв тип е? С два съединителя или типтроник ?
Не долюбвам автоматите по принцип, въпреки, че има някои , които ми допадат , но с-троника не е много от тях.

mhi406vt
Автомобил: VW Touareg 3.0 TDI 240hp
Двигател:

Мнениеот mhi406vt » Вто 05 май 2020 18:16

samo_pechka написа:А защо да е сериозен недостатък това?

На всички Q5-ци автоматика е С-троник - ако трябва да съм откровен, хидротрансформатора на туарега е мн по-приятен за каране, но това е защото всъщност с-троника не е истински автомат - той си е ръчна кутия, която се управлява автоматично.
Аз като недостатък в случая имах предвид, не че с-троника е някакво кой знае какво удоволствие, а като усещане и очакване - в такава голяма кола си представям, че се настаняваш, вдигаш си левия крак на степенката, разплуваш се, само газ и спирачка, темпомат на дълъг път. Просто голям джип за мен с ръчни скорости ми изглежда като мъка.
Но разбира се, това в кръга на шегата към колегата - ако на него не му пречи да реди скоростите, то той има леко предимство с ръчната кутия - аз правих ремонт за 5К, а на него със смяна само на съединител и без мехатроник ще му е по-тънко.

Типтроник на Ку5 има само на американките, всички европейски са със с-троник. От Мишо - нашия бог на трониците знам, че второто и особено третото (последно) поколение с-троници са доста подобрени и проблемите на първите ги няма. Но всички знаем, че това е мн относително - скоро разбрах че един човек си кара с-троника сменен от Мишо вече 250хил км без никакви грижи.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 05 май 2020 18:35

Не съм се замислял, но има защо американските да са с типтроник. Американците като цяло са нация която "мрази" мъжката да го гласят автопроизводителите. Знам, че е една идея маалко по-муден този тип автомат ( за типтроника, въпреки, че и там си има изключения ) спрямо с-троника, но ако примерно се счупят еди колко си коли с даден проблем в Америка, и ти да речем си с такава кола, все още здрава , без да е проявила този проблем , може да заведеш дело и вероятно ще го спечелиш . Затова в Америката се залага на доказани неща и се "избягват" несигурните изпълнения :) . Та когато в САЩ навлезе масово с-троника и измести типтроника, и аз ще си взема такава :)
П.п. тъкмо се замислих, че там все още има шанс човек да си купи кола бензин инжекцион , но да не е директно впръскване , а същата кола да се предлага изключително с директно впръскване в Европата .

Потребителски аватар
boris.kiurkchiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boris.kiurkchiev » Вто 05 май 2020 21:18

Благодаря ви ! Ще отида да погледна автомобила на място и ако всичко е както на обявата мисля да го закупя.

Относно ръчната скоростна кутия мисля че в този случай дори е предимство от една страна и разхода ще е малко по добър от автомата, не живея в голям град за да ми се налага да висна по светофарите , от към ремонт ако не дай си боже има проблем е по евтина за поддръжка и както каза колегата по горе повечето са със 7 степенна скоростна кутия и не съм останал с добри впечатления за нея .. Двигателя също съм избрал от към икономична гледна точка , ясно е че няма да се състезавам с този джип .. просто предпочитам когато реша да отида било на ски или пикник да знам че мога да го направя без да се зачудя.. Тук искам да допълня и като отговор на колегата който говореше за канадски изпълнения и че tfsi (бензиновият) мотор май е по добър избор ,имам варианта да закупя автомобил от там, по евтино и на търг (( НО !! )) от личен опит мога да кажа че не е точно така или при мен случаят беше плачевен , а именно 2 ремонта на двигател от порядъка на 8-9 хиляди лева (2.0 тфси)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”