Аз пък мисля, че лекари в България няма, образование има, но лекари не. Тази статистика не показва средната възраст на персонала и тренда. Болничните легла сами не се обслужват, дори и да се оборудвани със сътоветната техника, човекът е основния фактор. Не знам каква част от болниците, които се водят в момента резерв при евентуален наплив, изобщо разполагат с такъв персонал и кой ще обслужва пациентите (но знам за една със сигурност, където това е поверено на специализанти).
Починалата лекарка от бърза помощ е над 60 години с редица придружаващи заболявания, не знам дали ви се струва нормално тя да работи в линейка. На мен не. Болшинството лекари, на които разчитаме, са в най-рисковата група. Във Видин и Сливен мисля, че вече затвориха въпросните отделения. Но иначе легла и специализанти за статистика имаме.
Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: RE: Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
бат рамбо написа:Ето нещо смислено . Защото проценти, диаграми , генерали , мисирки и толупи , няма да ви обяснят , че един вирус е ЖИВ точно колкото и Вас. И то точно колкото останалите 1000.......и не знам колко вируса още . Това драги зрители е СЪЩЕСТВО ( разбирай съществува "живее"). И не на последно място. Не си мислете , че нашия живот е по важен от този на кокичето , на зелената еуглена , чехълчето или вагиналните гъбички :). А вече защо точно този вирус и защо точно сега .....предстоиlion_heart002 написа:Абсолютно нормално е вируса да става по-лек за приемника. Нека не забравяме, че целта на вируса никога не е да убие приемника - в случая човека а да живее в него иначе вируса умира с него...
Изпратено от моят A8 с помощта на Tapatalk
Вируса не е точно жив...щото той даже едноклетъчно не е... Та камо ли да има цели...
Обяснението е в естествения подбор - смъртоносния щам убива и не може да се разпространи, по-лекия се разнася повече, щото боледуващите се движат. Но гаранция как ще се случат нещата, няма.
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
https://dariknews.bg/novini/tehnologii/ ... ni-1505283
"Вирусите са най-старите живи организми на Земята, твърдят учени"
И това не жълта новина , а реално изследване
"Вирусите са най-старите живи организми на Земята, твърдят учени"
И това не жълта новина , а реално изследване
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Всъщност отговарят само на едно от условията да са живи.
Учените все още спорят дали вирусите да се причисляват към живата или неживата природа. Според съвременната биология животът трябва да отговаря на някои условия: да се самоорганизира, да се самообновява, да се саморегулира, да се самовъзпроизвежда и да се развива (да еволюира). Вирусите отговарят само на едно от посочените условия – те еволюират. Поради липса на органи вирусите използват рибозомите на други клетки. Принципът е следният: вирусът се прикрепя към дадена клетка и инжектира в нея своя РНК, която се свързва с рибозомите на клетката и я стимулира да произвежда вирусни белтъци. Произведените белтъчни молекули се свързват и образуват нов вирус, който разкъсва клетката при напускането ѝ.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
VWGT написа:Аз пък мисля, че лекари в България няма, образование има, но лекари не. Тази статистика не показва средната възраст на персонала и тренда. Болничните легла сами не се обслужват, дори и да се оборудвани със сътоветната техника, човекът е основния фактор. Не знам каква част от болниците, които се водят в момента резерв при евентуален наплив, изобщо разполагат с такъв персонал и кой ще обслужва пациентите (но знам за една със сигурност, където това е поверено на специализанти).
Починалата лекарка от бърза помощ е над 60 години с редица придружаващи заболявания, не знам дали ви се струва нормално тя да работи в линейка. На мен не. Болшинството лекари, на които разчитаме, са в най-рисковата група. Във Видин и Сливен мисля, че вече затвориха въпросните отделения. Но иначе легла и специализанти за статистика имаме.
Не си прав. Качествени лекари все още има, но си близо до абсолютната истина - прекалено са малко. Черни овци и при нас има, не малко - те са хората, от които се срамувам открито и ме е срам когато ме попитат с какво се занимавам да мъмря под носа си, защото почти всеки втори човек в България се е опарил от някой "специалист" или ОПЛ. Не искам да дискутирам темата - Български лекар, защото нито му е мястото, нито ще ми стигнат символите за писане. Но мога да кажа едно със сигурност - все още има няколко останали, които са истински и които разбират какво правят - не успяха да ги изгонят в чужбина защото са останали поради друга причина в България - не толкова финансова.
Но може да сте убедни в едно - краде се в момента яко. Само един "hint" ще дам - парламента гласува в момента на затворени врати каквото си иска и прокарва под масата закони за този, за когото са изгодни - било то на тема строителство, имоти, данъци, приватизации - използвайте въображението си.
Понеже Владо пръв написа нещо за тъй нареченото вирусно мутиране. Проблемите с този вирус са основно два - сравнително нов е (няма ваксина) и е РНК-тип вирус. РНК-вирусите са изключително податливи на мутации - както на всеки две или три години излиза нов "щам" грип (Инфлуенца), същото предстой и за К-19. По света се появиха няколко статии за различни вече наблюдавани мутации, което и ще затрудни изработването на адекватна ваксина - защото ваксината е ефективна само ако причинителят, за който е създадена е същият. Има доста време, докато се създаде ваксина, а според мен този вирус ще се изкара от 70 % от населението на света, преди да се стигне до ваксина. Моето мнение е, че е "пуснат" с причина и причината е обвързана с икономиката в световен мащаб. Не мисля, че е "пуснат" с цел контрол на популацията, понеже биха използвали модифицирана Вариола - представете си ефекта от нея.....особено над младото поколение.
Като казвам "няма лекари" имам предвид само количествено ... не са достатъчно. Съвсем скоро ще са още по-малко и недостатъчно.
Като професионални качества в момента не коментирам и е извън темата. Но да, професионалисти имаме.
Относно hint-a ...точно така е.
Като професионални качества в момента не коментирам и е извън темата. Но да, професионалисти имаме.
Относно hint-a ...точно така е.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Средно добра лекарска заплата в болница е 10лв/ч, по често е до 8
В сервиза се плаща от 40-80лв/ч
В Италия в началото на епиденията , лекарите отвръшаха на обвиненията, Да ходят да питат футболистите , след като взимат 10000х повече пари
В Италия в началото на епиденията , лекарите отвръшаха на обвиненията, Да ходят да питат футболистите , след като взимат 10000х повече пари
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
biol написа:Средно добра лекарска заплата в болница е 10лв/ч, по често е до 8
В кой сервиз плащат 40лв на час на монтьорите ...да отивам да почвам курсове :) За футболистите съм съгласен,но ако питаш футболист нали знаеш какво ще ти каже /и ще е прав/ ...."Ми стани футболист и почвай да взимаш милиони "

Re: RE: Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
[quote="cecoa1"]Всъщност отговарят само на едно от условията да са живи.
Виж сега , аз съм много далеч от тази материя , както предполагам и ти. Чел съм някаква статия някога и я постнах , с цел, да не пиша какво мисля ( щото ме мързи [emoji3]). Може и да не съм прав , това е мисъл само в мойта кратуна може би. Но идеята ми е друга ...
https://www.google.com/amp/s/m.investor ... 92634/amp/
Същия този доктор (Волфганг Водарг) обяснява и за сегашната ситуация. А казано честно от самото начало - може би 2- 3 дена след като обявиха изв. положение или каквото и да е там , аз спрях тотално да гледам новините ( не , че преди това съм ги гледал много) И повярвайте ми , ще гледате по- трезво на нещата , ако просто отидете на една поляна с мислите си . [emoji256][emoji16]
Виж сега , аз съм много далеч от тази материя , както предполагам и ти. Чел съм някаква статия някога и я постнах , с цел, да не пиша какво мисля ( щото ме мързи [emoji3]). Може и да не съм прав , това е мисъл само в мойта кратуна може би. Но идеята ми е друга ...
https://www.google.com/amp/s/m.investor ... 92634/amp/
Същия този доктор (Волфганг Водарг) обяснява и за сегашната ситуация. А казано честно от самото начало - може би 2- 3 дена след като обявиха изв. положение или каквото и да е там , аз спрях тотално да гледам новините ( не , че преди това съм ги гледал много) И повярвайте ми , ще гледате по- трезво на нещата , ако просто отидете на една поляна с мислите си . [emoji256][emoji16]
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Това ще е проблема.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Този клип не случайно е свален от повечето платформи. Той е манипулативен и лежи върху недоказани хипотези, както и откровени лъжи. Направен е от така наречените "антиваксъри". (Който чете английски - да види този пост: https://m.facebook.com/kathleen.weber.m ... 7265749743 )
Манипулациите, дезинформацията и фалшивите новини са също толкова опасни, колкото и вируса.
Междувременно тенденцията, която забелязах продължава да се развива. Все по-малък е процента на тежко болните. По данни от 9 май вече е 2.0% ( 47 685 тежко болни от 2 381 858 заразени текущо).
За сравнение предишните седмици е 2.3%, 2.9%, 3.4%, което е трайна тенденция на отслабване на вируса.
Манипулациите, дезинформацията и фалшивите новини са също толкова опасни, колкото и вируса.
Междувременно тенденцията, която забелязах продължава да се развива. Все по-малък е процента на тежко болните. По данни от 9 май вече е 2.0% ( 47 685 тежко болни от 2 381 858 заразени текущо).
За сравнение предишните седмици е 2.3%, 2.9%, 3.4%, което е трайна тенденция на отслабване на вируса.
По принцип уважавам мнението на всеки, защото съм се научил , че истината винаги е някъде по средата. Както прекаленото яростно отричане от този вирус ( или каквото и да е там) , така и постоянното заравяне в статистики, проценти , умрели и т.нт. не са полезни за никого. Но обясни ми. Не манипулативна и доказана ли е хипотезата , за трупове по детските площадки , чували , камиони , ад който ще настъпи и още много ? И моля не ми давай пример с другите държави и кадрите от там. Медиите там са не по- малко подвластни на правителствата от нашите. "Не е важно как са гласували а кой брои гласовете" - Сталин. Това не е заяждане , не ме разбирай погрешно. Просто тука си лаем той кервана си върви :)
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:biol написа:Средно добра лекарска заплата в болница е 10лв/ч, по често е до 8
В кой сервиз плащат 40лв на час на монтьорите ...да отивам да почвам курсове :)
За футболистите съм съгласен,но ако питаш футболист нали знаеш какво ще ти каже /и ще е прав/ ...."Ми стани футболист и почвай да взимаш милиони "
В сервиза толкова ме таксуват на час.
Офтопик Знаеш ли колко сервизи работят с части от клиента. Пример от миналата седмица смяна на задни накладки, труд 50лв + отстъпката от накладките 30лв
е 80лв за 20 мин. за 2 човека.
Дошъл е момента, когато като се разболее човек, докторите да ги пращат при футболистите да ги лекуват.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”