Здравейте колеги,
Колата е Джета2, 1,6 PN код на мотора. Проблемът е следния след опит за запалване от мой роднина се подпалват кабелите около карбуратора. В началото мислех, че проблема е от кабелите, но я взе един майстор да я погледне и останови, че някаква хибридна помпа клапан, която правела много проблеми пръскала бензин и за това са пламнали кабелите. Според него няма оправия, трудно се намирала тая хибридна помпа и по-добре да съм бракувал колата. Питам за помощ, защото не си заслужава да се бракува кола която според мен има шанс да се възстанови, просто незнам каква част да търся. Колата се намира във Варна кв. Левски. Ако можете да препоръчате сервиз или каква част точно да търся.
Ще кача също така и снимки за да е по-ясно.
Благодаря!
Jetta 2 обгорели кабели около карбуратора
-
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RV
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Jetta 2 обгорели кабели около карбуратора
Този пластмасовият маркуч идва от един клапан, който при теб не го виждам. Той отговаря за бензиновите пари да отиват в карбуратора. Ще ти снимам как е при мен.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Първо изрежи обгорелия шлаух и виж кабелите вътре как са.Ако не са с нарушена изолация,вземи хубав изолирбанд и ги оправи.
Такива коли с тоя мотор колкото искаш,ще намериш всичко за да се оправи,почти без пари.Ако само това и е проблема не виждам смисъл да се бракува.
Такива коли с тоя мотор колкото искаш,ще намериш всичко за да се оправи,почти без пари.Ако само това и е проблема не виждам смисъл да се бракува.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Чакай малко, че ми стана интересно. Това да не е хвърлило бензин от металното кръгло клапанче, дето е над мотора точно?
Това всъщност, вероятно за него става дума, е номер 22 на схемата - регулатор на налягането. Има го само при PN мотора, а такива коли, колкото си искаш има. 051 127 405 е номерчето му. Колата ти не е за хвърляне. Не слушай майстора.
Притеснява ме това, че виждам бензинов маркуч пристегнат със свиска опашка - колега, ти направо си искал да се подпалиш, да знаеш
Не се отнасяйте така небрежно към горивната система на колата, че виждате, какви бели стават. Добре, че няма пострадал човек. 
И още - маркучът за бензиновите изпарения (29), който се вижда на втората снимка (твоята) - къде отива? Не видях клапана(25), който седи отляво на филтърната кутия, при теб някакво гофре с кабели ли минава там? Това е т.нар. EVAP, който е хубаво да няма пробойни, щото бензиновите изпарения май са по-опасни от самия бензин...
Това всъщност, вероятно за него става дума, е номер 22 на схемата - регулатор на налягането. Има го само при PN мотора, а такива коли, колкото си искаш има. 051 127 405 е номерчето му. Колата ти не е за хвърляне. Не слушай майстора.
Притеснява ме това, че виждам бензинов маркуч пристегнат със свиска опашка - колега, ти направо си искал да се подпалиш, да знаеш

И още - маркучът за бензиновите изпарения (29), който се вижда на втората снимка (твоята) - къде отива? Не видях клапана(25), който седи отляво на филтърната кутия, при теб някакво гофре с кабели ли минава там? Това е т.нар. EVAP, който е хубаво да няма пробойни, щото бензиновите изпарения май са по-опасни от самия бензин...
-
- Автомобил: Jetta
- Двигател: RV
Благодаря Колеги,
Оставих я на един сервиз които са познати и се оказа просто, че маркучите са се напукали. Смениха ги и също така и кабелите оправиха. Сервизът е във Варна- Спешъл Ауто. Сериозни момчета и свършиха отлична работа.
Оставих я на един сервиз които са познати и се оказа просто, че маркучите са се напукали. Смениха ги и също така и кабелите оправиха. Сервизът е във Варна- Спешъл Ауто. Сериозни момчета и свършиха отлична работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”