1.9 ТДИ ASV - пърпори и спира да върви
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: 1.9 ТДИ ASV - пърпори и спира да върви
Дебитомерът не предизвиква пренадуване. Или геометрията заяжда или актуатора. По-вероятно геометрията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко реших да огледам движението на актуатора, но тъй като бях сам и нямах възможност да паля и гася - направих видеа и взех мислени точки за да преценя какво е движението г/д. Направих следното:
- Колата не я бях палил от 2 часа. (Извадих снимка от видео без да я паля)
- Запалих я и извадих 2-ра снимка от видео докато работи
- Загасих колата и 30 секунди по-късно извадих 3-та снимка от видеото.
Мислите ли, че хода на актуатора е достатъчен от малкото което може да се прецени на око от снимките ?
Това което ме озадачи беше, че актуатора беше отпуснал повече, когато не я бях палил от 2 часа, спрямо това което снимах 30 секунди по-късно (след като я изгасих). Това дали е нормално ? И всъщност ако не е - то може ли да се тълкува, че актуатора е проблемен или движението му все пак зависи от състоянието на геометрията..
- Колата не я бях палил от 2 часа. (Извадих снимка от видео без да я паля)
- Запалих я и извадих 2-ра снимка от видео докато работи
- Загасих колата и 30 секунди по-късно извадих 3-та снимка от видеото.
Мислите ли, че хода на актуатора е достатъчен от малкото което може да се прецени на око от снимките ?
Това което ме озадачи беше, че актуатора беше отпуснал повече, когато не я бях палил от 2 часа, спрямо това което снимах 30 секунди по-късно (след като я изгасих). Това дали е нормално ? И всъщност ако не е - то може ли да се тълкува, че актуатора е проблемен или движението му все пак зависи от състоянието на геометрията..
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Интересен подход
Съвсем явно де вижда, че задържа грометрията.

Съвсем явно де вижда, че задържа грометрията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подхода ми е мани мани :D
А тази геометрия може ли да се раздвижи/почисти без да се сваля турбото. Бях срещал из форума за някакъв спрей.. + малко магистрала на ниска предавка да позачисти ?
Нещо имах мъки преди време със свалянето на турбото заедно с колега майстор и сега грам не ми се захваща отново.. а и всъщност като я сваля пак ли трябва да я водя на място където рециклират турбо или мога и сам да я почистя ?
А тази геометрия може ли да се раздвижи/почисти без да се сваля турбото. Бях срещал из форума за някакъв спрей.. + малко магистрала на ниска предавка да позачисти ?
Нещо имах мъки преди време със свалянето на турбото заедно с колега майстор и сега грам не ми се захваща отново.. а и всъщност като я сваля пак ли трябва да я водя на място където рециклират турбо или мога и сам да я почистя ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
На магистралата обаче на висока предавка
Върни се в “Дизелови агрегати”