При МЛ-а е тоя мотор, ама не съвсем...по-старата му версия е ОМ612. Докато при Гранда е ОМ647
Автомата на Мерцедес(който е и в Гранда) е по-хубав от този в Теракан.
Някакъв сносен вариант комбинация от мотор и скорости на Мерцедес, раздатки като в Теракан, и мостове като в JEEP, има в Рекстън. Но дизела 2,7 само прилича на мерцовия, всъщност е малко различен и горивната уредба е Делфи. Мостовете са Dana, но правени по лиценз, и предния е вариант за независимо окачване. Раздатките са Борг-Уорнър, пак TOD и парт-тайм. Интериор и качество на материалите са сносни, може би по-добри от в Теракана. Фейслифта е и с по-приличен дизайн, но там пък променят предното окачване, към малко по-калпаво.
Мнения за Terracan 2.9 или друг бюджетен 4х4
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Мнения за Terracan 2.9
После ще звънна на този да го преслушам.
https://m.mobile.bg/details/21589626106165685
По принцип не ми се дават повече от 4500 за нов внос и то за паркетник до 2005 година. Не знам дали обаче тия 114к.с ще са достатъчни за извънградско, тъй като обичам да вдига поне 120-130км/ч без много зор, а и да ги поддържа. МЛ не ми харесва, а и разхода на гориво там със сигурност няма да е под 10 във всякакви вариации. Маршрута по принцип ми е от едно село до Перник, София и обратно. В общи линии едни 80км на ден грубо, рано сутрин и след 19 часа вечер. Избягвам всякакъв вид задръствания. И както споменах сезона за риболов скоро се отваря и се почва седмично веднъж по едни 400-600км извънградско 3ма човека макс. Евентуално ако си взема и мотор за писта, ще има някакво ремарке с 2 мотора, но това ще е рядко тъй като и нямам чак толкова време за този спорт.
https://m.mobile.bg/details/21589626106165685
По принцип не ми се дават повече от 4500 за нов внос и то за паркетник до 2005 година. Не знам дали обаче тия 114к.с ще са достатъчни за извънградско, тъй като обичам да вдига поне 120-130км/ч без много зор, а и да ги поддържа. МЛ не ми харесва, а и разхода на гориво там със сигурност няма да е под 10 във всякакви вариации. Маршрута по принцип ми е от едно село до Перник, София и обратно. В общи линии едни 80км на ден грубо, рано сутрин и след 19 часа вечер. Избягвам всякакъв вид задръствания. И както споменах сезона за риболов скоро се отваря и се почва седмично веднъж по едни 400-600км извънградско 3ма човека макс. Евентуално ако си взема и мотор за писта, ще има някакво ремарке с 2 мотора, но това ще е рядко тъй като и нямам чак толкова време за този спорт.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Х трейл, дизелът е 2.2 дци на рено, един изключително калпав двигател. Приятел си купи такъв и на втората година търси мотор, щото нещо буталите се показали от някъде. На една лагуна 3 ремонта за година на същия мотор. Да не говорим, че трябва да източиш маслото при смяна на водна помпа, щото антифриза се изтича през картера 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Абсолютно всички екстри. Дали?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако си твърдо за дизел търси някой доказано здрав https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 1836921167 примерно ,това е Пежо мотор доста по читав от Японските,този пък би трябвало да стария изпитан Мерцедес петак https://www.mobile.bg/11571220114861856
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Витарката не е лоша, обаче много ръждясва и няма оправяне, тясна е, а багажника и е колкото нощно шкафче. За трима човека + рибарски такъми ще им се увиди!
Инъче е истински малък джип, който ще те закара където пожелаеш.
2.5 V6 извънградско на газ гори 11/100 и не създава никакви ядове!
Инъче е истински малък джип, който ще те закара където пожелаеш.
2.5 V6 извънградско на газ гори 11/100 и не създава никакви ядове!
- vucata
- Контакти:
Много зле....Явно критерия ми е по-голям и сувове и джипове не са за мен....
Чудя се вече за някой Пасат 4 моушън, Ауди куатро комби. Омаляха ми краката от ходене, утре не знам как ще изляза да гледам.
Чудя се вече за някой Пасат 4 моушън, Ауди куатро комби. Омаляха ми краката от ходене, утре не знам как ще изляза да гледам.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Имай предвид че с този бюджет от 4хил. да излезе читав "джип" е като търсиш бяла лястовица!
Миналата година когато продавах моята Гранд Витара 98г. я продадох за 5 дни, като в началото я бях обявил за 5500лв. и след една седмица я продадох за 6500лв. като двама човека ми наддаваха по-телефона без да са идвали на оглед, само по-снимките и описанието в мобилето!
Миналата година когато продавах моята Гранд Витара 98г. я продадох за 5 дни, като в началото я бях обявил за 5500лв. и след една седмица я продадох за 6500лв. като двама човека ми наддаваха по-телефона без да са идвали на оглед, само по-снимките и описанието в мобилето!
- vucata
- Контакти:
Това ми е ясно. Но в общи линии не съм удовлетворен от возия, мощност, позиция на шофиране. То това се дължи и на факта, че до сега не съм и карал такива коли, освен Рав 4ката служебната на жена ми, която беше 2016та, но там нещата са съвсем други и чувството за сигурност, че нещо дори да се счупи е все тая. Та така, мерси за мненията, набелязах вече 2-3 коли в София от VAG групата, за сега се ориентирам към комби, от 110 до 131 коня, ръчки и 4х4.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
vucata написа: за сега се ориентирам към комби, от 110 до 131 коня, ръчки и 4х4.
Няма сбъркаш, особено ако попаднеш на читаво 110 коня с роторно ГНП. Имам едно а4 б5 куатро със 110 коня , не можеш да си представиш отде съм минавал с такова, кал-мал-киша , все тая, как съм дърпал коли в як лед и т.н. Докато не му опре тумбака, не съм се давал ( и не се давам ) на супер джипки

Моята е технически много добре , поддръжката си я правя лично и смятам грамотно , ма не се продава ..
Ако ти изпадне пасат б5 със 110 коня и куатро скоростна , но не някой скапан и уморен екземпляр- лепвай го . С малко повдигане около 25-30мм , метална кора под мотора и гуми 205-60-16 ще стане проходима почти като всеки добър 4х4
- vucata
- Контакти:
Маалко по-ново нещо. Б5.5 и Б6 на Ауди. Как ме е яд, че всички тупалки с кожи можи и почти сите екстри са гадния 2.5....
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Имах Нисан Х-Трейл 2.2dci този който ти си дал е преди фейса моя беше фейса с 136hp мотор с верига на Нисан. Колега по горе е казал 2.2 за по новия модел, който е на нисан и стъпва на други пари.
Този мотор е ацки здрав карах го 3г доста грубо никакви ядове.Не съм чел назад темата точно какво търсиш да не е на рама но съм се катерил много с него и на ски и в калища след зилове сваляха трупи от гората.
На Магистрала 140 без проблеми 136hp e максимална съм вдигал 170км.
И очаквах да е по шумен добре е!
Този мотор е ацки здрав карах го 3г доста грубо никакви ядове.Не съм чел назад темата точно какво търсиш да не е на рама но съм се катерил много с него и на ски и в калища след зилове сваляха трупи от гората.
На Магистрала 140 без проблеми 136hp e максимална съм вдигал 170км.
И очаквах да е по шумен добре е!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
vucata написа:Маалко по-ново нещо. Б5.5 и Б6 на Ауди. Как ме е яд, че всички тупалки с кожи можи и почти сите екстри са гадния 2.5....
То па ПД е "цвете" , та не се трае...
Нарочно не ти препоръчах от тях, защото с роторно ГНП няма.
А простота и безпроблемност и ПД не стоят никога в едно изречение...
Но пък има шанс за 1.8т от тях, ама не съм сигурен дали ще уцелиш на добра за тия пари.
- vucata
- Контакти:
Бензинова кола комби с газ си имам, с компресор и ми стига.
Някой да я знае таз автокъща?
https://m.mobile.bg/details/11579885674790741
Някой да я знае таз автокъща?
https://m.mobile.bg/details/11579885674790741
много се радвам , че си кривнал в правилната посока!!! Такъв щеше да си го нахендриш с тоя джип, че свят щеше да ти се извие.
п.с. В5-ицата от обявата изглежда доста добре , цената също. Тук имай предвид че ангренаж с пистов ремък и всичките му ролки и обтегачи гони 600лв , демпфера и съединителя много внимателно ги тествай, дюзи, турбо, ако е читав ок, но ако имаш 1-2 ремонта от изброените ще го платиш още веднъш тоя пасат , като сложиш и почти 500лв регистрации, еко такси... Отваряй си очите на 6 докато го тестваш.
п.с. В5-ицата от обявата изглежда доста добре , цената също. Тук имай предвид че ангренаж с пистов ремък и всичките му ролки и обтегачи гони 600лв , демпфера и съединителя много внимателно ги тествай, дюзи, турбо, ако е читав ок, но ако имаш 1-2 ремонта от изброените ще го платиш още веднъш тоя пасат , като сложиш и почти 500лв регистрации, еко такси... Отваряй си очите на 6 докато го тестваш.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”