Е то за по-сериозен оффроуд ест, . че не става. Но за целите описани в темата , смятам, че няма има проблеми. А ако се позаиграе малко човек с окачването, примерно с повдигане от рода на 30-ина мм и други по-подходящи гуми ( още едно 10-15-ина мм ) , ще остане човек изненадан, откъде може да се мине и същевременно да е приличен и за преход по асвалт.
Реално не заоре ли предница, задница , или пък да опре сериозно отдолу - ще мине през повечето места .
Голф клас , автомобили или въобще с напречни мотори ФВ не съм много убеден , че са по-добрите , отделно като знаем как е положението и слабото място на картера примерно.. Някой от вас да е чул спукан картер по пасат, ей така от "нищото", както примерно се случва на голф и сие? Може и да има , ама ще е 10- пъти по-рядко . Също и самото 4х4 по напречните е по-комплицирана като система .
Напускам дискусията, мисля, че избистрихме + - на търсените коли. Вече колегата на каквото се насочи :)
Мнения за Terracan 2.9 или друг бюджетен 4х4
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Мнения за Terracan 2.9
То и други го споменаха, но и аз да отбележа, че Хюндай Санта Фе 2.0 ТДИ 2002 - 2004, е един никак не лош вариант, кара се и върви почти като лека кола, вътрешното пространство в купето и багажника е добро, а благодарение на по-големия просвет ще е по-практичен за конкретните цели, в сравнение с обикновено комби 4х4. Като гледам цените на екземплярите 2002 - 2004 г., горе долу влизат в бюджета.
Аз лично имам добри впечатления от марка, карах служебна Елантра, вуйчо ми и сина му (брадчет ми) имат всеки по един Туксон, които съм карал по малко (преди Туксона брадчедчето имаше и купе) и като цяло всичките излязоха доста здрави и надеждни.
Аз лично имам добри впечатления от марка, карах служебна Елантра, вуйчо ми и сина му (брадчет ми) имат всеки по един Туксон, които съм карал по малко (преди Туксона брадчедчето имаше и купе) и като цяло всичките излязоха доста здрави и надеждни.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Днес от всичко което гледах, белия голф 4 е за демфер, целия е в ръжда, замазан е за продаване, леш тотален! Гледах това ауди а4 на Горубляне https://m.mobile.bg/details/11590080035846794
Внос Австрия всички врати с ръжда и добре намазани отгоре с четка....Магаре на мотора също. Има проблем със спирачките, натискаш 2 пъти и педала става камък. Имала е удар отпред в дясно, фара се мърда с лепени горни крачета... Пълен леш. Гледах една а3ка....пълен леш. Утре продължавам хахахах
Внос Австрия всички врати с ръжда и добре намазани отгоре с четка....Магаре на мотора също. Има проблем със спирачките, натискаш 2 пъти и педала става камък. Имала е удар отпред в дясно, фара се мърда с лепени горни крачета... Пълен леш. Гледах една а3ка....пълен леш. Утре продължавам хахахах
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Много е зле по автоморгите в момента.
- vucata
- Контакти:
Така е Здравко...Няма и нищо във форума а искам и едно от условията е да е поне 4х4 ако ще е Б5 или Холф 4ка. Направо се отчайвам. Утре ще хвърля око на пасата с РК регистрация. https://m.mobile.bg/details/11585898585567071
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз само ще вметна, че преди доста години за тези цели (риболов и живот по палатки) взех Vitara. Къса база (че пътувах сам) и дърта като света (91ви набор). Търкалях я до преди десетина месеца и единствената причина поради която я махнах бяха 3те деца които се насъбраха.
Факт е, че не е най-комфортното и вървящо МПС, ама поддръжката беше смешни пари. Там където съм ходил на риба и на палатки са единици хората които стигаха. Докато я имах не е имало и един ден да съжалявам за избора си. Дори и сравнително неприятното стигане до морето с нея се е изплащало с емоции, каквито с лека кола никога нямаше да си докарам.
Другата кола беше B5 с доста приличен тунинг и направен като хората до 180кс на колелата. Кола правена с много пари, кефа да я караш беше огромен. Обаче емоцията като слезеш от нея я нямаше. И нищо че Vitara-та я биеше само по проходимост - предпочитах Vitara-та.
Просто моите 5 стотинки по въпроса :) . Който не е карал сравнително проходима джипка няма как да разбере какво изпуска. Теракана не е никак лош вариант. Гранд Чероките и МЛ-а също. Цените за придобиване и поддръжка са правопропорционални на емоциите които могат да докарат по черните пътища.
Ей, как ми липсва Vitara-та...
Факт е, че не е най-комфортното и вървящо МПС, ама поддръжката беше смешни пари. Там където съм ходил на риба и на палатки са единици хората които стигаха. Докато я имах не е имало и един ден да съжалявам за избора си. Дори и сравнително неприятното стигане до морето с нея се е изплащало с емоции, каквито с лека кола никога нямаше да си докарам.
Другата кола беше B5 с доста приличен тунинг и направен като хората до 180кс на колелата. Кола правена с много пари, кефа да я караш беше огромен. Обаче емоцията като слезеш от нея я нямаше. И нищо че Vitara-та я биеше само по проходимост - предпочитах Vitara-та.
Просто моите 5 стотинки по въпроса :) . Който не е карал сравнително проходима джипка няма как да разбере какво изпуска. Теракана не е никак лош вариант. Гранд Чероките и МЛ-а също. Цените за придобиване и поддръжка са правопропорционални на емоциите които могат да докарат по черните пътища.
Ей, как ми липсва Vitara-та...
- vucata
- Контакти:
Така е. Но витара читава в момента под 5000лв няма. Гледал съм ги и имам даже преки наблюдения. Бях харесал една 1.6 2 врати и ако имах тия 6000лв някъде на които я беше пуснал собственика щях да я взема със сигурност. Ето такава подобна но черна, с по-големи джанти и малко раздута. Не помня дали не беше кабрио... но беше уникална. За събаление я няма обявата дано човека е размислил. https://m.cars.bg/offer/5da41e106aa9c5734223639d
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
https://offroad-bulgaria.com/forum/%D0% ... 0%BA%D0%B8
Разгледай и тук какво се продава.
Разгледай и тук какво се продава.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Ако се върнеш към по-сериозна джипка, на сносна цена и дизел, виж и Опел Фронтера 2,2DTI.
Там са две версии на мотора, по-слабия е 115-116 коня, той е правилният. Не е бегачка, но харчи сравнително малко с тоя мотор, а си е истински джип. ГНП на тия понякога прави проблеми, но вече ги правят за няколкостотин лева, и няма ядове(не е комън рейл, дюзите са си механични).
Мотора е с верига, не се сменя докато не се разтрака. Директно впръскване, пали лесно зимата, но поради същата причина и загрява малко бавно - еквивалентно на TDI при VAG.
Тия се водят Фронтера Б, т.е. от септември 1998г. Ето една примерна обява https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fi6tqk
Има я и къса база с три врати.
Там са две версии на мотора, по-слабия е 115-116 коня, той е правилният. Не е бегачка, но харчи сравнително малко с тоя мотор, а си е истински джип. ГНП на тия понякога прави проблеми, но вече ги правят за няколкостотин лева, и няма ядове(не е комън рейл, дюзите са си механични).
Мотора е с верига, не се сменя докато не се разтрака. Директно впръскване, пали лесно зимата, но поради същата причина и загрява малко бавно - еквивалентно на TDI при VAG.
Тия се водят Фронтера Б, т.е. от септември 1998г. Ето една примерна обява https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=fi6tqk
Има я и къса база с три врати.
- samo_pechka
Да, VP44 . Преди беше зле с ремонтите им. Сега , скоро как са нещата не мога да кажа. Чувал съм , че са задобряли .
Пасата от обявата ( не мога да видя добре на снимките от таблета ) сякаш не е зле, но на място ще лъсне дали става нали...
Мхм, имам и аз една избушена от каране дърто чероки XJ . Има мноого трески за дялане, друса , бръмчи, ма си я държа, никъде не ме е оставяла досега ( пу-пу дан' чуй дявола ) . Преди 2 години му правих ремонт по ходовата част за доста пари + едни купърки сложени есента , чудни гумета излязоха. На моменти се кара на извращения, никакво пазене, храсталаци, одрана отвсякъде...
Сега от зор нещо съединителя взе да се предава, но и него ще опрайме .
Пасата от обявата ( не мога да видя добре на снимките от таблета ) сякаш не е зле, но на място ще лъсне дали става нали...
brum написа:Просто моите 5 стотинки по въпроса :) . Който не е карал сравнително проходима джипка няма как да разбере какво изпуска.
Мхм, имам и аз една избушена от каране дърто чероки XJ . Има мноого трески за дялане, друса , бръмчи, ма си я държа, никъде не ме е оставяла досега ( пу-пу дан' чуй дявола ) . Преди 2 години му правих ремонт по ходовата част за доста пари + едни купърки сложени есента , чудни гумета излязоха. На моменти се кара на извращения, никакво пазене, храсталаци, одрана отвсякъде...
Сега от зор нещо съединителя взе да се предава, но и него ще опрайме .
- vucata
- Контакти:
След час-два ще му метна око на Пасата. Допадна ми и едно ЦРВ 1ва генерация което съм изпуснал, но тоя не вдига... https://www.cars.bg/offer/5da4174cabebe273e277de6f
В оффроуд форума имаше един Галопер, но за съжаление е продаден. Разгледах обяви за галопер, но бензинов няма никакъв в тоя диапазон, а и не ми се вярва да върви спрямо очакванията ми. Поне при хондата знам, че си се движи почти като лек автомобил.
В оффроуд форума имаше един Галопер, но за съжаление е продаден. Разгледах обяви за галопер, но бензинов няма никакъв в тоя диапазон, а и не ми се вярва да върви спрямо очакванията ми. Поне при хондата знам, че си се движи почти като лек автомобил.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не я вземай да е с газ може клапаните да са се окопали и главата да е за ремонт мой познат нави 50 к км на газ на такава и клапаните заминха
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9600931291
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 9600931291
- vucata
- Контакти:
Този с Хондата не вдигна. Гледах едно субару Форестър. Пълен леш. 70% от детайлите са за боя, като задния капак е за смяна и вежди. Мотор и турбо уж са правени, но за съжаление колата си попушва леко и то независимо дали даваш газ или не. Нито намалява нито усилва, февруари е правен ремонт на глави. Човека каза че няма проблем да я закараме където кажа по принцип за оглед. Действително работи много добре, без тресене, без замисляне. Не я карах....малко ме хвана яд заради това пушене. Бръкнах в ауспуха и на пръста си ми остана черен нагар бая дебел, и като го размазах....цялата ми ръка в масло черно и няма триене. Не знам дали не е останало от предишните ремонти и още го маха самата кола от ауспуховата система, щото ми се видя читав мотора а и пушека не е чак толкова, и странното е, че не пуши само ако и дадеш газ. Не е сив не е гъст не е бяло, просто леко сиво по скоро към прозрачен цвят, но мирише на изгоряло си масло. Де да знам, външния вид ще го направя, не е сериозна ръждата има един капак заден и 2 вежички в ъглите на бронята. Отдолу е перфектна, мотора не е омаслен никъде, няма течове и почти не се чува като е запалена колата. Автомата също е перфектен. Това е колата и човека каза, че няма да падне под 3000. https://www.cars.bg/offer/5ea33cfe082cbc39d062afb2
Дайте идея къде да я закарам да я види някой във вторник или сряда ?
Пасата с пернишкия номер, даже не исках да го отваря човек... Аз такъв пасат с толкова ръжда не съм виждал. Тече масло яко, не е карана от Декември. Всичко е леща прагове, врати, калниците вече имат дупки огромни, вежди..... Максималната цена която бих дал е 900лв за тази кола.
Дайте идея къде да я закарам да я види някой във вторник или сряда ?
Пасата с пернишкия номер, даже не исках да го отваря човек... Аз такъв пасат с толкова ръжда не съм виждал. Тече масло яко, не е карана от Декември. Всичко е леща прагове, врати, калниците вече имат дупки огромни, вежди..... Максималната цена която бих дал е 900лв за тази кола.
- samo_pechka

Ще е зор намирането на кола...
Явно някои са си снимали колите преди години, когато са били ок и сега с тия снимки се мъчат да ги пробутат ..Или е играл фотошопа.
- vucata
- Контакти:
Стига ве хора....Не мисля, че парите ми са малко за коли 1999-2004. Това обаче е направо скандално на което попадам..... Колко му е да е сув или комби да е с климатик или климатроник и да е 4х4. 10 000лв ли трябва да имам...
И на това съм метнал око щото е 1.9 мотора. Но има теч от семеринг на кутията, кой обаче никой не знае. Ще взема да го чуя тоз убавец….
https://www.cars.bg/offer/5e92d98e0a729b173a369b72
И на това съм метнал око щото е 1.9 мотора. Но има теч от семеринг на кутията, кой обаче никой не знае. Ще взема да го чуя тоз убавец….
https://www.cars.bg/offer/5e92d98e0a729b173a369b72
Последна промяна от vucata на Съб 23 май 2020 17:46, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”