пасат б5 1.9 tdi 110коня афн - странен звук като превключва на 2100 оборота

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Walk095
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б5 1.9 tdi 110коня афн - странен звук като превключва на 2100 оборота

Мнениеот Walk095 » Нед 24 май 2020 21:38

Клапан егр имах предвид

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 25 май 2020 9:40

Ако самия ЕГР има проблем, не затваря плътно, дори и със затапен маркуч - все тая . Иска си пълно затапване.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Пон 25 май 2020 10:13

Малко късно се включвам, но все пак... Има голяма вероятност проблема да ти е по изпускателната система.
Имах подобен проблем при бившия ми Пасат 5.5. Моят беше 4х4, та гърнетата малко се различават, но проблемът беше в една наставка още преди средното гърне, след което вече се разклоняват тръбите. Тая наставка при мен се явяваше някъде горе долу под скоростния лост или малко по-назад по дължината на колата, и редовно закачаше леко в пътя точно при влизане/излизане от двора, където ми е гаража, а още повече закачаше при влизане в гаража на майстора, който ми прави колата. Та от нея беше започнало леко да изпуска, и се чува характерен шум, и виене. И аз се стреснах отначало, а бях и на дълъг път, но после видях за какво става въпрос, и даже си я карах малко така, докато не започна да ме дразни(пък и се притесних, че не е много редно и в немско може да ме глобят). Всъщност при затворени прозорци почти не се чува, но отвън не е баш така. Освен това има голяма разлика от проба на място и в движение, просто като се товари мотора шума е доста по-силен. Най-яко се чуваше при отворени прозорци и движение покрай някоя стена или ограда, и естествено при даване и връщане на газ.
При мен наставката беше някакви джобни пари, смених я и звука изчезна. В конкретния случай, може да е на друго място.

Върни се в “Дизелови агрегати”