Голф4, 1.8турбо 2000г - Виене при въртене на волан.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф4, 1.8турбо 2000г - Виене при въртене на волан.
Група, колата е голф4. От 2-3дни имам странно виене при въртене на волана. При плавно въртене на волана се усеща леко, но при кръгово или пълен ляв или пълен десен се усеща ужасно много и в движение и на място. Течността не съм я сменял (ако е от значение), също така при топъл двигател течността е съвсем малко под минимума. Ще се сменява течността със сигурност, но дали проблема може да е от това или е нещо по-сериозно според Вас? Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели.
Последна промяна от Vwgolf1.8t на Вто 26 май 2020 20:56, променено общо 1 път.
- kochtrela
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: дизел 110 кончета 2002 г
Re: Виене при въртене на волан.
Здрасти колега. Аз имам подобен проблем. Колата също е Голф 4. Моята е една от "старите пушки" - 1998 г. Когато за пръв път чух подобно виене около 6 месеца след като я купих /купих я декември 2018 г./ и изминати около 2-3 хил.км. проверих нивото на течността в казанчето. Беше под минимума. Долях около 50-60 мл. и нещата се оправиха. След почти още толкова изминати километри отново се появи проблема. Отново долях и нещата се оправиха. Купих опаковка от 1 л. масло и си доливам когато се появи въпросното виене. Колата ми е старичка и ми е "работно конче" за другите случаи си имам друг автомобил. За сега не смятам да ходя по майстори и да отстранявам проблема с явния теч. Ще си доливам докато не се усложнят нещата. Все пак с тия темпове на доливане и при цена от 15 лв. за литър масло съм си ОК. Успех!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Докато се излее изведнъж. Тия рейки са проблемни.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Vwgolf1.8t написа:Група, колата е голф4. От 2-3дни имам странно виене при въртене на волана. При плавно въртене на волана се усеща леко, но при кръгово или пълен ляв или пълен десен се усеща ужасно много и в движение и на място. Течността не съм я сменял (ако е от значение), също така при топъл двигател течността е съвсем малко под минимума. Ще се сменява течността със сигурност, но дали проблема може да е от това или е нещо по-сериозно според Вас? Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели.
Виенето е от ниското ниво на маслото. Долей до максимума, и ако бързо спадне пак, търси течове. А може и в маншоните на рейката да се събира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди година и половина като взех колата си беше една идея над минимума и чак сега като започна да вие се сетих и проверих, че е под минимум. Мерси за бързите отговори, ще долея още утре и ще пиша, дано се измъкна само с доливане.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Коригирай заглавието според шаблона:
viewtopic.php?f=5&t=352508
-
- Автомобил:
- Двигател:
IvanMan написа:Коригирай заглавието според шаблона:
Готово. Иначе долях в момента около 100-120грама и стигна милиметри над максимума. Та подобно губене нормално ли е и къде може да се губи течността за повече от година толкова малко?
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Голф4, 1.8турбо 2000г - Виене при въртене на волан.
В маншоните на рейката.
- am_am
- Автомобил: VW Passat B5-5
- Двигател: 1_9 TDI 161 к с
Провери си маслото в хидравликата. Ако то е ок, виж си пистовия ремък. Има една ролка на динамото, която трябва да се върти, когато си по инерция. Понякога тя запецва, от там ремъка започва да се приплъзва по нея, а не да се върти, което пък оказва влияние на цялата ремъчна система и я натоварва. Сменяш ремъка и тая ролка на алтернатора за около 100 лв общо и нещата се оправят.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Рециклирай рейката и ще си като нов ;)
Re: RE: Re: Голф4, 1.8турбо 2000г - Виене при въртене на волан.
И лекичко прокапва нали... Иначе аз доливам мнооого рядко и съвсем мъничкоВодния дух1 написа:В маншоните на рейката.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за отговорите, днес открихме, че маслото както казахте е в маншоните. Откакто долях 100грама на другия ден спря да свири и всичко е ок. От седмица течността не е мръднала, ако падне пак и почне да ми вие ще й обърна повече внимание, за сега всичко е нормално.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Може така да караш година,че и повече. Може да шурне и утре и за 10км да хвърли всичкото хидр.масло. Ти си решаваш . За всеки случай си носи 1кило хидр.масло в багажника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно си прав. Останалите 900 грама от шишенцето няма да мърдат от багажника. Ще видя как ще продължи нататък и ако спадне пак ще се ремонтира веднага.
Същия проблем го имах и аз след като купих колата през септември 2018. Доливах хидравлично масло през 2-3хил км докато накрая не протече напълно. Рециклирах я, имаше гаранция 6 месеца и точно след изтичане на гаранцията отново протече и се отказах от рециклиране. Взех нова на цена 560лв с отстъпката и вече 40хил км нямам проблеми. Та мисълта ми е вместо да затваряш 300-350лв за рециклиране, най-добре е нова да вземеш нова
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”