Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот pacoboy » Съб 16 май 2020 17:51

Здравейте, има ли начин да се направи да се вдигат стъклата на вратите с едно натискане, а не със задържане от ключа?
И другото което ме интересува, дали през деня може да светят габаритите отзад, ключа както си е на ауто ми светят само дневните светлини (диоди).

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Съб 16 май 2020 22:44

Това с прозорците не съм срещнал някой да го е подкарал, а е доста интересно... [emoji848]
Относно ледовете на стоповете имаше нещо с промяна в 09 - Central Electr. > daytime running lights и избора на държава.
Може да пробваш с VCDS и да споделиш дали е станало ;)
Различни държави имат различни изисквания за дневни светлини.

Данно да съм ти помогнал.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Съб 16 май 2020 22:49

Благодаря ти, тези дни ще пробвам и ще споделя какво е станало :) :beer

Потребителски аватар
svenn1
Автомобил: VW Passat B7
Двигател: CFGC

Мнениеот svenn1 » Нед 17 май 2020 19:25

Това с прозорците го бях пуснал, но го спрях, щото ми затваряше и щората на панорамния покрив...
Не се сещам обаче коя цъкалка точно беше... ще потърся и ще пиша. Иначе работи с леко задържане докато тръгнат да се затварят прозорците и после пускаш, а те се затварят.

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Re: RE: Re: Passat B7 - подобрения и обща информация за модела

Мнениеот bobi_robi » Нед 17 май 2020 23:08

Това е така стандартно да задържиш и да затваря прозорците и люка, колегата иска с заключването (едно цъкане) и веднага да се затварят прозорците.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 17 май 2020 23:24

затварянето на прозорците с един клик да не е в конфликт с автоматичното затваряне при дъжд? смисъл, за да сработи едното да трябва да се изключи второто

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Чет 21 май 2020 9:38

Привет колеги, :beer
попадна ми следната кодировка която би трябвало да смени предупреждението за колани както и да остави радиото включено дури и когато си извадите ключа.
Радиото би трябвало да се изключи като отворите шофъорската врата :)
Е сега предупреждението за коланите стана но пустото му радио не успях да го подкарам да се изключва по тоя начин. Някой колегата на който радиото да му се изклюва по тоя начин има ли да сподели кодировката :)
А относно предупрежденията за коланите - като подадеш контакт пищи 3-4 пъти монотонно, 4 път е по-лек тона и спира, както и лампата за коланите :)
Това с коланите се прави и отделно през Coding и от списъка имаше SeatBelt Warning и избро на Variant 1 - 4.

17-Instruments > 7-coding > LCH > bit 4-7 Germany or Saudi Arabia

Хубав ден.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Съб 23 май 2020 22:32

Здравейте Колеги, да осъвременя малко на тема лед на късите. От вчера съм с тези крушки : https://www.aliexpress.com/item/32879637855.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.221b4c4dCMi0T2. Светят добре, кутийката с драйвера влиза на 45 градуса нагоре и към другия фар, спрямо позицията на крушката, като влиза напред по посока на движението на колата. Влиза с кабелите които са към буксата напред /дано ме разбрахте, при нужда мога да обясня повече/.
И за съжаление, ми свети сигнализацията за изгорели крушки на късите. Дали могат да се прекодират късите за лед крушки , така че компа да не отчита тези грешки?

stoyan.nikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan.nikolov » Нед 24 май 2020 18:27

Здравейте, колеги! Имам Пасат Б7 2011 г. И от днес имам проблем със затварянето или свалянето на прозорците от копчетата на шофьорската врата, както и с прибиране/отваряне на странични огледала от копчето пак на шофьорската врата. Явно е, че има някакъв електронен проблем, но какъв би могъл да бъде и какво да гледам? Копчетата за прозорците от другите врати си работят и няма проблем.

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Нед 24 май 2020 23:51

На Аудито проблема беше в снопа кабели от вратата, към купето (маншона). Може би бутона тук ?

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 25 май 2020 16:05

T.Е. има скъсан кабел в този сноп през гофрето от купето до вратата.

Потребителски аватар
bobi_robi
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Пон 25 май 2020 16:29

На Ауди-то ми беше скъсан кабел, да.
Симптомите описани едно към едно.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 27 май 2020 16:39

Krasi написа:Здравейте Колеги, да осъвременя малко на тема лед на късите. От вчера съм с тези крушки : https://www.aliexpress.com/item/32879637855.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.221b4c4dCMi0T2. Светят добре, кутийката с драйвера влиза на 45 градуса нагоре и към другия фар, спрямо позицията на крушката, като влиза напред по посока на движението на колата. Влиза с кабелите които са към буксата напред /дано ме разбрахте, при нужда мога да обясня повече/.
И за съжаление, ми свети сигнализацията за изгорели крушки на късите. Дали могат да се прекодират късите за лед крушки , така че компа да не отчита тези грешки?

странно моите дойдоха днес , поръчах ги от линка който ти даде по назад в темата, сложих ги преди малко и нямам грешки , аз взех 5000к , карах 2 минути с пуснати фарове та не мога да дам отзив как светят. При теб веднага ли записва грешката или след време ?

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 май 2020 19:43

Здравей Колега,
Моите са 4300К поръчах два броя и за колега от форума, който също е с Пасат Б7. И двамата имаме аларми за изгорели крушки. Алармите излизат веднага след стартиране на двигателя, ако ключа на фаровете е в което и да е от своите положения, с изключение на крайно дясно. Т.е. чека за изгорели крушки е при всяко палене. Ако след запалване прещракам ключа от Ауто например на пуснати фарове алармите се чистят и не се появяват повече до следващото палене. Описаното поведение е и при пасата на колегата от форума.

Та така....китайски боклуци...за пореден път се подлъгах по тях и съжалявам.....Освен това не ми харесва петното което правят на отвесна стена на 2-3м от нея, не си личат ивиците, а светлото петно е кръгло. Забелязвам и трепкане на светлината в което съм абсолютно сигурен че го има, само дето не се усетих да пробвам на изгасен двигател дали го има.
Мераклийте за лед да четат...

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 27 май 2020 20:39

като излезеш от Плевен и намалее силата на радиото, ще разбереш, че и радиото смущават.
Аз извадих 140 лв. за ЛЕД на късите и смея да твърдя, че си струват всеки лев.
Направих сравнение със заводски ЛЕД на два други автомобила и свети дори по-добре.

Върни се в “Passat”