бензина поскъпва
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, без никакво желание да започвам спор, и с много извинения за офф-топика, но една кадърна инсталация на газова уредба ще ви спести много парички за гориво.
Нали не искате да повярвам, че "газта скапва двигателя": пример са стотиците ЧИСТО НОВИ ТАКСИТА, които карат на газ, и двигателите си издържат 550000-600000 км без основен ремонт, че в доста случаи и значително повече километри.
И моля нека не забравяме, че караме много здрави коли и като окачване, и като двигатели - на един приятел му се превъртя километража на Г3-ата, и тогава направи осн. ремонт, и не смята да го сменя!
Всеки сам преценя за себе си, но това с бензина вече е тотална лудост! Тези цени са немислими приравнени на заплатите в БГ
Нали не искате да повярвам, че "газта скапва двигателя": пример са стотиците ЧИСТО НОВИ ТАКСИТА, които карат на газ, и двигателите си издържат 550000-600000 км без основен ремонт, че в доста случаи и значително повече километри.
И моля нека не забравяме, че караме много здрави коли и като окачване, и като двигатели - на един приятел му се превъртя километража на Г3-ата, и тогава направи осн. ремонт, и не смята да го сменя!
Всеки сам преценя за себе си, но това с бензина вече е тотална лудост! Тези цени са немислими приравнени на заплатите в БГ
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Метан е истината
Ако преди 2 години някой ме беше питал - щях да се закълна че ще карам на бензин докат съм жив. Да, ама не. То на тея цени как да кара човек. Средно на година правя около 40 000км., тоест половината ми заплата отива за бензин - баси сметката
и затова
сожих метан на моя Г2 със сностен изпарител и 50л. бутилка. Е натежа ми колата с 50кг. но за сметка на това 200км. минавам с 1 зареждане което е 6,50лв. Тоест имам разход 3,25лв. за 100 км.
нека ми е гадно. Това е за мен решението, не мога да устоя на тези цени на бензина 

- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
??
700 лв. но това с малко намаление
сега знам че са им паднали цените така че може би без намаление е толкова. Иначе бутилката се води 50л. но това не знам какъв обем е щот събира 7-8 кг. (около 10л. метан) физическия обем точно не мога да ти кажа, малко по къса е от багажника и е на половина на височина, тоест като се сложи до задната седалка е до средата някъде на височина. Избрах такава бутилка за да може да ми се вади спокойно резервната гума, ако се сложи по-голяма се прави нещо като поставка и се надига бутилката от пода. Губи се страшно много място.
Бутилки иначе има всякъкви - така че ти си избираш.

Бутилки иначе има всякъкви - така че ти си избираш.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”