Аз не бих сложил подобен багажник...
Погледни тези багажници - https://ivtec.bike
Багажник за велосипеди
-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Re: багажник за велосипед
За малки разстояния, с малко колело и вдигнат достатъчно, че да се вижда номера- може. Не с едно, а с две наум. И с невисока скорост. И с допълнително връзване на коуеуото!
Опит!
Опит!
С такъв багажник на голф 2 и с тежко коуеуо съм минал много километри без нито един инцидент. Но преди никой не гледаше, сега наистина биха могли да ти направят проблем заради номера/светлините.
Според мен е идеален за целта, само трябва да му намериш точната позиция, така че да не пречи на номера и тежестта да не пада върху стъклото (попринцип е винаги на долните стъпки, но при някоя дупка/бабунка се мести рязко към горната).
Според мен е идеален за целта, само трябва да му намериш точната позиция, така че да не пречи на номера и тежестта да не пада върху стъклото (попринцип е винаги на долните стъпки, но при някоя дупка/бабунка се мести рязко към горната).
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Задължително допълнително връзване, особено ако ще караш на магистрала, аз там не мога да карам със 120... Инак са удобни, качваш до 3 колела, аз макс съм мятал по 2, като на моменти съм си карал със 160-170км/ч на магистралата, така че държат. Куки проблеми не са ми правили за номера, но те ако решат, могат и за мръсен преден номер да се заядат, така че това не трябва да го мислиш.

и гледай като слагаш колелата, гумите на колелото да не висят под пода на колата (като на първата снимка на zografski), щото някъде ще откъртиш капака или почупиш колелото :) виждал съм посукана вилка за стотици левове заради легнал полицай
- zografski
Малко е визуална измама, защото колата е на наклон, клекнала и има треволяци отзад, но да, не трябва да е под бронята.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Този багажник дере колата, прави вдлъбнатини и прецаква боята по ръбове, където се слагат куките.
Доста съм ползвал такъв, но на коли, за които не ме е било грижа за визията.
За изпъната и поддържана лъскачка не го препоръчвам!
Доста съм ползвал такъв, но на коли, за които не ме е било грижа за визията.
За изпъната и поддържана лъскачка не го препоръчвам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се намеся и аз,може би,малко не уместно.
При такова палажение на багажника и велосипедите,какво се случва със задните светлини?
Дали ще ви виждам номера,мен слабо ме интересува,но ако при рязко спиране,не ви видя стоп светлините,или не ви виждам мигачите,това вече е неприятно.
По немско масово се ползват задни багажници за монтаж в/у теглича,с дублиращи светлини,за да се избегне подобен проблем.
Знам,че за такъв багажник,трябва теглич,малко повече парички и ,вероятно, разховка до кат,за трета регистрционна табела. Но все пак, не сте сами на пътя.
При такова палажение на багажника и велосипедите,какво се случва със задните светлини?
Дали ще ви виждам номера,мен слабо ме интересува,но ако при рязко спиране,не ви видя стоп светлините,или не ви виждам мигачите,това вече е неприятно.
По немско масово се ползват задни багажници за монтаж в/у теглича,с дублиращи светлини,за да се избегне подобен проблем.
Знам,че за такъв багажник,трябва теглич,малко повече парички и ,вероятно, разховка до кат,за трета регистрционна табела. Но все пак, не сте сами на пътя.
- zografski
Стоповете се виждат ;) Може би не на 100%, но се виждат.Ю
Инак съм съгласен с колегата group®, ако карам нова кола за 40-50к лв, и аз вероятно няма да си возя колелата така, но карам Г4 на 20г, вече дори каско не правя и ми е важно да върви. Вдлъбвания няма как да направиш според мен, но боята спокойно може да я нараниш на места. За моя радост, отдавна не лежа на външна визия и без това в София постоянно ми блъскат вратите, дерат боята и т.н. Ако лежа на перфектна външна визия, направо не трябва да си карам колата в София, вероятно и за това няма да си купя кола за 40-50 или 100к лв, не че нямам възможност, просто не съм човек на материалното и не искам да гледам на 1 кола, все едно ми е дете и всяка драскотинка да се води на бояджия.
Инак съм съгласен с колегата group®, ако карам нова кола за 40-50к лв, и аз вероятно няма да си возя колелата така, но карам Г4 на 20г, вече дори каско не правя и ми е важно да върви. Вдлъбвания няма как да направиш според мен, но боята спокойно може да я нараниш на места. За моя радост, отдавна не лежа на външна визия и без това в София постоянно ми блъскат вратите, дерат боята и т.н. Ако лежа на перфектна външна визия, направо не трябва да си карам колата в София, вероятно и за това няма да си купя кола за 40-50 или 100к лв, не че нямам възможност, просто не съм човек на материалното и не искам да гледам на 1 кола, все едно ми е дете и всяка драскотинка да се води на бояджия.
стоповете и мигачите, са закрити от два реда гуми, рамки, спирачки и спици... силно казано се вижда какво се свети. Под определени ъгли направо приемаме, че светлини отзад няма, номер също нямаш. Не си попаднал на проверка, но това е най-малкия проблем, реално застрашаваш останалите участници в движението с непредвидимостта на маневрите си.
тоя багажник на хечбек може така да се постави, че колелото (особено детско) да застане на 60 градуса и да не закрива светлините.
Иначе наистина яко драска, прахоляк влиза и става като шкурка.
Иначе наистина яко драска, прахоляк влиза и става като шкурка.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
А какъв е проблемът, да се сложат греди на покрива и нормален багажник за колело?
Финансов? Като изключим парите е доста по-добро решение.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
zografski написа:Вдлъбвания няма как да направиш според мен...
Зависи къде се падат долните подпорни точки и/или дали отваряш багажника с колелата (измества се центъра на тежестта).
w_smith написа:А какъв е проблемът, да се сложат греди на покрива и нормален багажник за колело?
аз имам два проблема с тези багажници
1. ужасно трудни за обслужване (особено от сам човек, по-финна жена е изключено сама да изведе детето с колелото)
2. трябва да се съобразяваш постоянно височината, което ако не ти е навик рано или късно ще доведе до беля
всеки багажник си има предназнечение, гредите са за дълго,магистрално пренасяне, но не и за всекидневна употреба
универсалните багажници с колани са за бързо/късо преместване с кола, или за монтаж на бусове, кемпери и тн, където нищо не закриват и не пречат
багажниците за теглича са най-подходящи (удобни за обслужване и универсални) за монтиране на автомобил, но там според модела има други особености
така че ако пусналия темата иска да мести колелото на детето на по-кратки разстояния от т.А до т.Б, този багажник би му свършил работа, но за повече и по-тежки колела не е най-доброто решение. Стабилни са, но при дълъг път могат да надраскат лака. За вдлъбнатини не знам, не съм виждал, но сигурно е възможно ако го монтираш по подходящия за това начин :)
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
vandu написа:Имам голф 4 и искам да му сложа стойка за велосипед на задната врата:
Търся мнение дали стават за нещо универсалните и дали нанасят някакви повреди.
Ще се ползва за детско колело.
Возил съм две големи колела със същия тип багажник. Мисля, около 120 лв., италиански. Никакви проблеми.