Гасне когато паля - от какво?-РЕШЕНО
-
- Автомобил: PASSAT 1.9 TDI 130 hp Tiptronic
- Двигател: AVF
Гасне когато паля - от какво?-РЕШЕНО
От два дена ми го прави. Паля и на момента гасне. Пробвам няколко и едновременн с повечко газ - същата работа. Когато тръгна обаче минавам точно една пряка и си работи ок. Някой имал ли е такъв проблем?
Последна промяна от turlaka на Вто 06 мар 2007 18:15, променено общо 1 път.
питане за комп. на поло 96г.
Аз имам,за съжаление още го имам.Най-вероятно ти е от имобилайзера.Аз го смених вече 4 пъти,докато най-накрая се разбра,че компа е сдал багажа и от него го изгаря на 2 седмици.Ако някой знае колко струва относително комп.за поло 96г. на старо и къде може да се намери-нека сподели.При тебе разбира се не се знае дали имаш проблем с компа,по-вероятно е да нямаш и да ти се размине с около 100 лв.
-
Ходих на майстор. Диагностика+почистване на дросел и в крайна сметка се оказа че платката на дебитомера си е отишла. Купих на старо един и го смених, ама същата работа. Докато не загрее поне малко гасне. Като загрее малко държи много ниски и нестабилни обороти. Майстора каза, че е гледал и моторчето за празен ход (според него, такова нямало а имало няква биментална пластина или нещо подобно) и било ок. Дали и този дебитомер е в същото положение, защото е на старо или нещо друго ще разбера тия дни защото ще ходя пак да го гледа. Ама ако се окаже, че не е от него от какво може да е. Може ли да ми се е прецакал тъй наречения автоматичен смукач?
-
Разбрах от какво ми гасне. Има един маркуч за отвеждане на картерните газове който се беше скъсал при скобата за захващане. Откачих маркуча там където влиза във въздуховода и запуших входа - всичко заспа.
Само за пояснение - по принцип този маркуч не е оригинален на негово място попринцип трябва да има маслен сепаратор, който обаче предишният собственик е махнал и е сложил съответния маркуч.
Сега си върви ок, он някой може ли да каже кофти ли е че не се връщат обратно картерните газове?
Само за пояснение - по принцип този маркуч не е оригинален на негово място попринцип трябва да има маслен сепаратор, който обаче предишният собственик е махнал и е сложил съответния маркуч.
Сега си върви ок, он някой може ли да каже кофти ли е че не се връщат обратно картерните газове?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
То не е кофти ,че не се връщат ама е кофти къде отиват.
Особено зимата като работи колата на место и си надул вентилатора на парното ,всичките тези ОТРОВНИ картерни газове се плъзгат по вътрешната част на предният капак и засмучени от парното ти се набиват направо в лицето. Прости се с 5 лева за маслоустойчиви маркучи и 30-тина минути от това :
п.п. сложеш ли обикновен маркуч се разлага от вътре и отива директно в маслото
2 п.п. Учудвам се че от това ти е гаснела колата. Ако така ти е влизало повече въздух ламбда сондата би трябвало да го компенсира (поне така си разсъждавам аз де)
Особено зимата като работи колата на место и си надул вентилатора на парното ,всичките тези ОТРОВНИ картерни газове се плъзгат по вътрешната част на предният капак и засмучени от парното ти се набиват направо в лицето. Прости се с 5 лева за маслоустойчиви маркучи и 30-тина минути от това :

п.п. сложеш ли обикновен маркуч се разлага от вътре и отива директно в маслото
2 п.п. Учудвам се че от това ти е гаснела колата. Ако така ти е влизало повече въздух ламбда сондата би трябвало да го компенсира (поне така си разсъждавам аз де)

-
Anbuch написа:е моят оригинален струва 68 лв. Затова от магазин за маркучи(части за трактори и други селскостопански машини) 15 лв е метъра ,но могат да режат и 10 см,размери каквито си пожелаеш, на мен всичко ми излезе 5 лв + една снадка
Някой знае ли къде има такива магазини за каквито говори колегата в София?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”