Здравейте!
Казвам се Петър Христов и се радвам да се запознаем.
Отскоро живея в Берлин.
С течение на времето със съпругата ми се убедихме , че ще ни е необходима лична малка градска кола.
Следим обявите в немските автомобилни продавалници.
Попаднах на следната обяваhttps://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?action=parkItem&id=303181944
Чел съм хубави неща за този автомобил...
Предполагам , че автомобила е бил служебен.
Тук е мястото да ви помоля за мнението ВИ.
Километрите са доста...(275000) но предполагам , че това е така защото са реални.
Какво мога да очаквам от този автомобил като проблеми особено с тези изминати километри.
Ще съм Ви много благодарен , да споделите впечатленията си за този автомобил.
Приятен ден на всички!
Volkswagen up 1.0 литра - 50 (68 PS) EcoFuel, бензин /метан!
Re: Volkswagen up 1.0 литра - 50 (68 PS) EcoFuel, бензин /метан!
Колата не мога да коментирам, но наличието на газ ограничава използването на много от закритите паркинги, така че за голям град по-добре без газ.
Ако трябва малка кола за голям град най-добре е да е електрическа, все още няма данъци, безплатно паркиране и т.н.
Ако трябва малка кола за голям град най-добре е да е електрическа, все още няма данъци, безплатно паркиране и т.н.
Благодаря , че ми обърнахте внимание.
Този факт не е за пренебрегване.
Като цяло проблема за паркирването на открито има своите решения.
Откритите паркинги на Кауфланд , Лидъл, Нето...и др . са на разположение при правилно използване.
Въпросителните ми, по скоро са за изминалия пробег. Много ли са въпрсните 275 000 км.
Какъв е ресурса на този конкретен двигател , който се експлоатира и на метан.
Лека и спокойна...
Този факт не е за пренебрегване.
Като цяло проблема за паркирването на открито има своите решения.
Откритите паркинги на Кауфланд , Лидъл, Нето...и др . са на разположение при правилно използване.
Въпросителните ми, по скоро са за изминалия пробег. Много ли са въпрсните 275 000 км.
Какъв е ресурса на този конкретен двигател , който се експлоатира и на метан.
Лека и спокойна...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В никакъв случай не бих го купил. От тая кола не е слизано :) Проблемът е, ако се наложи ремонт/сервиз. Не купувайте кола на много км. Гледайте да е на малко години и км. Знам, че става върпос за пари, но повярвайте, нямате представа ако се опре до сервиз какво се случва. Ще купите тази кола още два пъти.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Тази кола не наближава ли за смяна на съединител? Покрай него май вярно ще се удвои цената и.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако газовата е заводска това не променя ли нещата за закритите паркинги? Някъде бях мяркал това.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Да, пак е бомба, но оригинална
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, тя и нафтата гори. Като стане късо и се подпали колата не е от значение дали е метан, бензин или нафта. Изгаря си като факел и това си е.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
От значение е, но в случая не става въпрос дори за късо съединение в автомобила.
И това с паркингите...бомбата не е колата, а целия гараж... Проблемът е изпускане на газови горива в затворени пространства. На някои паркинги в България, съм виждал обособени части за коли на газ. Там е осигурена достатъчна вентилация.
Течните горива не образуват толкова лесно гориво-въздушна смес при нормални условия.
И това с паркингите...бомбата не е колата, а целия гараж... Проблемът е изпускане на газови горива в затворени пространства. На някои паркинги в България, съм виждал обособени части за коли на газ. Там е осигурена достатъчна вентилация.
Течните горива не образуват толкова лесно гориво-въздушна смес при нормални условия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, живея в Касел и карам UP!, само че моя е 60 коня бензин. Имам го от март 2019, тогава го взех на 90000км за 3200 Евро. Като оборудване има само климатик и радио. За тази година и малко съм му направил почти 14000 км, като в тях се включва и ходене до Франция лятото, около 5-6 пъти Касел-Дортмунд и обратно, много градско, и всеки ден 50км до работа и обратно по landstraße-то. Моят крак е леко тежък, трябва да си призная, но дори и до Франция, където поддържах 150+ по магистралата, разхода беше 6.7 л/100км. Най-малко съм успявал 5.2 л/100км като това е само до работа и обратно.Тук пак трябва да отбележа, че моят крак е тежък и я настъпвам повечко. Като разходи до момента имам само за смяна на гуми, вземат ми по 60 евро на смяна, тъй като имам само един комплект джанти с 2 гуми, 100 евро за TÜV и 150 евро за смяна на стъкло, тъй като се беше сцепило и мина по каско, но имаше самоучастие.Този месец трябва да мина и обслужване, предполагам, че ще са около 200 евро някъде. Данъкът е 50 евро, застраховката като 24 годишен, за първа година ми беше 800 евро с Teilkasko, сега втората година ми е 600 евро. Аз съм 196см висок, така че има и доста място вътре, за толкова малък външно автомобил. Като цяло съм доволен от автомобила, но се замислям да го сменям в началото на другата година с нещо по-голям и най-вече по-мощно.
- samo_pechka
Понеже сме карали доста коли ( и отделно дъшеря ми има точно такъв УП с 60 коня ) , ще кажа само едно : тая кола и 150км/ч + е мит тотален. Това е еб@ти спрелия автомобил , не че не става за магистрално, но не е в никакъв случай за големи скорости . До 120 някъде там е поносимо ( и с голяма засилка ) . Да се изтъква, че това чудо бяга със 150 и нагоре.... Като я продаваш, не качвай на купувача , че дига и поддържа 150+ км/ч до Франция ... ще изгубиш пари.
Идеална за къси разстояния-да, за градско-да, лесна за паркиране-да. Магистрално - 100 до 120 Ама за бичене по магистрали - твърдо не.
Идеална за къси разстояния-да, за градско-да, лесна за паркиране-да. Магистрално - 100 до 120 Ама за бичене по магистрали - твърдо не.
- samo_pechka
Е то за момент, за снимката, за клипчето ...всичко може да се "направи" . Аз също имам клип за мотора си как "успявам" да вдигна почти 200км/ч по километраж с него. При положение, че реално надали е толкова, както и , че с характеристиките му силно се съмнявам да достигне такава скорост, но го постигнах с идеалните условия. Това обаче въобще не означава , че върви с толкова и, че може да поддържа толкова.
Мотоциклета от аватара ми.
Пак казвам този автомобил с 1.0 мотор, с 60к/с/ няма щанс да поддържа 150+ км/ч . Да не му правим сега излишна реклама. При положение, че дъщеря ми го има и съм сядал да го видя. Някой ако си вярва, че с тая кола, тая мощност може да поддържа тия скорости...
П.п. отклонихме се зверски от темата. Приключвам...
Мотоциклета от аватара ми.
big_dane написа:..но дори и до Франция, където поддържах 150+ по магистралата
Пак казвам този автомобил с 1.0 мотор, с 60к/с/ няма щанс да поддържа 150+ км/ч . Да не му правим сега излишна реклама. При положение, че дъщеря ми го има и съм сядал да го видя. Някой ако си вярва, че с тая кола, тая мощност може да поддържа тия скорости...
П.п. отклонихме се зверски от темата. Приключвам...
Здравейте на всички включили се в темата...
Посетих авто-къщата предлагаща въпросната кола от линка който дадох.
На външен вид изглеждаше добре..с леки козметични забележки.
При стартиране на двигателя ..работата му беше тиха и с постоянни обороти.
Изчаках малко да поработи(в рамките на 3-4 минути) и се опитах да я из форсирам на място.
Закова на 4000 хил. оборота. Опитах няколко пъти..но пак до 4000хил. оборота.
Не съм запознат дали трябва да е така и това ме притесни.
Отделно и климатика не работеше , което напълно ме отказа от колата.
Друго което ми направи впечатление е , че купето образно казано дрънка на кухо...
Продължавам да търся.
пп.Ако може да попитам нещо...
Може ли ако попадна на автомобил от друга марка различна от VW..да потърся мнението Ви , в тази тема..и като цяло в този Форум.
Благодаря! Пожелавам ви лек и спорен ден!
Посетих авто-къщата предлагаща въпросната кола от линка който дадох.
На външен вид изглеждаше добре..с леки козметични забележки.
При стартиране на двигателя ..работата му беше тиха и с постоянни обороти.
Изчаках малко да поработи(в рамките на 3-4 минути) и се опитах да я из форсирам на място.
Закова на 4000 хил. оборота. Опитах няколко пъти..но пак до 4000хил. оборота.
Не съм запознат дали трябва да е така и това ме притесни.
Отделно и климатика не работеше , което напълно ме отказа от колата.
Друго което ми направи впечатление е , че купето образно казано дрънка на кухо...
Продължавам да търся.
пп.Ако може да попитам нещо...
Може ли ако попадна на автомобил от друга марка различна от VW..да потърся мнението Ви , в тази тема..и като цяло в този Форум.
Благодаря! Пожелавам ви лек и спорен ден!
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Вземи си по-нормална кола. Разходите са почти същите, а става за повече неща.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”