Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?
Много глупаво се получава така.Трябва да плащам за доставка при положение,че вината не е моя,а на продавача.И след като той получи стоката ще я изпрати пак на някой,докато на някой не му се занимава да я връща и готово.В такива случаи продавача трябва да възстанови и сумата за доставка на изпращача.Нещо напоследък почват да ме дразнят тези китайци.
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
777 написа:Имаш нужда от някаква терапия.
С парите, които съм си спестил, мога да си го позволя.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
200 бяха преди доста години...
- Прикачени файлове
-
- 1.jpg (11.09 KиБ) Видяна 2430 пъти
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
DAJelev написа:777 написа:Имаш нужда от някаква терапия.
С парите, които съм си спестил, мога да си го позволя.
Може би погрешно го разбрах като че имаш към него момент 200 пратки на път. Предполагам става дума за общ брой поръчки за няколко години.
Иначе моят опит с aliexpress е, че поне половината неща са пълно разочарование. Или ги препродавам в OLX без печалба или ги изхвърлям. Това го казвам във връзка с парите, които си спестил - аз не съм.
- DAJelev
- Автомобил: VW Passat Variant Highline
- Двигател: DFCA 2016
Да, това са ми поръчките от 2015 до сега и то поръчам и на жена ми и на сестра ми и на още няколко познати, които не могат да се оправят с онлайн пазаруването. Аз основно пазарувам неща, които не съм виждал в БГ или не знам дори къде да ги търся, но и доста неща, които тук са на 2-3 пъти по-висока цена. Случва се понякога нещо да е тотална щета, но рядко. Гледам да пазарувам от магазини с висок рейтинг и с много продадени бройки.
Определено и аз започнах да пазарувам вече само от магазини с голям рейтинг, и реални отзиви със снимки от купувачи, дори и да е на малко по висока цена.
Не рускувайте с продавачи без рейтинг и отзиви, и от такива съм пазарува без проблеми, но пък и проблемите ми са били основно с такива.
Изпратено от моят JNY-LX1 с помощта на Tapatalk
Не рускувайте с продавачи без рейтинг и отзиви, и от такива съм пазарува без проблеми, но пък и проблемите ми са били основно с такива.
Изпратено от моят JNY-LX1 с помощта на Tapatalk
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
DAJelev написа:Гледам да пазарувам от магазини с висок рейтинг и с много продадени бройки.
Честа практика е като не си доволен да ти връщат част от парите, ако им пишеш висок рейтинг. Т.е. плащат за да се лъжат бъдещи клиенти. Аз предпочитам eBay - и там има разни хора, но някак са по-свестни нещата. Aliexpress ми е като магазин Всичко за 1 лев.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
В Е бей огромна част от стоката е от Али експрес. С добра надценка.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Да и ако не се оглеждаш, може да си поръчаш нещо директно от китай... все още има доста голям брой дропшипъри.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:В Е бей огромна част от стоката е от Али експрес. С добра надценка.
А понякога надценката е в Aliexpress. Доста пъти съм попадал на такива разлики в отрицателна посока.
nikolay_ss написа:Да и ако не се оглеждаш, може да си поръчаш нещо директно от китай...
Навъдили са се някакви полу-измамници, които уж са в Англия, а реално препращат стока от Китай. Но това сравнително лесно се разпознава като видиш срок на доставка повече от 10 дни, безплатна доставка или китайско име на продавача.
Тези дали са качествени или няма да изкарат много [emoji849]

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
На мен не ми допадат като модел, обаче са само 3 светодиода и не би трябвало да греят, така че може и да изкарат повече време.
Ако искате крушките да са с по дълъг живот то сменете им резистора с по голямо съпротивление.
Разликата в яркостта ще е минимална и може дори да не я забележите.
Ако искате крушките да са с по дълъг живот то сменете им резистора с по голямо съпротивление.
Разликата в яркостта ще е минимална и може дори да не я забележите.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не бих сложил в таблото LED крушки. Две причини:
1) Цвета е студен и нощно време дразни. Ако все пак вземаш такива гледай да са 2500-2700К, че да е топъл цветът.
2) Регулирането на яркостта не работи добре и не се напасват с останалите крушки от интериора (въздуховоди, климатроник, радио и т.н.).
За второто е виновна нелинейната характеристика на мощността на светодиода спрямо напрежението му. При крушките с нажежаеми жички нещата са тотално различни. Смесването на двата типа крушки не довежда до добър резултат.
На една дърта като света Vitara се опитах да сложа такива. После обиколих половин София, издирих си правилните крушки и таблото беше пак използваемо.
1) Цвета е студен и нощно време дразни. Ако все пак вземаш такива гледай да са 2500-2700К, че да е топъл цветът.
2) Регулирането на яркостта не работи добре и не се напасват с останалите крушки от интериора (въздуховоди, климатроник, радио и т.н.).
За второто е виновна нелинейната характеристика на мощността на светодиода спрямо напрежението му. При крушките с нажежаеми жички нещата са тотално различни. Смесването на двата типа крушки не довежда до добър резултат.
На една дърта като света Vitara се опитах да сложа такива. После обиколих половин София, издирих си правилните крушки и таблото беше пак използваемо.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1 я термоконтролер не е наред. Индикацията е динамична и се губят сегменти на 1 и 3 та цифра. не може да разбереш колко е температурата , която настрийваш. Писах на продавача и пратих снимка. След 3 дни поиска клип МП 4 -пратох - 2 ри ден мулчание. Ще отварям диспут и крайно негативна оценка , ако има черно точки - такива.
Иначе от алито ми пуснаха писмо да дам потвърждаване на на получаване на пратката.
Пуснах диспут с МПТ към Алито и след 3 дни решиха спора в моя полза с връшане на сумата на 1 термоконтролер.
Иначе от алито ми пуснаха писмо да дам потвърждаване на на получаване на пратката.
Пуснах диспут с МПТ към Алито и след 3 дни решиха спора в моя полза с връшане на сумата на 1 термоконтролер.
Последна промяна от kris11 на Пон 03 авг 2020 20:38, променено общо 1 път.
По грешка съм качил снимка на по-малки крушки. Имах предвид такива, които ще станат за плафон и габарити 
Значи колкото по малко светодиоди имат, толкова повече ще изкарат и няма да загряват [emoji849]

Значи колкото по малко светодиоди имат, толкова повече ще изкарат и няма да загряват [emoji849]
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”