Audi A6 c7 с кой мотор да избера?
-
phantom_
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Audi A6 c7 с кой мотор да избера?
И аз за това се интересувам какви им са проблемите.И на мен външно а и вътрешно много ме кефят.Мотора не е задължително да се сваля за смяната на вериги,дори е елементарна (според мен).Но другите им косури по скоро ме притесняват. А и затова питам тук защото тоя форум е най големия и активния.Дюзите рециклират ли се?Между другото с дюзи винаги са ме плашели на дизеловите автомобили,но вече 15г карам все дизели и проблем с дюза съм нямал

-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Който ти казва,че ще смени веригите на 3.0 ТДИ на място,бегай от него.
-
phantom_
Това няма значение,аз ще си ги сменя
Кажи за болежките по мотора. 
- BeNjI14
- Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
- Двигател: AWY BMD 2006
Като всеки дизел колега аз дизел не признавам това е за греене предпочитам чист бензин без газ за готвене но това си е мое лично мнение но ти щом имаш опит с дизел какво те притеснява зависи на колко км ще я вземеш и как я е карал и поддържал предишния собственик бонуса е че е с верига.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Душегупа 2.5 е песен сравнение с тоя. Малко на шега , ама общо взето има нещо вярно. Масово тия дето са у нас , са на км за полуосновен ремонт. Купуваш си още едно алди.
Аз лично бих купил такъв само ако е под 100к.км , ти както искаш го разбирай.
Отделно , че това е кола за предимно магистрално каране. Градско и къси разстояния са мъка за него и теб ( и радост за мастерите ) .
Аз лично бих купил такъв само ако е под 100к.км , ти както искаш го разбирай.
Отделно , че това е кола за предимно магистрално каране. Градско и къси разстояния са мъка за него и теб ( и радост за мастерите ) .
- netizen
- VW експерт

- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
3.0TDI , по известен като Душегуб EVO 

- samo_pechka
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
по чуждите форуми хвалят доста 3.0 tfsi вариант ли е бензина ?
-
phantom_
Ами за мен не.Там пък ако стане нещо ,няма и кой да им разбира.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ми е странно, човек за който смяната на веригите на 3.0 без сваляне на мотора е елементарно и може сам да си го направи,да пита във форума какъв двигател и скорости да избере !? Колкото до това с какъв двигател е ....ми той дизела с шест гърла си хапва добре,а за бензина ми настръхва косата, като си представя колко му е градското 

-
phantom_
Завършил съм механо със специалност ДВГ.Но не се занимавам с това ,имам хабер и не ме плашат ремонтите по принцип.Но за тея новите мотори нищо не знам за болежките им освен веригите.Затова и питам тук. А за бензиновия мотор и мен най ме плаши разхода.А ето и нагледно как става смяната https://youtu.be/4-tEV5KOd4g
Колега, на това клипче е свалена кутията и е на подемник, което е почти равносилно да извадиш двигателя... Иначе 3.0TFSI е доста по безпроблемен, когато говорим за коли ХХХХХХ км, реално и той си върви доста добре. Дизела не знам какво те притеснява разхода, ама това са коли дето ако ще настъпваш и караш душманската си плащаш. Много зависи как ще се ползва колата, ако няма да правиш хиляди км на година (разбирай над 15-20-25) Не виждам с какво ще те събори TFSI-то. Разхода на 3.0ТДИ извънградско нормално каране дори и да е куатро ти е към 8-9, TFSI ще е под 10 със сигурност. Градското, ако ще си бой рейсър, Да, там дизела печели защото дори и да настъпваш ще ти качи до към 15, TFSI 15 ще му е нормата без рязкане. ZF е легендарна кутия за здравина и удоволствие, ама шанса да си намериш е малък. Един колега беше споменал, че тия коли, ако не е истинска и запазена, можеш да дадеш 1/2 от цената само да я оправиш и да става за каране. Проблема е, че ще се ядосаш мега много и ще искаш да я разкараш, пък ква е файдата да платиш ауди и половина. Сподели за какви цели искаш да я ползваш и как смяташ да я поддържаш. Поздрави и успех
- samo_pechka
Понеже се споменават разходи и т.н. Каквато и да се вземе, ще се дават пари , въпроса е за изхабеното време и попиляните нерви.
Хора търсещи 3.0 тди взимат такива коли : заради мерак или заради магистрални км, които ще се минават на година. Тази кола върви почти с обороти на празен ход по нашенските "магистрали" , че и не само на нашенските. Дето се вика, движи се с винаги отворен ЕГР . Закачката ще я раберат малцина. За да има частичен смисъл , трябва да се кара поне 20-25 к.км и нагоре на година
За градско да се взима и кара, е излишно разхищение . Защото то не е само за нафта да се дават пари
На другия полюс е бензинката. Върви, носи тръпка, при стъпка гълта като дупка в земята , но кеф цена няма :)
Ако ще се кара малко на година- бензин.
Ако ще се кара много на година и предимно магистрално- дизел.
Хора търсещи 3.0 тди взимат такива коли : заради мерак или заради магистрални км, които ще се минават на година. Тази кола върви почти с обороти на празен ход по нашенските "магистрали" , че и не само на нашенските. Дето се вика, движи се с винаги отворен ЕГР . Закачката ще я раберат малцина. За да има частичен смисъл , трябва да се кара поне 20-25 к.км и нагоре на година
За градско да се взима и кара, е излишно разхищение . Защото то не е само за нафта да се дават пари
На другия полюс е бензинката. Върви, носи тръпка, при стъпка гълта като дупка в земята , но кеф цена няма :)
Ако ще се кара малко на година- бензин.
Ако ще се кара много на година и предимно магистрално- дизел.
-
phantom_
Абе взехте да ме разубеждавате нещо.По принцип искам да я взема защото ми харесва много визуално,а и към тея големите мотори заради конете.За каране няма да се кара магистрално а дори и като се замисля няма да са повече от 15-20к за година.Последно време не ми остава много време да хайманосвам,а и кое по напред да карам лятото наблягам на мотора.За дизела мога да кажа че все още се намира на добра цена не разбирайте крадена
А двигателя на клипа е на колата която е на подемника.На стенда е само кутията.
А двигателя на клипа е на колата която е на подемника.На стенда е само кутията.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Земи, пробвай, ако не ти допадне продавай.
Ако слушаш тука кой какво ти казва ще ходиш пеш.
Ако слушаш тука кой какво ти казва ще ходиш пеш.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”