Passat B4 1995г. 1.6i АEK - проблем с работа на бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Alvarez
Автомобил:
Двигател:

Passat B4 1995г. 1.6i АEK - проблем с работа на бензин

Мнениеот Alvarez » Пон 28 сеп 2020 8:41

Здравейте,
Имам следния проблем: преди около двадесет дни при работа на бензин започна да се усеща придърпване, все едно колата няма мощност, натискаш педала, но не се ускорява, насича и т.н. Също така всяка сутрин при първи опит за запалване винаги гасне, все едно няма достатъчно бензин, задавя се и дотам. При втори или трети опит пали нормално. Ходих на елкон (от Бургас съм) при Диян в Металик, който ми каза, че налягането в системата е три атмосфери, бензиновата помпа работи нормално и проблемът е някъде отпред, но не уточни къде точно. Предположи дебитомер или запушени дюзи, а не регулатор. Аз смених горивния филтър (за всеки случай) и сложих добавка за почистване на дюзите. Колата се "поотпуши" малко така да се каже, но все още не е както преди, а и проблемът с гасненето при първо палене си остана.
Моля, дайте ми съвет къде в Бургас да я закарам за ремонт при човек, който се занимава с такива проблеми в горивната система и може да му се има доверие.
Ако някой има и други съвети, моля кажете.
Хубав ден на всички.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Passat B4 1995г. 1.6i АEK - проблем с работа на бензин

Мнениеот Dpop » Вто 29 сеп 2020 12:21

Да се разбира ли че имаш АГУ?
Пробвал ли си с изключване на захранването от акумулатора, изчакваш няколко минути и отново го свързваш.
Така казано "отпред" наистина е много общо, може и да има предвид датчика в делкото и този на коляновия вал и т.н.
Гергин е дал много добро описание по отстраняване на проблем по неговия АЕК viewtopic.php?f=6&t=411408&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%90%D0%95%D0%9A
Прегледай и писаното от колегите тук viewtopic.php?f=5&t=446497&start=15&hilit=%D0%90%D0%A4%D0%A2+%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5
и тук viewtopic.php?f=5&t=151654&hilit=AFT+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Alvarez
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1995г. 1.6i АEK - проблем с работа на бензин

Мнениеот Alvarez » Сря 30 сеп 2020 8:17

Здравейте,
Колега, имам АГУ обикновено, но на газ колата върви нормално и няма прекъсвания.
Ще пробвам някои от нещата, за които пишеше в линковете и ще споделя след няколко дни.
Ходих и в друг сервиз и там ми казаха, че проблемът е запушена частично дюза. Препоръчаха ми отново добавка за прочистване - ще опитам и това.
Иначе при първата диагностика човекът каза следното - помпата работи нормално, има налягане три атмосфери в системата, регулаторът е добре и явно проблемът е в дебитомера или дюзите. Той почисти дебитомера, но в крайна сметка не ми каза категорично работи ли нормално или не. Демек нищо конкретно.
Хубав ден.

Alvarez
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B4 1995г. 1.6i АEK - проблем с работа на бензин - РЕШЕНО

Мнениеот Alvarez » Чет 01 окт 2020 8:38

Здравейте,
Мисля, че си реших проблема - откачих акумулатора за няколко минути, за да нулира грешките. След това всичко е нормално - поне засега - карах я снощи и днес сутринта на бензин и няма никакви проблеми при запалване и в движение. Може и нещата да са съвпаднали с добавките, които сложих. Ако има някакво развитие пак ще пиша.
Благодаря на колегата Dpop, който ми даде горните линкове и в единия от тях прочетох за изчистването на грешките.

Върни се в “Passat”