Audi A6 2.5 TDI 180 к.к - пуши бяло, тресе, няма мощност. Показатели дюзи?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Audi A6 2.5 TDI 180 к.к - пуши бяло, тресе, няма мощност. Показатели дюзи?
Уф, много зле , То ще кажеш, че дупки има в буталата. Най-вероятно е клапани проблема, но... . Тиквите долу и киризиш . Дано минеш, само с тях ...
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
На там съм се запътил , имам две окомплектовани глави от 155коня , дюзите са същите , мисля направо да сложа тях . Но ми е интересно какво се е случило за да са стигне до тук . Дядото от който купих колата ми каза , че постепенно е започнала да пали по трудно и да губи мощност, а не изведнъж . Какво ли се е случило !?!?!
- samo_pechka
Това не ми хареса... Или дюзите са "миели" цилиндрите и е имало свръхизносване , или дупки в буталата.
Надявам се, да не са тези причините.
Рядко прегарят клапани ( изпускателни ), освен ако са се вкопали и вече не е могло да се обират от повдигачите луфта . Но това за да стане, си има причина.
Да се изкривят стебла, трябва да е имало удар и там не става постепенно ...
Стана ми интересно , ти ще кажеш като смъкнеш главите .
Надявам се, да не са тези причините.
Рядко прегарят клапани ( изпускателни ), освен ако са се вкопали и вече не е могло да се обират от повдигачите луфта . Но това за да стане, си има причина.
Да се изкривят стебла, трябва да е имало удар и там не става постепенно ...
Стана ми интересно , ти ще кажеш като смъкнеш главите .
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
С едноскоп може да проверите за пукнатини в буталата. Задължително измерване на компресия и проверка на клапани. При проблем в дюзите, често се пукат буталата. Ето това на снимката е показно, какво се случва с бутало при пикаеща дюза.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
joro_dexter написа:На там съм се запътил , имам две окомплектовани глави от 155коня , дюзите са същите , мисля направо да сложа тях . Но ми е интересно какво се е случило за да са стигне до тук . Дядото от който купих колата ми каза , че постепенно е започнала да пали по трудно и да губи мощност, а не изведнъж . Какво ли се е случило !?!?!
Докато не свалиш главата е трудно да се каже. Сваляш, споделяш и се почват теориите.
Да си купиш тоя мотор с проблеми то колата трябва да е била без пари почти. Предполагам си чувал за прякора му "душегуб". Маса народ е изревал заради него и познавам хора дето продадоха колите за без пари за да го разкарат в сравнително работещо състояние.
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Колата я взех за 900€ само защото наистина е от първи собственик и е куатро . Дядото е 1941 набор . В неделя я вкарвам в гараж и се започва разглобяването . Ще споделя какво е , когато сваля главите . И да допълня , 5-ти цилиндър , който е без компресия беше малко трудно да развъртя свеща и го последната резба се въртеше тридно , свеща беше цялата мокра , не разбрах масло или нафта беше , но цялата беше мокра .
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
От стапяне/пукане на бутала не е застрахован нито един дизел с директно впръскване, било то помпа-дюза или комън рейл.
Само на стария 1,9 VP TDI не съм чул/видял такова нещо.
Предполагам си наясно с проблемите с валовете и кобилиците на тия двигатели, преди няколко години ми изпадна едно такова ефтино и добре че не го взех, даже и от Бомба-дюзата скоро ще се откажа и минавам на стария и изпитан 1,9 VP TDI някое запазено екземплярче да си ме вози, вече не искам да съм мощен
Само на стария 1,9 VP TDI не съм чул/видял такова нещо.
Предполагам си наясно с проблемите с валовете и кобилиците на тия двигатели, преди няколко години ми изпадна едно такова ефтино и добре че не го взех, даже и от Бомба-дюзата скоро ще се откажа и минавам на стария и изпитан 1,9 VP TDI някое запазено екземплярче да си ме вози, вече не искам да съм мощен
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Вальо,ако вземеш ТДИ С помпа VP ще ядеш дръврото ....
- samo_pechka
valiosport написа: ..даже и от Бомба-дюзата скоро ще се откажа и минавам на стария и изпитан 1,9 VP TDI някое запазено екземплярче да си ме вози..
Мдамм... затова не помислям и да си продавам старите с АФН двигател. А не е да не съм виждал каляски.
Водния дух1 написа:Вальо,ако вземеш ТДИ С помпа VP ще ядеш дръврото ....
За какво дърво иде реч? Ти що караш тогава такова ТДИ?
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Наясно съм с проблемите на този двигател , но в интерес на истината от 10 години карам аудита само с този мотор имал съм всичките му разновидности от 150 до 179 коня . Говорим за поне 8 или 9 коли . И никога не съм имал проблеми . Може би затова реших най после да си купя такъв счупен мотор . Хихи , но проблема е , че ми се падна кофти повреда .
В този ред на мисли искам да попитам , няма ли да ми е по лесно да сменя целия двигател ? Само не знам как се оправя после обучението с ваг Ком ?
П.п. А относно АФН съм на същото мнение !!! Особено с един чип е перфектен!!! Но единствения минус му е , че е слаб за кустро . От личен опит .
В този ред на мисли искам да попитам , няма ли да ми е по лесно да сменя целия двигател ? Само не знам как се оправя после обучението с ваг Ком ?
П.п. А относно АФН съм на същото мнение !!! Особено с един чип е перфектен!!! Но единствения минус му е , че е слаб за кустро . От личен опит .
-
- Двигател:
Водния дух1 написа:Вальо,ако вземеш ТДИ С помпа VP ще ядеш дръврото ....
Нека го ям, да ме изкара още 30 годинки до пенсия, друго неща

Аз го ям сега и в момента с 1,9 ПД, лошото е че не искам да ставам автомонтьор, ако съм искал да съм станал

- samo_pechka
Предполагам, че има малко объркване. Може да си е помислил за ВП44, само дето не се слага по 1.9 такова....
П.п. преди време, преди години по теми като се задаваха въпроси за ПД мотори, като качества , издръжливост и т.н. разходи по тях. Аз бях пообяснил за него доста неща, че не е подходящ за лека кола, а за камион , трактор, там ще е предимство и го нарекох малкия душегуп , ама ... някои се засегнаха и се пообидиха дори.
После се отказах да отварям очите на хората, кой чул -чул. Не е "лош" мотор, но да не е мой.
П.п. преди време, преди години по теми като се задаваха въпроси за ПД мотори, като качества , издръжливост и т.н. разходи по тях. Аз бях пообяснил за него доста неща, че не е подходящ за лека кола, а за камион , трактор, там ще е предимство и го нарекох малкия душегуп , ама ... някои се засегнаха и се пообидиха дори.
После се отказах да отварям очите на хората, кой чул -чул. Не е "лош" мотор, но да не е мой.
-
- Двигател:
за ВП37 говоря, сигурно мисли че за редова помпа говоря...
Кво да им отваряш очите, първо човек трябва да дойде да се оцапа да види кое как се прави и тогава вече сам ще стигне до извода кое е здраво о кое кекаво.
А те кво правят повечето, иде и я хвърли в сервиза, Еми майсторе да видим това
Кво да им отваряш очите, първо човек трябва да дойде да се оцапа да види кое как се прави и тогава вече сам ще стигне до извода кое е здраво о кое кекаво.
А те кво правят повечето, иде и я хвърли в сервиза, Еми майсторе да видим това

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
За проблемната VP 44 говоря. Вальо не е пояснил каква кола ще вземе .
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Само да се включа и аз. Относно VP44 , да наистина е проблемна , но при условие , че вече е пълно по моргите с тези помпи , а смяната не е толкова трудоемка , не виждам проблем . Аз лично имам още две работещи такива в гаража . ;)
Върни се в “Дизелови агрегати”