Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор
Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор
имам грешка на двигателя която не мога да реша. VCDS ми дава следната грешка. 01249 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30) 03-00 - No Signal, проверих съптивлението на инжекторите както съветва autodata и и 4те отчитат 15ома на буксата и дирекно на самите инжектори, също и 4те ги пробвах със пробната лампа и 4те получават сигнал от компютъра, трия грешката но пак излиза. Сложих нови свещи за всеки случеи, грешката изчезна за няколко минути и пак се появи. Сега накъде?
Re: Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор
провери за хлабава връзка на проблемния инжектор.
Re: Passat B4 1995 ABF няма сигнал от първи инжектор
няма проблеми със хлабави връзки. След като махнах изолирбана от кабелите на буксата на на инжекторите видях как газаджиите са вързали общия кабел на инжекторите, прекъснали са го и са го прекарали през реле за да прекъсват работата на инжекторите когато колата е на газ. Това ме накара да се да направя експеримент да превключа колата само на бензин и да видя дали грешката ще изчезне. Изтрих грешката и пробвах няколко пъти да гася и паля колата и няколко сканирания след това и грешка няма. Не се сетих по рано за това защото по логиката че прекъсват общия кабел не трябва ли да хвърля грешки за всички инжектори не само за първи, в краина сметка това се оказа проблема. исках да реша тази грешка на компютара защото когато тя е там двигателя не работи както трябва. а сега като я няма работи нормално.