Имам проблем с Ауди А1 1.6 Tdi 90hp Automatic 2012 година
Понякога След запалване си е всичко нормално и след потегляне вдига оборотите na 1000 на празен ход и неспококно сменя скоростите .При спиране на място след 3-5 минути двигателя си нормализира всичко.Закачах я 5 пъти на различни диагностики и не изкарва никакви грешки.
Audi A1 1.6 tdi 90hp високи обороти
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Audi A1 1.6 tdi 90hp високи обороти
Моята си вдигаше на случаен принцип оборотите до 1000-1100 докато седи, никакви грешки. Замери на колко зарежда, при мен беше малко над 13 волта. Реших си проблема като зачистих масите. На пръв поглед нямаше оксидации и отлагания, но след като ги зашкурих леко и запалих колата вече зареждаше на 13.8 - 14в и след това не ми е вдигала обороти сама. Потърси из нета, на моя 2.0тди бяха под кутията на въздушния филтър и една от купето към - на акомулатора над него. При теб сигурно също е така. Пробвай, може да ти реши проблема без пари, внимавай да не счупиш някоя пласмаса по филтъра че са крехки и да не скъсаш някой болт. Първо откачи минуса на акомулатора да не окъсиш нещо.
Къде е логиката това с масите?
Разбирам да се промени зареждането, но оборотите защо да се променят ?
Разбирам да се промени зареждането, но оборотите защо да се променят ?
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Вдига оборотите за да повдигне напрежението от алтернатора и да компенсира загубите от не добра връзка. Разрови се имаше тема за един пасат, от там видях. Ако са регенерация ще го прави рядко, при мен го правиш пез 10 мин до половин час.
-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Може да се опитва да си направи регенерация на DPF-а, ако не е карана извънградско поне с 90км/ч при обороти не по-ниски от 2300 за около 15мин без прекъсване. При градско каране не може да се изпълнят изискванията за регенериране и прави опити през определен интервал от време.
Върни се в “Дизелови агрегати”