Преговори с дилъра(Съвети?)
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
Re: Преговори с дилъра(Съвети?)
Не че нещо, но... колега, какво ти харесва в това нещо? Имам предвид колата, дето ти е на сърце? То не прилича на нито на седан, нито на комби, нито на нищо. Знам, че вкус другар няма, но кола с такова купе дори и да ми го подарят, ще го разкарам веднага. А пък за парите, които си готов да дадеш, можеш да вземеш кола с вид на истинска кола. Но в края на краищата парите са си твои и имаш пълно право да ги дадеш за каквото и да е.
Водния дух1 написа:Първо го бъзикни с въпроса-''Колко можеш да свалиш?'' и после му казваш с колко разполагаш-сега и веднага. Много са важни думите-''Веднага ти давам ...еди-колко''Два пъти съм го играл тоя филм...
Да, мислех си същото, като предварително подготвя 8.8к в джоба, не знам дали е добър ход
Последна промяна от etto на Пон 05 окт 2020 21:22, променено общо 1 път.
zdravkop64 написа:Не че нещо, но... колега, какво ти харесва в това нещо? Имам предвид колата, дето ти е на сърце? То не прилича на нито на седан, нито на комби, нито на нищо. Знам, че вкус другар няма, но кола с такова купе дори и да ми го подарят, ще го разкарам веднага. А пък за парите, които си готов да дадеш, можеш да вземеш кола с вид на истинска кола. Но в края на краищата парите са си твои и имаш пълно право да ги дадеш за каквото и да е.
Ами не съм рейсър, не ми трябва колата да е уникална външно, но по-скоро да е удобна, надеждна и здрава за семейство с две деца. След многобройни консултации с различни сервизи се насочих към тойотата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ти видя ли багажника?
Уникално малък.
Уникално малък.
Изглежда ми ок, идвам от поло, така че ми е супер! Има място за бебешка количка, единствения недостатък са тия безсмислени неадекватни задни седалки, които само заемат място, ама 95% от версотата са 6+1 от това, което виждам
За сега двете мнения са:
-кажи колко имаш директно и ако иска
-почни от по-ниска сума за да се срещнете по средата.
Вторият начин не предполага ли, че можеш да вдигнеш и над 8.8к?
-почни от по-ниска сума за да се срещнете по средата.
Вторият начин не предполага ли, че можеш да вдигнеш и над 8.8к?
Аз директно бих казал: “ Имам Х лв в мен, давам ти ги на момента и си стискаме ръцете”. И да овърташ не е гаранция, че нещата ще се развият в твоя полза, затова не си губете времето взаимно в уговорки.
Иначе колата си е добра, вече зависи ти какво искаш, но щом си я харесваш- не слушай другите. Хиляди пъти съм казвал, че много мразя сектантството.
Иначе колата си е добра, вече зависи ти какво искаш, но щом си я харесваш- не слушай другите. Хиляди пъти съм казвал, че много мразя сектантството.
Последна промяна от kamaza11 на Вто 06 окт 2020 12:40, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
etto написа:За сега двете мнения са:
Аз лично питам така: "Колко е минималната сума, за която бихте продали @@@@".
Човекът си казва и си преценяваш. Казваш ОК, не ме устройва. Ако ти каже - добре, ти предложи цена, тогава може да му дадеш някаква цифра. Другият вариант е да те отпрати по живо по здраво и така.
Не бих почнал като първокласник с "имам 5лева" . Казвам колата ми харесва , но цената не , какво може да се договорим.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
От 9300 на 8800 ще я свалиш без проблеми, даже е несериозно да се чудиш за 500лв. Отиваш, оглеждаш и казваш имам 8500 ако си съгласен, да оправяме документите. Продавача ще мрънка, мърмори и тн. Ще ти свали веднага на 9000, ти ще си твърд и повтарящ 8500, толкова имам това е. Ако неиска ставаш и си заминаваш, остави си номера да ти званне. Ще ти званне за 8800 и това е. Някак си темата е ми е малко странна за човек с две деца, полото който го купува? Как протекоха там преговорите?
Възможно е за Полото да не е преговарял. Познавам и такива хора, срам ги е или не обичат да се пазарят.
Според мен пък е тъпо да се правиш на стиснат паралия, всеедно ги имаш всичките пари ама не ти се дават. Аз все пак бих подходил точно като “първолак”- казвам си тавана на парите, с които съм дошъл и т’ва е- ако е съгласен ще ми я даде.
Чичо ми като си взимаше полото беше обявено 4000лв в обявата. На място като отидохме на колата пишеше 3400лв. Оказа се, че собственикът на автокъщата обявява колите на Х цена, а реално на място пише най- ниската на която я дава и нито лев по- надолу не сваля.
Според мен пък е тъпо да се правиш на стиснат паралия, всеедно ги имаш всичките пари ама не ти се дават. Аз все пак бих подходил точно като “първолак”- казвам си тавана на парите, с които съм дошъл и т’ва е- ако е съгласен ще ми я даде.
Чичо ми като си взимаше полото беше обявено 4000лв в обявата. На място като отидохме на колата пишеше 3400лв. Оказа се, че собственикът на автокъщата обявява колите на Х цена, а реално на място пише най- ниската на която я дава и нито лев по- надолу не сваля.
Полото го давам на брат ми, няма пазарлък там. Винаги съм бил на принципа, че не искам да подбивам цените на никой, аз самия предоставям услуги и знам, че е ултра тъпо да се пазарим. Дори ако парите заради децата не ми бяха кът едва ли щях да се пазаря и да правя тази тема..., Но превоза ми е важен, децата и жената също са ми важни.
Благодаря ви от сърце за съветите, вероятно ще подходя по първия метод на "имам толкова, повече няма как", ако не, търсим друга и така
Благодаря ви от сърце за съветите, вероятно ще подходя по първия метод на "имам толкова, повече няма как", ако не, търсим друга и така
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
etto написа:т.е. трябва да договоря смъкване на цената с 500лв.
С 500лв може да смъкнеш от всяка сделка, освен на колите под 1000лв. А при 9000+ може и 700-800 да се намалят. Щом има дилър, а не частно лице тогава ако не смъкнеш поне 600лв считай разликата за изхвърлена в кофата или пъхната като бакшиш в джоба на търговеца. Просто казваш твоята цена без обяснения какво не ти харесва или не е наред. Като ти каже, че не става и няма шанс пак повтаряш, че парите са готови. Ако пак откаже си тръгваш и гледаш да не се отдалечаваш много, защото до половин час ще ти се обади по телефона (който трябва да оставиш) и ще се съгласи.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Само не знам защо в заглавието стои подвеждащото "дилър" !? Дилър е този в представителството на дадена марка, който продава нови коли ,или този от който си купуваш дрогата,а ти реално ще се пазариш с джамбазин ,което е съвсем друга бира 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Той може и дрога да продава като основно занятие :)
А тук ще се пазари заради някакви 800лв.
Малко на житейски съвет прилича.
А тук ще се пазари заради някакви 800лв.
etto написа:Колега, не помагаш особено. Не питам за житейски съвети
etto написа:Не ме бива в преговорите и бих се радвал на съвети относно договарянето
Малко на житейски съвет прилича.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”