Стъкла за фарове Бора
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Стъкла за фарове Бора
От къде мога да си купя нови стъкла за фарове за Бора?
-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Re: Стъкла за фарове Бора
От Алиекспрес !
Комплект. стандартни нови фарове е под 200 лева.
Комплект. стандартни нови фарове е под 200 лева.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Пепи, колегата търси само стъклата. Те не са стъкла,но все пак ясно е.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Ако намериш на Helix са супер, стъклени. Моите от щатите ги взех, но може да ги има и тук.
-
Стъкла за фарове Бора
Здравко,поликарбонатни “стъкла” в Алиекспрес за фаровете на бора са по 15-ина лв.Иначе комплект нови фарове,стандартен вариант ,в България,са под 200 лв.Аз вече имам час за смяна следващата седмица .
-
Дайте линк 
От нови,но евтини фарове полза няма.Проблемно ми е само едното стъкло,поради конденз отвътре (при миене на автомивка).И сега е мътно.За да се изчисти трябва да се разглоби и по-добре и лесно- да се смени.А уплътнения за капаците отзад на фаровете продават ли се,т.к. може там да е причината за конденза.

От нови,но евтини фарове полза няма.Проблемно ми е само едното стъкло,поради конденз отвътре (при миене на автомивка).И сега е мътно.За да се изчисти трябва да се разглоби и по-добре и лесно- да се смени.А уплътнения за капаците отзад на фаровете продават ли се,т.к. може там да е причината за конденза.
Последна промяна от apolon на Съб 03 окт 2020 9:03, променено общо 2 пъти.
-
Стъкла за фарове Бора
Колега,не знам каква полза имаш от скъпи двадесетгодишни фарове! И кое по-точно им е скъпо? Дали стъклата са стъкло? Дали рефлектора е от хромирана мед? Дали уплътненията са достатъчно надеждни? ...
Ако стъклата са от поликарбонат,ако рефлектора е пластмасов и уплътненията са изпуснали-караш със стари евтини фарове.Загледай внимателно,отблизо зоната на рефлектора непосредствено над крушката.Ако изглежда леко матиран или направо сбръчкан от високата температура, имаш изкривяване на проекцията на лъча и загуба на светлина.,и двете.И двете са опасни.Евентуално мога да снимам какво имам предвид.А иначе изглеждат много добре особено от метър и повече.
P. S. Пиша от телефон,когато седна на компютър ще дам линк.Във всеки случай колегата със стъклените стъкла може да бъде много полезен с информация.
Ако стъклата са от поликарбонат,ако рефлектора е пластмасов и уплътненията са изпуснали-караш със стари евтини фарове.Загледай внимателно,отблизо зоната на рефлектора непосредствено над крушката.Ако изглежда леко матиран или направо сбръчкан от високата температура, имаш изкривяване на проекцията на лъча и загуба на светлина.,и двете.И двете са опасни.Евентуално мога да снимам какво имам предвид.А иначе изглеждат много добре особено от метър и повече.
P. S. Пиша от телефон,когато седна на компютър ще дам линк.Във всеки случай колегата със стъклените стъкла може да бъде много полезен с информация.
Последна промяна от petar_a на Съб 03 окт 2020 11:26, променено общо 1 път.
- toraborat
На мен ми звучи като да трябва да се отлепи проблемната бленда и да се омаже със силикон, ако не са изгоряли...
-
Ето как изглеждат:
.Помътняването е отвътре,,а има и някакви микропукнатини по пластмасата.Огледах рафлекторите и не се забелязват напуквания по покритието.Като се отворят ще се пратят за рециклиране ,ако е необходимо. 
-
Стъкла за фарове Бора
...
Последна промяна от petar_a на Пон 05 окт 2020 15:23, променено общо 1 път.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
По-добре купи нови фарове- разгледай сайтовете .Цените започват от 90лв. за фар....
-
Цените започват от 90лв. за фар....
А като се види това :https://nasauto.bg/far-za-volkswagen-bora-1j2-16-16v-14676-p2097866.html за 1313.90 лв . за брой,то какво е качеството на тия за 45лв?Никога,ама никога....
Ще го мисля следващите няколко дни дали нови на сериозна цена или нови стъкла и рециклиране на рефлекторите.Някакви идеи за какъв силикон да се използва?

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Това е за ксенон D2R (газоразрядна лампа).
- toraborat
Колега, нищо ти няма на рефлекторите, вземи едни стъкла и толкова. Пък след 5-10 години ще го мислиш пак.
-
Огледах добре рефлекторите-имат съвсем леки наченки на напукване точно над крушкатаЧа, т.е. няма да се пипат.Фаровете се оказа ,че са Хелла,но номерът не открих къде го пише.Фаровете няма се сменят с други по-калпави.Засега отосно стъклата намерих това:https://es.aliexpress.com/af/headlight%25252dlens%25252dfor%25252dvw%25252dbora.html?d=y&origin=n&SearchText=headlight-lens-for-vw-bora
Проблемът е ,че доставката е доста скъпа и срокът-28 дни(а тогава вече ще е зима).Ще изчакам до напролет та дано някой внесе от Китай или другаде и да излезе по-тънко на бройка.Силикона доколкото разбрах трябва да е неутрален(не киселинен)за да не разяжда рефлекторите.И да не е термоустойчив,т.к. ако се наложи ново отваряне то ще е невъзможно чрез нагряване(ако е t уст).Ако до април няма внос ще търся да се комбинирам с някого ,та поне доставката да е на по-ниска цена.Ако някой намери изгодна оферта-да пише тук.Надявам се темата да остане отворена и всеки желаещ да може да се запише.А някави идеи с какво да се измият фаровете отвътре и рефлекторите след отварянето?Чао и
Проблемът е ,че доставката е доста скъпа и срокът-28 дни(а тогава вече ще е зима).Ще изчакам до напролет та дано някой внесе от Китай или другаде и да излезе по-тънко на бройка.Силикона доколкото разбрах трябва да е неутрален(не киселинен)за да не разяжда рефлекторите.И да не е термоустойчив,т.к. ако се наложи ново отваряне то ще е невъзможно чрез нагряване(ако е t уст).Ако до април няма внос ще търся да се комбинирам с някого ,та поне доставката да е на по-ниска цена.Ако някой намери изгодна оферта-да пише тук.Надявам се темата да остане отворена и всеки желаещ да може да се запише.А някави идеи с какво да се измият фаровете отвътре и рефлекторите след отварянето?Чао и

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”