Преговори с дилъра(Съвети?)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
etto
Автомобил:
Двигател:

Re: Преговори с дилъра(Съвети?)

Мнениеот etto » Чет 08 окт 2020 14:27

BeNjI14 написа:За бюджета които имаш и другите не ти вършат работа и не ти харесват наи добре Мазда 5 има доста обяви за София и околността но ти си преценяваш.

За мазди 5ци има 5-6 обяви за софия, които са ръчка между 2006-2010г. в бюджет 5-9 000. И короли няма толкова много(в цялата страна 20тина бензинки ръчки), а Карънс са 2 в цялата страна с тези филтри.

@kamaza11 Не съм фен на френското, но ще ги прегледам, благодаря ти!

Потребителски аватар
BeNjI14
Автомобил: Vw Polo mk4 Facelift
Двигател: AWY BMD 2006

Мнениеот BeNjI14 » Чет 08 окт 2020 15:07

5-6 са достатъчни в града ти 200 ли искаш да не е да можеш да отидеш на оглед на всичките.

Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamaza11 » Чет 08 окт 2020 15:12

Понякога и измежду 30 коли няма нито една читава.

etto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот etto » Чет 08 окт 2020 16:05

kamaza11 написа:Понякога и измежду 30 коли няма нито една читава.

Абсолютно! От 5-6 короли в София една беше читава на пръв поглед. От маздите също можеш да си направиш сметка само от снимките.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 08 окт 2020 16:09

честно си признавам, гледам със съжаление водачите на японски коли. трябва тотално да си се отказал от радостите на живота за да си причиниш подобно наказание. въпреки всичките легенди за здравина и качество само като седна вътре и ме обвие безумният им дизайн и евтината им пластмаса..... мИчта

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 окт 2020 16:23

За 90% от хората това, как точно ще изглежда таблото на колата им трета употреба за 8000лв не ги бърка изобщо,стига да им върши работа и да е надеждна :a045 А за това,че някой от съседната кола ги съжалява....още по-малко им пука icon_idea

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 08 окт 2020 16:32

убеден съм, че е така. споделям личните ми съкровенни чувства :)

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Чет 08 окт 2020 18:07

Трудно намирам и по чуждите сайтове такава тойота под 4000евро. Направо не ми се мисли що за котори се продават тука за 8000лв.

Потребителски аватар
kamaza11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamaza11 » Чет 08 окт 2020 18:12

Petrolhead написа:честно си признавам, гледам със съжаление водачите на японски коли. трябва тотално да си се отказал от радостите на живота за да си причиниш подобно наказание. въпреки всичките легенди за здравина и качество само като седна вътре и ме обвие безумният им дизайн и евтината им пластмаса..... мИчта

Ако ще споделяме за размислите и страстите... аз пък изпитвам огромно съжаление за хората в нисък клас ВАГ количка. Спартански дизайн, дървена возия...
Айде стига бе, всеедно съм в 2000 година, когато рейсърите бяха заклети фенове на една марка и твърдо плюеха по другите, неосъзнаващи леката завист и комплекси.
Най- вероятно коментарът ми ще бъде изтрит, но пък и напълнихме темата с глупости..

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 08 окт 2020 18:23

Абе хубави са японските коли, бях го писал някъде... Здрави, доста удобни и леки за управление. Обаче много ръждясват, дизелите са предимно с по-скъпа горивна апаратура, бензиновите пък предимно нямат хидравлични повдигачи и искат реглаж на клапани(особено при каране на газ се налага по-често, а при някои е малко неудобна процедурата).
Т.е. супер са, но до определена възраст, километри, при хубави горива и нормална поддръжка. И най-добрите от тях няма как да ни служат толкова дълго и безпроблемно, колкото примерно е служил един 30-годишен Пасат(B3). Но пък по разни причини, това важи за повечето коли от последните 10-15 години.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 08 окт 2020 18:27

Купи си кола ,която ти е ''на сърце''. Ако четеш форумите-няма да си купиш скоро кола...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 08 окт 2020 18:37

cecoa1 написа:И най-добрите от тях няма как да ни служат толкова дълго и безпроблемно, колкото примерно е служил един 30-годишен Пасат(B3). Но пък по разни причини, това важи за повечето коли от последните 10-15 години.

По-разни причини пишеш наизуст, без да влагаш много мисъл в написаното :smile

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 08 окт 2020 18:51

forski написа:
По-разни причини пишеш наизуст, без да влагаш много мисъл в написаното :smile

Айде да те замоля тогава, опровергай ме. Дай няколко примера за японски модели, които се карат що-годе масово на възраст над четвърт век. Ама не поцинкован Лендкруйзър.
Дай няколко примера за японски дизели с горивна апаратура Бош(най-изгодна за поддръжка), но от годините на по-съвременните дизели(щото старите нямат ламарина).
Дай и няколко примера за японски двигатели с хидравлични повдигачи на клапаните.
Не съм човек, който не може да си признае грешките, опровергай ме, и ще си призная, че не съм бил прав.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 08 окт 2020 19:11

Масово в БГ японски автомобили не се карат, масово тук се кара VW,Audi, BMW и Мercedes причините за това не са нито в качеството, нито в надеждността на масовите и достъпни за средно статистическият работчик клас в България модели! Причините за това са описани надълго и нашироко в българската народопсихология :)
М/у другото за 2020 година това са най продаваните марки автомобили втора ръка в България, прави си сметка за какво става въпрос!
А инъче от моята гледна точка, аз лично съм имал японски автомобили от началото на 90-те, от средата и от края, както и от началото на 2000г. как да се съглася с теб като чисто технически, единственото нещо което съм правил по-тях е да им сменям биалетките! Карината Е 2.0D я виждам всеки ден, набор 92
Двигател, скоростна кутия, да горят масло или проблеми с електрониката, с горивната система, такова нещо не съм правил никога!
Ръждясват спор няма, Пасат и Голф също ръждясват, Мерцедес, ръждиви Е класи колкото искаш ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 08 окт 2020 19:14

Няма кола, която да не ръждясва. Но японските от 80-те и началото на 90-те ги претопиха вече. А Ауди80тките и голф двойките си джъткат още. Факт. Или не си съгласен?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”