Спирачки(проблем)
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Спирачки(проблем)
Вчера ходих на технически преглед и се оказа,че задните ми спирачки са много слаби
26%за ляво и 35%за дясно колело а ръчна 13% накладките са на 1000км та питането ми е дали се регулират по някакъв начин 
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачки(проблем)
negodnika написа:Вчера ходих на технически преглед и се оказа,че задните ми спирачки са много слаби26%за ляво и 35%за дясно колело а ръчна 13% накладките са на 1000км та питането ми е дали се регулират по някакъв начин
Имах същия проблем /Голф-2 1.6 / когато сменяваха накладките се оказа че дебелината им беше задоволителна,но според спецовете феродото се е спекло. Освен това имаше хубав ръб на барабаните,шлайфаха го и с новите накладки ковеше. При теб си с нови накладки, но при мен бяха сменявани в Германия ?!?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се че отварям темата отново, но не ми се пуска нова.... Онази вечер си правих тестове на колата ... и установих следното ... при спиране екстремно от около 120,130 дясното предно колело зацикля 20 метра преди колата да спре напълно като по-същото време лявото зацикля само един метър преди пълното спиране.... от това си вадя заключение че дясното спира повече ... възможно ли е... пътя е равен и настилката е перфектна ... не съм остановил да ми носи в някаква посока като спира .......
tyan написа:Извинявам се че отварям темата отново, но не ми се пуска нова.... Онази вечер си правих тестове на колата ... и установих следното ... при спиране екстремно от около 120,130 дясното предно колело зацикля 20 метра преди колата да спре напълно като по-същото време лявото зацикля само един метър преди пълното спиране.... от това си вадя заключение че дясното спира повече ... възможно ли е... пътя е равен и настилката е перфектна ... не съм остановил да ми носи в някаква посока като спира .......
Много е вероятно да ти задържа единият от спирачните апарати (т.е. да не се намества спрямо диска и едната накладка да не притиска достатъчно).
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Аз бях пуснал темата за барабаните. Моите имаха ръб 3мм. Купих нови барабани, лагери, семеринги, накладки, цилиндърчета, пружинки и механизми. Смених всичко, регулирах, обезвъздуших, откачих регулатора който е вързан за задния мост и го вързах с тел в положение "максимано натоварен мост". Резултата като отидох на преглед беше : "Лелееее какви са тези задни спирачки, я чакай сега, като светне тази лампа тука натискай педала ама по-леко щото нещо нереални са числата и няма да минем"
Та така минавам аз на предлег вече (с вързан с тел регулатор).
Та така минавам аз на предлег вече (с вързан с тел регулатор).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”