Съвет за лака на предния капак

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Съвет за лака на предния капак

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 11 юни 2011 23:13

Купих си голф3 и година по късно по време на автомивка ми падна лака от предния капак :?
И с течение на времето петното започна да става все по-голямо и по-голямо (сега е с размерите на човешка глава ) .
Боята си е добре нищо и няма само лака липсва.
Питах тук там едни ми казват направо да се лакира целия капак други казват да лакирам само там дето липсва или да сложа някаква лепенка.
Вие какво бихте ме посъветвали ?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Съвет за лака на предния капак

Мнениеот Haralampi » Съб 11 юни 2011 23:16

Едно категорично бих те посъветвал - да НЕ слагаш лепенка :D :D :D Това не е решение нито на проблеми с лака нито на проблеми с ръжда, както някои хора правят.... mhihi

Не знам дали ако се лалкира само там няма 1. да личи ... и 2. пак да почне да се бели нагоре. Най-сигурното си е лакирване на целия капак.

Но не съм специалист, просто разсъждавам....

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Нед 12 юни 2011 0:22

ако ще боядисваш или лакираш нещо караш направо целия панел иначе става грозно.ако всичко е наред с боята лакирането едва ли да ти излезе много скъпо.

Kristian Radoslavov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kristian Radoslavov » Нед 12 юни 2011 0:28

Същата работа е при мене, но на покрива. Мен ме посъветваха със шпакличка леко да мина по покрива да се махне всичко подкожушено та се стигне до здрав лак - така и направих и се хванах за главата колко лак падна. След това го минах с лак (от спрей) обаче проблема остана. :cry: Сега, когато спре да вали ще пробвам да направя същото, но този път ще пробвам със шкурка да загладя ръбовете и после по "старомодния" начин с четката да го запечатам най-накрая и после лак.
Ще следя темата и ще пиша ама тъй като гледам няма да се навали тая седмица :/

П.С. Питах един бояджия какво да правя и той вика целия покрив за 120лв. Мисля първо по евтиния начин да пробвам :lol:

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Нед 12 юни 2011 9:16

Бягай направо при бояджията, защото евтиното винаги излиза скъпо, ще лакираш сам ще си дадеш парите и накрая пак ще отидеш при бояджията....

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 12 юни 2011 9:59

Не става въобще с лакиране. Тоест става, но временно, към 1-2 години макс изкарва. Ако лакираш само петното, скоро става като Гранд каниона. Дори и целия детайл да лакираш пак не изкарва много защото основата отдолу е отдавна изпечена и втвърдена. За да хване лака перманентно си има правила. Спрямо външната темп се изчаква точни минути след като е нанесена боята и тогава се пръска лак. Така ми е казвал приятел бояджия поне. Такаче ако искаш да го оправиш перманентно - цяла боя на детайла с лак или намираш същия капак в моргата, ако успееш е доста по-евтино така :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 12 юни 2011 14:36

Оправя го само ново боядисване. Всичко друго е майтап.
Като му теглиш само лак, всички дефекти изпъкват. Речеш ли да шкурнеш ръбчето на стария лак, става мазало.
Професионално мнение!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 12 юни 2011 21:05

muns61 написа:Оправя го само ново боядисване. Всичко друго е майтап.
Като му теглиш само лак, всички дефекти изпъкват. Речеш ли да шкурнеш ръбчето на стария лак, става мазало.
Професионално мнение!

:да: :да: :да: Проверено наскоро!На покрива имаше паднал лак ...изпечен от слънцето.Оправи се само с боядисване...

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 12 юни 2011 21:25

Още един глас за цялостно боядисване на детайла. Или го оставяш така, както си е (грозно, ама няма как), или отиваш на бояджия :да:

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 24 окт 2020 18:59

За да не пускам нов тема реших да изтупам тая от прахта, така и така питането ми е подобно.

Първо да уточня че не искам да ставам бояджия и да взимам на някого хляба :drunk Просто си правя кръпки по моя автомобил :th_up

Питането ми е проблем ли е ако сложа филера (даже не знам дали това е филер: Body P360 2K HS PRIMER) преди кита, и ако е проблем то колко голям :gruebel

Общо взето преди повече от 10г. ми удариха тавана и счупиха предното стъкло. След смяната на стъклото започна да избива ражда по целия ръб на тавана.
Все отлагах ремонта и сега вече ми протече от предното стъкло в купето. Изрязах горното уплътнение на предното стъкло и имаше много ръжда. Кита също се беше спукал от ръждата. Та почнах да си шкуря днес и след това намазах с ръждопреобразувател на вюрт.
Намерих си човек който да ми китне старата дупка но той ще дойде чак утре. Понеже нямам навес и се притеснявах да не завали, а пък детайлите са незащитени (освен ръждопреобразувателя), реших да пръсна всичко с филера.

Та сега ще е проблем ли ако се сложи кита върху филера или трябва отново да се изшкури ?

Общо взето ето това е положението:
https://i.imgur.com/4gV5uOz.jpeg
https://i.imgur.com/0qMId3R.jpeg

Знам че без свалянето на предното стъкло все едно нищо не съм направил но се надявам поне временно да позакърпя нещата.

Имам и друг вариант. В момента ми е свален тавана и от вътре се вижда изкривеното на тавана. Може би е възможно да се изчука отвътре и да се размина с китосването. Ама ме притеснява че може да се пукне стъклото при изчукването.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”